Glitter Hairstyle van LOL Surprise voor je mini fashionista

De Jongste van zes jaar is toch een beetje een fashionista in de dop en daarom denk ik dat de Glitter Hairstyle van LOL Surprise van Clementoni bij haar in de smaak zal vallen. Voordat ik het haar cadeau geef ga ik eerst zelf kijken hoe het werkt. Zo kan mijn kleine juffie ongeduld er meteen mee aan de slag.

Glitter Hairstyle van LOL Surprise

Glitter Hairstyle van LOL Surprise

Mijn Jongste vindt LOL Surprise van MGA Entertainment geweldig. De glitters, de poppetjes, de accessoires en natuurlijk de handige opbergballen is helemaal in haar straatje. Toen mij werd gevraagd om de Glitter Hairstyle van LOL Surprise te reviewen hoefde ik dan ook niet lang na te denken. Nu moet je weten dat mijn Jongste en ik al een tijdje met elkaar oneens zijn over kindermake-up. Ik ben tegen. Zij is voor. Het kleuren van je haar met een uitwasbaarpoeder leek mij een mooie tussenweg.

Safety First

Omdat een paar jaar geleden er ophef was over schadelijke stoffen in kindercosmetica, begin ik met de veiligheidsvoorschriften. Er is een bijsluiter waarin staat wat je moet doen op het moment dat je kind iets van het glitterpoeder in de mond of ogen krijgt. Na al die veiligheidsvoorschriften vraag ik mij wel af wat er dan in de poedertjes zit.

Er zit een glitterpoeder en drie kleurpoeders in de doos. Daarnaast zit er ook een potje haargel in. Vanwege al die veiligheidsvoorschriften ben ik wat gealarmeerd en naarstig ga ik op zoek naar wat al die ingrediënten precies doen en zijn. Nu kan ik na een snelle zoekactie zo gauw niets vinden dat schadelijk is als je het gebruikt in je haar en het er staat duidelijk het CE keurmerk op. Ondanks het feit dat de Glitter Hairstyles set in China is geproduceerd, is Clementoni Italiaans. Ik zie uiteindelijk geen risico, vermits je het gebruikt voor in je haar. Goedgekeurd dus.

Glitter Hairstyle van LOL Surprise

Experimenteren met de Glitter Hairstyle van LOL Surprise

De doos waarin de Glitter Hairstyle set zit is van een groot formaat. Dat is een mooie binnenkomer als cadeau. Ook de Tang waarmee je het poeder in je haar kunt knijpen is zo in elkaar gezet. Dat is een goed begin. De haargel is weliswaar een tikje verkleurd, maar in het haar zelf zie je daar weinig van. De gel kun je mengen met de glitters. Dat mag je kind zelf doen. Op zich wel leuk natuurlijk om als kind zelf te kiezen voor een natuurlijke stijl of jezelf helemaal als een LOL Surprise pop te beglitteren.

Kleurtjes en klemmen

De gekleurde poeders zijn er in turquoise, rozerood en paars. Dat zijn stevige poeders die niet breken in hun folie. Wat jammer is, is dat als je ze wil klemmen in de haartang er niet voldoende klemmetjes zijn om ze meteen in de tang te klemmen. De foto op de voorkant is dus niet helemaal conform de inhoud. Je zult de poeders dus regelmatig moeten wisselen. Voor een doos die al snel €35,- euro kost had ik toch verwacht dat hier iets beter over na was gedacht. Jammer vind ik dat.

Glitter Hairstyle van LOL Surprise

Uitwasbaar

De kleuren, mochten die toch aan de kleding van je kind komen te zitten, zijn zo weg te vegen. In het haar is het zo uitspoelbaar. Met name het turquoise en rozerode zijn goed zichtbaar in mijn donkere haar. Het paars, hoe mooi in haar folie ook, is amper zichtbaar. Dat blijkt sowieso wel vaker het probleem met paarse pigment in cosmetica te zijn. Het bijgevoegde spiegeltje is wat mij betreft te vaag. Zorg dus zelf voor een mooie (hand)spiegel om het speelplezier te weigeren. De grove kam kan een uitkomst zijn voor kinderen met een flinke haardos, voor kinderen met fijn haar zou ik een andere kam erbij pakken.

Wenken voor optimaal plezier van je LOL Surprise Glitter Hairstyles

Voor je kleine fashionista is de LOL Surprise Hair Glitter set een leuk cadeautje en een kans om eruit ze zien als hun favoriete LOL pop. Zorg daarbij wel voor een extra handdoek, een theelepel en bakje om de gel en de glitters goed te mengen. Het bijgevoegde spiegeltje is wat mij betreft te vaag. Zorg dus zelf voor een mooie (hand)spiegel om het speelplezier te weigeren. De grove kam kan een uitkomst zijn voor kinderen met een flinke haardos, voor kinderen met fijn haar zou ik een andere kam erbij pakken.

Je koopt deze geweldige set voor meiden vanaf 7 jaar bij Internet-toys.

Tanja
Delen is enorm lief

Tanja

Mijn naam is Tanja en ik ben het levende bewijs dat historici niet stoffig zijn. Ik houd van lezen, koken en theater en daar geniet ik het liefst van met mijn man en twee dochters van vijf en zeven jaar.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.