Genderneutrale kinderkleding van Maxomorra

Ik hou van Maxomorra. Het Zweedse kinderkleding merk is nu iets meer dan 10 jaar oud. Ze maken ecologisch en sociaal verantwoorde kleding. Dat betekent dat de genderneutrale kinderkleding van ecologisch katoen en ecologische verfstoffen is. Als ze polyester gebruiken is het gerecycled, kortom: aandacht voor het kind dat het draagt, maar ook voor mens en milieu. Dat alleen al is supertof.

Kenmerkende stijl kinderkleding van Maxomorra

Maxomorra heeft een heel kenmerkende stijl. Niet iedereen houdt ervan, maar ik ben gek op de felle kleuren, en de blije printjes. Ik heb 2 zoons, en voor jongens is het soms super lastig om kleding in leuke kleurtjes te vinden, laat staan iets wat een beetje genderneutraal is.

Mijn oudste zoon vind roze mooi, maar roze kleding heeft dan ook meteen weer een suikerzoete print, of ruches. En afgezien van het feit dat ik zélf een hekel aan ruches heb, vind ik dat bij een jongen toch ook niet zo leuk. En ‘jongenskleding’ is groen, blauw of grijs, en er staan dino’s of tractoren op. Op zich niets mis mee, maar een beetje diversiteit is wel leuk.

Genderneutrale kinderkleding

Dus toen ik een setje genderneutrale kinderkleding van maxomorra in de brievenbus vond om te reviewen, was ik heel blij, dat snap je! Superleuke sokken in zwart-witte strepen, een shirt met print en een bijpassende effen broek. Ik kon bijna niet wachten om het Taivo (1,5 jaar) aan te trekken. Maar dat moest toch, want het regende, en er moesten natuurlijk mooie foto’s komen!

De eerstvolgende zonnige dag heb ik mijn kereltje in zijn nieuwe outfit gehesen. Lekker zacht, mooie kleuren, grappige print, we waren er allebei hélemaal enthousiast over. Het shirt is leuk (ik had niet anders verwacht). De print heet big city, er slingert een weg over het shirt, er zijn fietsen, gebouwen, boompjes en beestjes. Typisch Maxomorra, Heel leuk voor jongens én meiden en volledig genderneutrale kinderkleding dus! De sokken zijn fijn, wat dikker, wat ik zelf altijd prettig vind, en lekker zacht.

Mama wil die broek ook!

genderneutrale kinderkleding

Maar de grote verrassing was voor mij de broek. Omdat ie effen is, is ie meer ‘ondersteunend’ voor het shirt dan dat hij zelf opvalt. Maar wat een mooie kleur en wat een fijne stof! Zacht en soepel maar niet te dun, heerlijk! En het model is superleuk bij Taivo. Er is ruimte voor een luierkontje, de pijpjes zijn een béétje skinny maar niet teveel. Ik wil óók zo’n broek! En aangezien ik best wel aardig kan naaien, komt die er misschien ook nog wel!

In rest van de lente collectie vind je meer genderneutrale kinderkleding met prints als bijvoorbeeld slakken, poezen, frambozen, auto’s, echt van alles. Check het lookbook op maxomorra.com!

disclaimer
Delen is enorm lief

Renske

Ik ben Renske. Ik ben de moeder van 2 jongens, een peuter en een kleuter. Mijn motto is: 'Een huishouden van Jan Steen is óók een huishouden.' Het is bij ons een gezellige chaos. Opruimen, duurzaamheid, en creatieve dingen zijn de onderwerpen die je hier het vaakst van mij zult zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.