Geschenk bij baby op komst

Voor veel mensen is het heel bijzonder om in verwachting te zijn van een kindje. Een zwangerschap is niet vanzelfsprekend. En daarom een goede reden om mensen die een kindje verwachten te verrassen met een cadeautje. Een boek als geschenk bij baby op komst is een uniek cadeau!

Welkom kindje, kom erbij!

welkom kindje kom erbij baby op komst

Er komen op de wereld steeds nieuwe mensen bij maar niemand is zo schattig en zo lief en leuk als jij. Is er een baby op komst? Of komt er een broertje uit een ander gezin bij jullie wonen? Hoe is het voor opa en oma om een kleinkind te krijgen? En wat wil je de baby allemaal laten zien als hij er straks is? Een vrolijk prentenboek om samen te lezen als er een baby op komst is of een groter kindje bij komt.

Als klein meisje fantaseerde ik al over “later”. Ik zou in een groot huis gaan samenwonen met de man van mijn dromen en we zouden 4 kinderen krijgen. Toen was ik me er totaal niet van bewust dat zwanger worden niet zo makkelijk gaat en dat het soms zelfs helemaal niet lukt. Daarom vind ik het leuk om te zien dat er in dit boekje ook een aantal gedichtjes staan die gericht zijn aan kindjes die geadopteerd zijn. Mijn zoontje groeit op in een andere generatie. Ik ben alleenstaande moeder en ik ben benieuwd wat zijn dromen over “later” zullen zijn.

Auteur: Marianne Busser & Ron Schroder | Uitgever: van Holkema & Warendorf | 9789000360369 | maart 2019 | 40 pagina’s | meer informatie op Bol

Dadoe – beschuit met muisjes

baby op komst. dadoe beschuit met muisjes

Dadoe wordt grote broer! Er is een baby op komst. Hij kan niet wachten tot het zover is. Maar… waar komt de baby eigenlijk vandaag? En waarom duurt het zo lang voordat het kindje er is? Mama legt hem uit dat de baby eerst nog moet groeien en dat ze daarom zo’n dikke buik krijgt. Eigenlijk komt dat wel goed uit, want nu heeft Dadoe genoeg tijd om te leren hoe hij de beste broer van de wereld wordt.

Aan een kind uitleggen dat er een baby op komst is, hoe doe je dat? Nou, met behulp van Dadoe – beschuit met muisjes dus. De vrolijke tekeningen in het boek spreken ieder kind aan. En in duidelijke taal wordt uitgelegd wat er allemaal gebeurd in mama’s buik en hoe dat dan gaat als de baby er is. Tussen de regels door lees ik ook tips aan de ouders over hoe je ervoor kunt zorgen dat het kind zich belangrijk blijft voelen, aangezien er een hoop aandacht naar de zwangerschap en de baby zullen gaan: door mama te helpen met kleine dingen en… een cadeautje uitzoeken!

Auteur: Jim Bakkum & Kirsten Michel | Uitgever: Witte Leeuw | 9789492901231 | februari 2019  | 24 pagina’s | meer informatie op Bol

Heb jij wel eens een boek gegeven als er een baby op komst was bij iemand? Zo ja welke?

Delicia
Delen is enorm lief

Delicia

Ik ben Delicia, moeder van een vrolijk en sociaal jongetje van 3 jaar. Hij houdt van lezen en ik van schrijven en dat kunnen we mooi combineren bij MamaScrapelle, waar ik met veel plezier gastblogger ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.