Gratis naar de KreaDoe 2018? Win kaarten

Wil jij gratis naar de KreaDoe 2018? Lees dan gauw verder in deze blog want ik mag toegangskaarten weggeven. Vroeger ging ik elk jaar naar de KreaDoe. Dat was in de tijd dat ik nog fanatiek aan scrapbooking deed. Scrapelle komt van scrapbooking en Ellepell, en werd mijn bedrijfsnaam voor de gastouderopvang. MamaScrapelle werd mijn blognaam. Weet je dat ook weer 😉 Nu weer snel over naar de KreaDoe 2018! 

KreaDoe 2018

gratis naar de kreadoe 2018

De laatste keer dat ik zelf gratis naar de KreaDoe ging was in 2015. Ik had toen een kaartje gewonnen bij Mamaliefde en ging lekker alleen er naar toe. Ik vond het heerlijk om weer rond te struinen en allemaal creatieve inspiratie op te doen. Natuurlijk werd er ook het nodige gekocht, maar wel minder dan ik van plan was omdat ik mijn pinpas was vergeten. Dat zal mij dit jaar niet weer overkomen, al is het wel een extra veiligheid op je budget om hem thuis te laten. Ach dit jaar doe ik gewoon alles het meeste, op de zaak zetten haha Want met de kinderen knutsel ik toch het meeste.

Dit jaar is de KreaDoe van 31 oktober tot en met 4 november 2018 in de Jaarbeurs Utrecht.

Inspiratie, creativiteit en shoppen

De KreaDoe in de jaarbeurs staat eigenlijk voor inspiratie, creativiteit en shoppen. Natuurlijk ook voor gezelligheid, vriendinnenuitje, moeder-dochter uitje en ga zo maar door. Maar je wordt met name geinspireerd op creatief gebied en wordt natuurlijk flink uitgenodigd om te shoppen!

Bloggerspot

gratis naar de kreadoe 2018

Zoals elk jaar kun je er workshops volgen, goede beursaanbiedingen scoren, genieten van een hapje/drankje en net als vorig jaar kun je bekende en minder bekende DIY’ers ontmoeten op de bloggerspot. En yeahhh je kunt ook mij ontmoeten! 2 dagen zelfs! Op woensdag 31 oktober en op zondag 4 november zal ik rondlopen op de KreaDoe. Whoop Whoop! Mede daardoor kun jij misschien wel gratis naar de KreaDoe! Later meer daarover.

Workshops

Er zijn dit jaar echt heel veel workshops en activiteiten waar je aan mee kunt doen.

Workshops waar ik zelf veel interesse in heb zijn:

Creeer je eigen sprookjeswereld : Tijdens deze workshop ga je jouw eigen sprookjes wereld creëren door middel van miniaturen. Er is een ruime keuze aan miniaturen om er een gezellig en persoonlijk verhaal van te maken. 60 minuten, vanaf €7,50 ,  8.F014

Fairy Garden in een weckpot : Tijdens deze workshop leer je een miniatuur fairy garden te maken in een glazen weckpot met een klein fairy huis als basis. Kies uit 11 verschillende huisjes, 3 verschillende omgevingen (herfst, winter of voorjaar) en diverse kleuren ondergrond. 45 minuten €10.00 7.WE02

Sinterklaaskrans : Tijdens deze workshop ga je een strokrans bekleden met juteband en opmaken met 5 zwart-witte figuurtjes, een setje vilten huisjes, een houten boompje, een laddertje, klompjes en een jute zak. 45 minuten,  €17,50 , 8.WA04

Dus bij een van deze stands ga je mij vast zien zitten 🙂

Speciaal voor kinderen

gratis naar de kreadoe 2018

Op de KreaDoe is het voor kinderen een waar feestje! Er wordt namelijk van alles georganiseerd voor ze. En zondag 4 november iis er zelfs extra aandacht voor kinderen.

Kinderpuzzeltocht

Een puzzeltocht langs allerlei leuke stands waar kinderen activiteiten kunnen doen of een raadsel moeten oplossen. Is de puzzeltocht klaar dan mogen de kleintjes een leuk cadeautje grabbelen bij de infobalie!

