Geld in je leven tag

Bij meerdere bloggers kwam ik deze leuke tag tegen van Godelieve. Geld in je leven. Ja dat is best een lastig issue voor veel mensen. Ik vind de opmerking geld maakt niet gelukkig altijd nogal een nare. Want als je geen geld hebt maakt dat je leven zeker een stuk minder leuk. Als beheerder van een weggeefhoek in Delft op Facebook weet ik als geen ander hoe slecht sommige mensen het hebben. Wekelijks aan moeten kloppen bij de voedselbank omdat je geen geld hebt om zelf eten te halen vind ik heel moeilijk om te zien. Zeker als je opgroeiende kinderen hebben die veel gezonde eetlust hebben wil je ze wat goeds voorschotelen.  Ik ben dan ook van mening dat geld zeker wel gelukkig maakt, het maakt je leven vaak een stuk makkelijker, maar het is niet in zijn eentje belangrijk in je leven. Zo vind ik mensen om mij heen en gezondheid ook heel belangrijk. Nog wel belangrijker eigenlijk.

Op naar de vragen!

Geldboom1

1 Wat kocht je voor je allereerste geld?

Waarschijnlijk snoepjes. Toen ik bij de Haagse Natuurverkenners zat weet ik nog dat we geld kregen om snoep te halen bij Chef’k op de hoek van de straat. Tijdens de finale dag met show aten we dat lekker op.

2 Kreeg je als kind zakgeld?

Ja maar vraag mij niet hoeveel. Met onze dochter willen we gewoon de bedragen van Nibud hanteren.

3 Leerde je als kind sparen?

Ja ik had een Penny rekening van de postbank. En ik had een Rabo rekening waar ik jaarlijks mijn spaarpot in leegde. Die had vast ook een speciale naam want mijn opa en oma hadden die voor mij geopend met mijn geboorte. Maar ik heb geen idee meer hoe dat heette.

4 Wat kocht je van je eerst verdiende salaris?

Mijn eerste baantje was een krantenwijk. Wat ik wekelijks verdiende en daar mee deed weet ik niet meer, maar ik weet nog wel dat ik met de kerst en oud&nieuw kaartjes heel nauwkeurig bij hield wie er wel of niet thuis was en dan kwam ik later nog een keer langs. Bij elkaar had ik 800 gulden opgehaald en daar heb ik onder andere een mooie winterjas van gekocht toen.

5 Wat zou je doen als je de loterij won?

Sja ik win wel eens 15 euro in de loterij maar daar kun je niet zoveel mee. Als ik een heeeeeeel groot bedrag zou winnen met de loterij zou ik: Mijn studieschuld afbetalen, een nieuwe gezinsauto kopen, onze spaarrekeningen aanvullen, ons huis laten opknappen ( moet behoorlijk wat gebeuren), op vakantie naar een warm oord terwijl mijn man al zijn werk overdraagt aan een collega om echt quality time te hebben. Uiteraard zou ik ook een gedeelte doneren aan een goed doel. Waarschijnlijk geef ik mezelf een nieuwe garderobe.. ondertussen zal het geld wel op zijn hahaha

6 Je krijgt een extraatje van 100 euro wat doe je er mee?

Op de gezamenlijke rekening storten. Voor de onverwachte uitgaven.

7 Bespaar je bewust en zo ja waarop bespaar je wel en niet?

Wij kopen een keer in de maand veel bij de Lidl en Aldi. Letten op aanbiedingen en kopen verder weinig. We gaan al jaren niet echt op vakantie. Meestal gewoon logeren bij mijn schoonouders en 2 keer naar center parcs een midweekje dat wel.

8 Vind jij dat geld gelukkig maakt?

Ik denk dat als je heel veel geld hebt je door mensen misbruikt gaat worden onbewust dat denk ik wel. Geld moet rollen anders was het wel vierkant geweest grappen wij vaak. In elk geval zoals ik hierboven al aangaf is het hebben van geen geld wel een reden om ongelukkig te worden/zijn. Als iedereen gewoon precies genoeg heeft en een beetje meer dan kan iedereen gelukkig zijn. Als je maar hard genoeg werkt en je best doet in het leven dan denk ik eerlijk dat je niks te klagen kan hebben.

9 Sparen of uitgeven

Sparen en uitgeven mag dat ook? Wij houden doordat we allebei een eigen bedrijf hebben met de financiële risico’s die daarbij horen weinig geld over om te sparen. Maar als we een extraatje hebben dan zetten we het wel opzij.

 10 Wat zou je doen als je opeens heel erg rijk werd?

Zie mijn antwoord bij de loterij. Ik zou overigens wel gewoon blijven werken. Wellicht weer wat meer vrijwilligerswerk doen en meer goede doelen steunen.

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.