Gourmetten met de feestdagen

Dit jaar hebben wij met de feestdagen 2 keer gegourmet. Ja 2 keer je leest het goed. Nog nooit eerder deed ik dit. Dit jaar echter hadden wij alle opa’s en oma’s en mijn zwager met tweede kerst en met zoveel mensen in 1 huis met een kleine keuken zou ik dit elk jaar zo weer over doen!

Gourmetten met de kerst

Gourmetten met de kerst. Is wat mij betreft dus een echte aanrader!

Voordelen van Gourmetten:

  • Het was enorm gezellig en ik heb geen verhalen hoeven missen aan tafel.
  • Iedereen kon eten waar hij/ zij zin in had en ook dochterlief genoot van haar pannenkoekjes voordat ze weer lekker ging spelen.
  • Makkelijk met inkopen doen want het vlees en vis kan prima in de vriezer. Alleen de verse producten heb ik de dag van te voren nog gehaald zoals de groentes.
  • Je bent snel klaar met opruimen. Als iedereen even helpt natuurlijk 😉

gourmetten

De gourmetstellen konden mooi afkoelen in de schuur, de pannetjes werden door schoonmoeder snel af gewassen, de vaatwasser door mij snel ingeruimd, de tafels snel afgeruimd door zwager en manlief ruimde alles in de koelkast en kasten. Ondertussen werd dochterlief entertainend door de twee opa’s en andere oma.

Koffie thee warme chocolademelk met slagroom en Baileys volgden waarna mijn ouders achter het stuur kropen om naar huis te gaan en oupa en omi naar hun hotel liepen.

Gourmetten op oudejaarsdag

gourmetten oudejaarsdag

Op oudejaarsdag gingen wij bij mijn schoonouders ook gourmetten. Gezellig aan de keukentafel want zo kon al het gourmetlucht gelijk opgevangen worden onder de afzuigkap.

Ja als je net een nieuw huis hebt is het wel zo handig om niet gelijk de gourmetlucht in je gordijnen te hebben hangen. Niet dat ik dit ooit heb geroken als wij thuis hebben gegourmet, maar het was net zo gezellig op deze manier.

Van te voren had ik alvast wat aardappeltjes opgebakken in de pan, want de voorgekookte krieltjes duren heel lang anders voor ze gaar zijn in je pannetje.

gourmetten oudejaarsdag

Ook nu was weer het voordeel van het gourmetten dat iedereen naar eigen keuze kon eten en wij er gezellig lang over konden doen. Daarna gingen we snel naar buiten wat vuurwerk afsteken met dochterlief om daarna voor de buis naar de oudejaarsconference te gaan kijken. Rond 11 uur kregen wij pas weer zin in een zoutje en oliebollen en natuurlijk champagne!!

Gourmetten met de feestdagen is het helemaal!

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.