Gezocht: Een kinderboek met een sticker

Kinderboeken zwerven door Nederland. Op 16 april dit jaar werd weer de aftrap gegeven voor het kinderboekenzwerven. Heb jij al een kinderboek met een sticker?

Hoe werkt het?

Je kunt deze kinderboeken met een sticker overal vinden. In de trein, in de bus, of zomaar op de kinderboerderij. Je kijkt dan of niemand ze leest en dan neem je het boek mee. Niet om in je kast te zetten en de kaft te bewonderen, maar om te doen waar boeken goed voor zijn: om te lezen! Je gaat naar de website, voert de code in en gaat lezen. Heb je ze uit, dan geef je ze door. Op de website schrijf je dat je het boek hebt gelezen en waar je het hebt gelezen en dan laat je ‘m achter in één van de 2900 kinderzwerfboekstations. Dat kunnen speeltuinen, trams of kantines van sportclubs zijn. Eigenlijk plekken waar je toch weleens komt. Wist je dat er zelfs scholen zijn die een kinderboekzwerfstation zijn? Daar moet je toch zijn, dus dat is ontzettend gemakkelijk.

kinderboeken met een sticker

Je weet waar je aan begint, maar niet waar je eindigt

Kijk, iedereen weet dat lezen goed voor je is. Als je iedere dag een kwartier leest en dat een jaar lang volhoudt dan heb je aan het eind van dat jaar gewoon 1.14.600 woorden per jaar gelezen. Dat is onwijs veel! Daarnaast, en dat is minstens zo belangrijk,  is lezen ook gewoon ontzettend leuk. Of je het nou heerlijk vindt om informatieboeken te lezen of verslingerd bent aan verhalen: er is voor ieder wat wils. Je kinderboek met een sticker zwerft dan weliswaar door heel Nederland, maar jij kan door zo’n boek zwerven waar je fantasie je maar heen brengt. Je ontmoet Gorgels, Harry Potter of Akkie. Je komt in het heelal, de middeleeuwen of Bolderburen. En dat is pas het begin, wie weet waar je eindigt.

Kijk op www.kinderzwerfboek.nl voor meer informatie voor kinderzwerfstations en om te zien waar het kinderzwerfboek dat jij hebt gelezen nu is beland. Mocht je zelf ook een kinderboekenzwerfstation willen beginnen of je ouders/sportclub/juf willen overtuigen hoe ze dat moeten doen, dan kun je op de website lezen hoe je dat moet doen. Op naar heel veel kinderboeken met een sticker!

Tanja
Delen is enorm lief

Tanja

Mijn naam is Tanja en ik ben het levende bewijs dat historici niet stoffig zijn. Ik houd van lezen, koken en theater en daar geniet ik het liefst van met mijn man en twee dochters van vijf en zeven jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.