Kids Dag op zondag

Nieuw dit jaar op de KreaDoe is een speciale Kids Dag op zondag. Een springkussen, schmincken, kleuren, knutselen en meer. Dit jaar is er voor het eerst ook een speciaal kinderticket, daarvoor krijgen kids een gratis glaasje limo en een kleurplaat.

Kidsplein

Ook nieuw dit jaar op KreaDoe is het Kidsplein speciaal voor Krea-kids. Je vindt daar een geweldig springkussen, een kleurhoek waar kinderen een speciale KreaDoe-kleurplaat kunnen inkleuren (deze is op te halen bij de balie naast de entree) en een echte KreaDoe tattoo kunnen zetten. Op zondag zijn er op het Kidsplein verschillende extra kids workshops.

gratis naar de kreadoe 2018

Goede doelen op de KreaDoe

Ook dit jaar wordt er weer aandacht geschonken aan goede doelen op de KreaDoe. En zoals jullie van mij gewend zijn, geef ik daar ook weer aandacht aan natuurlijk!

Het Magische Draadje

Dit jaar voor het eerst op KreaDoe; het Magische Draadje. Dit prachtige initiatief wordt geleid door moeder en dochter Yolanda en Samantha. Samen met magische makers maken zij pruikjes en opkikkertjes voor kinderen die door hun ziekte dat nodig hebben. Kun jij haken? Of wil je het leren? Dan kun JIJ HELPEN tijdens de KreaDoe! Haak accessoires die de makers op de pruiken kunnen zetten. Volg bijvoorbeeld een workshop bloemen en kronen haken, kronen versieren of vlechten knopen.

magische draadje op de Kreadoe
bron het-magische-draadje.jouwweb.nl

Het Magische Draadje werkt geheel belangeloos. Hun motto is: Tover een lach op een gezichtje! Dus help je mee zodat er heel veel kindjes blij worden van een prachtige Elza-pruik of een stoere gehaakte ridderhelm. Kijk voor meer informatie over Het Magische Draadje op hun website.

Goedgemutst Breitheater

goedgemutst
vosje van goedgemutst

Innocent en hun Goedgemutste Breicampagne maken ieder jaar samen met het Nationaal Ouderenfonds en honderden breiers in Nederland kleine wollen mutsjes voor op hun smoothies. Ze doen dat om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor eenzame ouderen in Nederland. Wil jij meedoen? Kom dan naar het Goedgemutste Breitheater. Je kan daar ter plekke mee breien, maar ook jouw al gebreide mutsjes inleveren. Er staan heel veel breipatronen op hun site.

Feiten op een rijtje

Ik kan er nog wel veel meer vertellen over de KreaDoe, maar jullie kunnen natuurlijk alles verder ook lezen op de website en zodra ik meer weet over de bloggerspot zal ik dat natuurlijk ook delen. Nog even de feiten op een rijtje:

 • Woensdag 31 oktober tot en met zondag 4 november van 10.00 tot 17.00 Jaarbeurs
 • Ontmoet MamaScrapelle op de bloggerspot op de woensdag en de zondag
 • € 10,50 | Dagkaart (online verkoop)
 • € 13,00 | Dagkaart aan de kassa
 • € 9,50 | Entree ticket woensdag (alleen geldig op woensdag 31 oktober
 • € 6,50 | Tienerticket (13 t/m 17 jaar)
 • € 4,95 | Kidsticket (8 t/m 12 jaar)
 • Kinderen tot 8 jaar hebben gratis toegang.
 • € 25,00 | Trein + Toegang (Spoordeelaanbieding)
 • € 6,-  | Passe Partout ticket voor een tweede bezoek. Ticket is te koop op de beurs en te gebruiken op vertoon van een eerder ticket

* Alle prijzen voor online verkoop zijn exclusief € 1 transactiekosten per bestelling.

Gratis naar de KreaDoe

Diana, Cobi en Tamara gefeliciteerd jullie hebben elk 2 kaarten voor de KreaDoe gewonnen! Heel veel plezier en laat me vooral weten hoe het was!

