Genoeg inspiratie tijdens KreaDoe 2018

Of het nu voor je zelf is, voor je huis, voor je kinderen, voor je moeder of voor een vriendin. Er is genoeg inspiratie tijdens KreaDoe 2018! Zittend op de, speciaal ingerichte, bloggerspot, vlak bij de ingang in Hal 8,  kijk ik rond naar de bezoekers. 99% vrouw, 30% de seniore leeftijd bereikt. Allemaal liepen ze met een diepe frons op het gezicht. Waar zullen ze aan denken? Ik weet het antwoord wel! Of in elk geval meerdere antwoorden! 

Inspiratie tijdens KreaDoe 2018

inspiratie tijdens kreadoe 2018 inspiratie tijdens kreadoe 2018

Alle beursbezoekers, voornamelijk dames dus, en enkele heren waar ik het vermoeden van heb dat ze meer als pakezel dienden, hebben 1 ding gemeen. Ze zijn of willen creatief zijn. En dat kan want er is echt voor iedereen wel wat op de creatiefste beurs van het jaar. Of je nu wil scrapbooken, handletteren, bakken, plakken, knippen, breien, haken, sieraden maken, schrijven, versieren, nagelart, home deco, schilderen, snijden, branden of etsen. Echt alles heb ik al voorbij zien komen in mijn kleine omzwerving door de hallen. En al die dames zijn diep in gedachten verzonken.. omdat.

Koop ik het wel of niet

sprookjeswereld

De meest lastige vraag als je hier op de KreaDoe rondloopt is natuurlijk of je wat je hebt gezien ook daadwerkelijk gaat kopen. Je raakt hier volop geinspireerd om volledig nieuwe hobby’s te starten.

Sprookjeswereld

DIY sprookjeswereld DIY sprookjeswereld

Zo heb ik zelf net bij Zwanette’s sprookjes atelier een eigen sprookjeswereld gemaakt en ik ben verliefd! Dat zou ik wel uren kunnen doen.

zwanette's sprookjes atelier zwanette's sprookjes atelier

Je begint met het uitzoeken van je basis setting en daarna alle miniaturen die je wilt gebruiken. Enorme rijen met bakken staan er en je wordt er erg hebberig van kan ik je zeggen. Ik vulde mijn mandje met mijn twee liefste werelden. Bos en Zee. En ik koos voor houten boomschijven. Je kunt ook kiezen voor een vogelhuisje, een krat en nog meer.

DIY sprookjeswereld

Het werkt heel therapeutisch en met de juiste materialen kun je de meest prachtige sprookjes vertellen. Nu zou ik nog wel 100 van die kleine sprookjeswerelden kunnen maken, echt heerlijk om te doen. Dus zo loop ik nu ook rond, met een frons op mijn gezicht.

mijn sprookje

Ik ben erg benieuwd hoeveel dames er meer zullen uitgeven vandaag op de beurs dan de bedoeling was 😉

Zou ik dat ook kunnen?

inspiratie tijdens KreaDoe 2018

Zou ik dat kunnen? Zou ik kunnen haken of breien? Zou ik kunnen handletteren of een zelfgemaakte kerstkaart kunnen maken? Al die vrouwen die hier heel enthousiast rond lopen, maar twijfelen om iets te gaan doen.. gewoon doen! Hier kun je het juist proberen en lukt het niet, nou dan hoef je het ook niet te kopen! haha

inspiratie tijdens kreadoe 2018 inspiratie tijdens kreadoe 2018 inspiratie tijdens kreadoe 2018

Bij veel stands kun je gratis of voor een klein bedragje een workshop doen om de verschillende knutseltechnieken uit te proberen. Gewoon doen dus!

inspiratie tijdens kreadoe 2018

Shadowpainting

shadowpainting

Ik probeerde vandaag shadowpainting uit. Het leek mij echt mega moeilijk, maar niks is minder waar. Het is juist eigenlijk heel makkelijk!

