Gelukkig nieuw-jaar

Gelukkig nieuw jaar lieve volgers van MamaScrapelle! De afgelopen weken waren hectisch en zwaar en ik heb geen tijd gehad om te bloggen! Erg hè haha Het gaat allemaal wel weer goed komen hoor. Ik zal natuurlijk wel even uitleggen waarom ik geen tijd had dan voor het bloggen. 

Kerst vieren

Natuurlijk zijn wij de laatste week ook druk geweest met Kerst vieren. Dat deden wij niet 2 dagen, maar 5. Ja ach waarom niet toch 🙂

Op vrijdagavond reden wij al naar mijn vader, zijn vrouw en mijn halfbroertje om daar gezellig kerst te vieren met een heerlijk, zelf besteld, boeuf bourguignon diner. Haha zonder patatjes helaas 😉 want die waren ze vergeten mee te leveren. Maar we hebben heerlijk gesmikkeld en hadden geen rommel in de keuken of afwas.

Zaterdag een lekker ontbijt en een lekkere wandeling om ‘s avonds lekker naar huis te gaan. Daar deden wij de cadeautjes aan dochterlief geven die natuurlijk lekker verwend is door ons. Onder andere playmobil omdat ze dat nu helemaal geweldig vindt.

Zondag kwamen mijn moeder, broertje en schoonzus kerst bij ons vieren. Er werd uitgebreid gekookt! Zeer uitgebreid want ‘s avonds kon ik zo mijn bed inrollen.

Gelukkig nieuw jaar

Zelf had ik in de ochtend suikervrije stoofpeertjes gemaakt en een chocolade frambozen taart zonder geraffineerde suiker uit het kookboek Goed Zoet.

Gelukkig nieuw jaar

De volgende ochtend hadden wij nog een klein ontbijtje met mijn moeder die bleef slapen en daarna in de auto naar mijn schoonouders. Daar waren mijn zwager en schoonzus flink aan het kokkerellen in de keuken. Niet flappie, maar een kalkoen!  Dus ook daar aten wij weer ons buikje helemaal rond en kregen we de volgende ochtend weer een heerlijk kerstontbijt en aten we de volgende avond de koude kalkoen met de 4 soorten aardappels en venkel die er bij geserveerd werden.

Dochter is verhuist

Na al die dagen van smullen moest er daarna flink geklust worden. Want onze dochter ging verhuizen. Ja ze wordt al bijna 4 jaar dus het werd echt de hoogste tijd!

grotere slaapkamer

Ja je leest het goed, onze dochter is verhuist. Niet naar een ander adres hoor, maar naar een andere kamer. Zij heeft nu de grootste slaapkamer in het huis gekregen in plaats van de kleinste slaapkamer. Voor haar heel belangrijk omdat zij dan heerlijk rustig op haar kamertje kan spelen met haar eigen speelgoed omdat dat in de woonkamer eigenlijk niet gaat met al die kleine kindjes om haar heen.

grotere slaapkamergrotere slaapkamer

Ze heeft nu alle ruimte om lekker te knutselen en te spelen met de playmobil en lego wanneer zij zelf maar wil.

grotere slaapkamergrotere slaapkamer

Met wat leuke accessoires van AliExpress ( zoals de my little pony stickers op de kasten en het lichtgevende sterrenkussen op haar bed) en de supermooie gordijnen van kindergordijnen en het vloerkleed van carpetright is het een super lieve warme meisjeskamer geworden.

Ze is er enorm blij mee!! En wij natuurlijk ook. Het ging niet helemaal zoals wij hoopten dat het ging, manlief had onder andere zijn duim uit de kom gekregen door de zware kast, de vloertegels die wij hadden liggen konden niet op de kamer vanwege de “bewegende ” ondervloer die op de kamer lag en zo nog wat kleine tegenvallers.. Maar papa en mama zijn trots op al het werk!

De gastkindjes liggen nu in de kleine slaapkamer en die is daar precies groot genoeg voor 2 duoslapers. Helemaal goed.

Oud en Nieuw

Tussen het klussen door moest er natuurlijk ook oud en nieuw gevierd worden.

Overdag namen wij dochterlief mee naar de schaatsbaan. Ze vond het geweldig leuk om te doen, maar wilde het ook graag zonder de schaatshulp doen en dat lukte helaas nog niet. haha

Gelukkig nieuw jaar Gelukkig nieuw jaar

Om 7 uur staken wij met dochterlief al wat siervuurwerk af en mocht zij met grote sterretjes toveren.

Gelukkig nieuw jaar

Om kwart voor 12 maakten wij haar wakker en mocht zij binnen naar al het vuurwerk kijken. Ze kreeg appelsap uit een champagneglas en genoot intens van deze speciale avond vol magie en gezelligheid. Het jaar 2016 was afgelopen en 2017 begonnen.

Gelukkig nieuw jaar

Om kwart over 1 was het echt tijd om naar bed te gaan en sliep ze heerlijk tot 9 uur uit.

Gisteravond hebben wij tot laat nog geklust om ook de kamer voor de gastkindjes weer in orde te maken en nu schrijf ik deze blog voor morgenochtend.

Volgende blogs

De komende weken ga ik natuurlijk weer lekker bloggen en deze gaan onder andere over:

  • Reviews over spelletjes zoals een leuk spel met konijnen en spellen met de tiptoi pen
  • DIY voor kinderen met thema winter
  • Boekrecensies
  • Mijn shoplogs van AliExpress ( ondertussen al een flinke waslijst)
  • Mijn shoplogs met groepsbestellingen van gastouders. Hier komt erg leuk speelgoed van voorbij!
  • En ik wil weer wat tags gaan invullen

Kortom genoeg om de blog gezellig in de gaten te houden want ook in het jaar 2017 blijf ik natuurlijk lekker bloggen!

 

 

 

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

1 Response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.