 • Laat hieronder weten met wie je gratis naar de KreaDoe wilt gaan! (verplicht)
 • Voor welke hobby, inspiratie, shoppen, workshops ga jij op pad? (verplicht)
 • Volg MamaScrapelle op Facebook en/of Instagram en/of Twitter (verplicht)
 • ♥ Delen en Liken op de verschillende Social Media is lief ♥ (niet verplicht)
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

Share

15 Responses

 1. Ik zou super graag wilen gaan ik neem mijn schoonmama mee. Ik hou van bakken, handletteren en haken. Dus daae ben ik te vinden

 2. Ik ga heeeeeeeeel graag hier naartoe met vriendin Sanne! Wij gaan voor de handlettering en bullet journaling spullen!

 3. Wat leuk! Ik ben dol op handletteren, maar naar mijn idee ga ik overal kijken! Ik ben gewoon een crea bea:-) ik zou mijn schoonzusje wel willen verrassen. Gelijk leuk cadeau, ze hoopt volgende week 30 te worden! Leuk cadeau ?

 4. Jaaaaa heel graag met onze dochter. De gaan kijken voor houtbranden kijken of we nieuwe ideeën kunnen scoren.

 5. Wauw geweldig Mamascrapelle wat een verwennerij :-D! Hopelijk worden ik en mijn dochter van een dagje KreaDoe namens Mamascrapelle dol gelukkkig én blij. Wat zou dit een heerlijk moeder -dochter uitje voor ons zijn, samen naar de leukste en creatiefste beurs van Nederland oh zo fijn!. Wat zou dit genieten zijn, ik en mijn dochter zijn super creatief en dol op knutselen, wat zouden wij genieten op de KreaDoe, net al zoveel leuks gelezen hierboven in je artikel wat er allemaal te doen is. Te gek! Uiteraard ben ik liker op facebook en heb gedeeld!. Ook op Twitter en instagram ben ik van de partij. En nu maar heel hard duimen en hopen dat ik en mijn dochter naar de KreaDoe toe mogen komen.

 6. Jaaaaaa ik ga graag samen met mijn schoonzusje. Ik had de sinterklaaskrans gezien maar zag ook iets van een sinterklaasslinger. En ik hoop wat leuks te vinden voor mijn bullet journal/bible journaling. Oh En ik wil graag versa Magic halen en poeder om te kijken of dat beter werkt dan die van de action.

 7. Ik zou graag met Mn moeder gaan onze interesses liggen bij haken (Bobby Eden!) en bloemschikken. Verder doen we graag een workshop sieraden maken oid

 8. Ik zou graag met mijn vriendin thea hiernaartoe gaan en heb net al jij mijn ook laten vallen op de sinterklaaskrans

 9. Wat leuk! Ik wil graag met mijn vriendinnetje Susanne gaan.
  Ik ben benieuwd naar zentangle, potloden, stiften ed (kleuren voor volwassenen), art journal / bullet journal / handlettering. Maar vooral ook de nieuwe dingen waar ik niks van weet en voorbij zie komen, zoals de zentangle en stempels.

 10. Wat een leuke actie. Wij gaan hopelijk met een aantal vriendinnen en we houden van sieraden maken, breien en haken, vilten poppetjes maken en handlettering. Dus op de Kreadoe is er voor elk wat wils.

 11. Super leuk! Ik zou met vriendin Saskia gaan. Handletteren en bulletjournal heeft mijn interesse maar eigenlijk is alles gewoon leuk als inspiratie, ook voor mijn werk ❤️

 12. Wat een leuke winactie! Ik zou samen met mn knutselmaatje erica gaan. We hebben veel hobby’s dus we gaan vooral om ons te laten inspireren en natuurlijk om flink te shoppen. Zelf heb ik nog nooit iets met miniaturen gemaakt dus de workshop van een fairygarden in een weckpot lijkt me heel gaaf.

 13. Dit zou echt een superleuk moeder/dochterdagje zijn voor mijn 8 jarige dochter Faylin en mij. Even lekker meiden onder elkaar. Dat hebben wij wel nodig met een vierde broertje op komst hihi. Ik zou er vooral heen willen om heel veel inspiratie op te doen voor het knutselen met de kinderen. Net als jij ben ik sinds deze maand gestart als gastouder. Superleuk! Ook mijn dochter is gek op knutselen. Dus genoeg reden om te gaan!! Duimen maar!

 14. WT een gave actie ik ga met Rineke van Aken al voor de vierde x naar de kreadoe en dit jaar voor mij voor het eerst zonder krukken ivm een knie blessure. Eindelijk eens lekker echt struinen en overal rond kijken !!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.