Je begint met het aanbrengen van een shadowpaint liner. Dit doe je het handigste boven een ligbak als je een plaatje wilt overtrekken. De liner moet je goed laten drogen.

shadowpainting shadowpainting

Daarna kun je met waterverf, ecoline of speciale shadowpaint alles gaan inkleuren. Je maakt eerst het papier of canvas nat en gaat daarna met de kleur het vlak inkleuren. Je kunt kleuren mengen doordat je nat werkt. Door de liner lopen de kleuren niet in elkaar over! Ideaal dus. Iemand die wel eens aqaureltekeningen heeft gemaakt kent de frustatie van in elkaar lopende kleuren. Dat is nu verleden tijd!

shadowpainting shadowpainting

Als alles weer goed droog is dan trek je de shadowpaint liner eraf. Nu ga je met de contourpaint dit opvullen, of je laat het wit als je dit liever wilt. Tada! Zie je wel dat het makkelijk is. Het staartje heb ik na de foto trouwens nog hersteld. Ik was de zwarte lijn vergeten. Oeps!

mady by mamascrapelle

Het lijkt mij ook super leuk om met de kinderen waterverf tekeningen te maken en dan eerst een tekst op te schrijven met de liner. Wordt vervolgd want ik heb de shadowpaint liner gekocht op de beurs!

inspiratie tijdens kreadoe 2018

Deze workshop lijkt mij ook super gaaf, maar ik had geen tijd meer. Misschien zondag wel!

inspiratie tijdens kreadoe 2018

Doe jij al aan Bulletjourneling? Ik heb er de tijd helaas niet voor over, maar het ziet er wel super gaaf uit!

Dat moet ik niet vergeten te kopen

De derde frons wordt veroorzaakt doordat de meeste vrouwen een denkbeeldig lijstje in hun hoofd hebben zitten. Wat heb ik ook al weer allemaal nodig? Want op de KreaDoe horen bij de meeste stand beursaanbiedingen en dan wil je groot inslaan. Plus dat je verzendkosten uitbespaart, wat natuurlijk ook weer een prima reden is om een kaartje voor de beurs te kopen. Dus mocht je jezelf nou nog willen overtuigen.. bij deze. Afijn ik had ook een frons op mijn voorhoofd want ik had ook een lijstje. Ik wilde wat voor mijn man meenemen en ik wilde rondkijken voor inspiratie voor het verjaardagsfeestje van mijn dochter ( pas eind maart dus alle tijd).

Rode sticky tape

rode sticky tape

Ik ben niet altijd een lieve vrouw… oeps.. maar vandaag deed ik 1 ding als allereerste op de beurs. Ik kocht rode sticky tape voor mijn man. Ik gebruikte deze tape vroeger vaak tijdens het scrapbooken als ik zware dingen op wilde plakken. Het is namelijk echt MEGA sterk! Toen mijn man dat ook ontdekte legde ook hij een voorraadje aan van deze rode tape. En die was dus op. Mijn eerste tocht ging dus linea recta naar een stand, en ik kom even niet op de naam, waar ze deze rode tape verkopen. Maar goed ook want einde van de dag toen ik er langs liep hing er bijna niks meer!

Daarnaast kocht ik nog wat houten zeepaarden voor het feestje van mijn dochter en twee grote houten rompertjes. Er komen namelijk in januari twee baby’s bij in mijn opvang en ik ga binnenkort bij ze op kraamvisite. Dat wordt nog even knutselen met de kindjes om hun nieuwe vriendinnetjes welkom te heten!

Enthousiast en moeie voeten

inspiratie tijdens kreadoe 2018 inspiratie tijdens kreadoe 2018

Hoe langer je rondloopt op de KreaDoe hoe enthousiaster je wordt. Nogmaals je krijgt genoeg inspiratie tijdens Kreadoe 2018 en de hallen zijn groot vol met standhouders en workshopplekken. Zelf werd ik alleen maar enthousiaster en ondanks de vele workshops die ik heb gedaan kreeg ik langzaam aan toch ook moeie voeten. En dat bezorgt je weer een frons. Want.. heb je genoeg gedaan, wil je naar huis of ga je nog even door? Kies er dan voor om even bij het workshopplein aan te schuiven. Daar zijn vele workshops, let op sommige moet je vooraf inschrijven, waar je aan kan schuiven en even je voeten rust kunt geven.

Fairy Garden in een weckpot

inspiratie tijdens kreadoe 2018

Op het workshopplein volgde ik de workshop Fairy Garden in een Weckpot van een kleine wereld.

fairy garden in een weckpot

Ik mocht een schattig klein huisje uitzoeken en kreeg in een weckpot een bodem met zand.

fairy garden in een weckpot

Daar ging ik een mooi landschap in creeren met natuurmateriaal als boomschors, eikeldoppen, mos en herfstbladeren. Dat hele proces moest ik daarna weer herhalen. Eerst bekijk je namelijk hoe je het hebben wilt, en daarna ga je pas met een beetje lijm aan de slag om het zand en de achterkant een beetje vast te lijmen. En daarna zet je alles er weer in.

Fairy Garden in een weckpot

Helaas was de tocht naar huis een beetje te wild voor mijn Fairy Garden dus thuis moest ik hem weer in elkaar zetten haha. Erg leuk om te doen en vrolijk om neer te zetten in huis. Ik mis alleen nog een kleine fairy dus die ik ga zondag nog even kopen om bij het huisje neer te zetten. Dan is hij daarna echt af! En misschien dat ik in verband met de kinderhandjes de onderdelen, en dus ook het zand toch maar even goed vastlijm. Daar ga ik nog even over nadenken..

Kunnen mijn kinderen ook nog wat doen?

inspiratie tijdens kreadoe 2018

Ik zag veel moeders met hun kinderen op stap vandaag. Super gezellig en er is voor kinderen ook echt genoeg om wat te doen. Dus haal die frons maar van je gezicht of de kinderen zich ook wel kunnen vermaken op de KreaDoe. Het antwoord is volmondig ja! Natuurlijk bepaal jij het budget, kijk van te voren even goed op het workshopoverzicht . Bij sommige workshops moet je van te voren een plekje reserveren en bij andere kun je aanschuiven zodra er plek is. Wil je zeker zijn van een plekje begin je dagje KreaDoe dan even met het opzoeken en reserveren van de workshops die jullie willen doen.

Vergeet ook zeker niet om met de kinderen mee te doen aan de kinderpuzzeltocht. Bij de ingang haal je de speurtocht op. Ga ook gelijk even langs het kidsplein waar ze even wat energie kwijt kunnen raken.

Op zondagis het kidsdag. Kinderen kunnen zich op deze dag prachtig laten schminken door Anne van de Toverkist en er is een toffe scrap-workshop van Minke van Minke’s Knutseltijd. Marleen van hareninvlechten.nl komt ook speciaal voor de Kidsdag naar KreaDoe. Zij laat zien hoe kinderen hun haar creatief kunnen invlechten.

Ik heb honger en dorst en ik moet plassen

Nog zo’n reden om een frons te krijgen op je hoofd. Want al die inspiratie op de KreaDoe maakt je ook hongerig en dorstig! Ik kan je er alles over vertellen. Ik kreeg gelukkig een prachtige lunch van de organisatie. Een bord vol met rauwkostsalade en 3 grote stukken stokbrood waar ik er 2 van aan andere bloggers gaf die op de bloggersspot waren.

inspiratie tijdens kreadoe 2018

Als je bezoeker bent dan moet je zelf wat regelen om op te eten. Neem je wat van huis mee dan kun je dat bijvoorbeeld gezellig bij de Bloggersspot komen opeten en gelijk bekende en minder bekende DIY’ers Bloggers en Vloggers ontmoeten. Of je gaat ergens anders zitten. Er zijn genoeg plekken namelijk op de KreaDoe om even een hapje te eten en te drinken.

inspiratie tijdens kreadoe 2018 inspiratie tijdens kreadoe 2018

Natuurlijk kun je altijd nog meedoen in het cupcake theater of een van de bak workshops. Dan kun je daarna je zelfgebakken koekje opeten. Of wil je hem bewaren en thuis showen?

Het is wel soms even wat druk op de toiletten heb ik zelf ondervonden. Onthou, er zijn bijna geen mannen op de beurs aanwezig dus daar kun je ook wel even snel plassen 😉

Hoeveel geld heb ik nog in mijn portemonnee?

Waar ik 3 jaar geleden zelf nog erg tegen aan liep was dat ik mijn pinpas was vergeten en niet zoveel cash geld op zak had. Dat was een beetje dom natuurlijk. Dit jaar controleerde ik dan ook dubbel of ik wel mijn pinpas bij me had!  Het viel het mij op dat er bijna overal bij de stands wel een bord staat dat je kunt pinnen, of zelfs alleen maar pinnen en geen cash! Dus zorg in elk geval dat je je pinpas bij je hebt dan komt het helemaal goed en heb je die frons ook niet meer nodig op je gezicht 😉 Tenzij je saldo niet zo hoog is natuurlijk.. Dan wordt het kijken kijken niet kopen..

Ik hoop dat je door het lezen van deze blog zonder frons op je gezicht de beursvloer over gaat en volledig kunt genieten van inspiratie tijdens KreaDoe 2018. Van al dat fronzen krijg je namelijk rimpels en dan moet ik weer een blog gaan schrijven over anti rimpelcrème. Daar zitten jullie vast niet op te wachten :p

Bloggers spot

inspiratie tijdens kreadoe 2018

Veel plezier en misschien tot zondag dan loop ik ook weer rond op de KreaDoe en rond 13.00 ben ik met dochterlief op de bloggerspot aanwezig!

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

Share

1 Response

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.