Foto op Hout

Als er iemand in je omgeving gaat verhuizen is het soms lastig om wat nieuws te verzinnen als gefeliciteerd met je nieuwe woning cadeau. Zeker in deze tijden waarin de meeste mensen al eerst op kamers hebben gewoont voor ze een groter huis gaan kopen. Iets wat meestal heel goed scoort is een prachtige foto op hout te geven. 

Foto op Hout

fotoophout

Ja zo’n foto op de muur is geweldig gaaf om te krijgen. En dat kan natuurlijk op allerlei verschillende soorten materialen. Eerder schreef ik bijvoorbeeld al een blog over een foto op aluminium wat een geweldig mooi effect heeft. Iedereen kent wel de foto’s op canvas, maar nog niet iedereen weet hoe mooi bij sommige foto’s het effect van een foto op hout kan zijn.

Via Muurmode kwam ik op het idee om een eigen foto op hout te geven aan iemand die pas verhuist is. Zij heeft een superschattig hondje en ik was heel erg benieuwd wat de houtstructuren met de foto zouden doen. Het was ook wel een beetje spannend eigenlijk want bij canvas, aluminium of glas is de ondergrond zo goed als egaal. Maar bij hout kun je nerven hebben en zijn het 3 planken meestal waardoor je dus ‘gaten’ hebt in je foto.

Originele wanddecoratie

fotoophout

Het enige wat niet kan bij een foto op hout is dat je het niet buiten kunt ophangen. Of je moet zelf aan de slag met beits, maar je hebt daarmee nooit 100% garantie dat het al het water tegenhoudt.

Het staat super gaaf in de woonkamer, hal en natuurlijk de babykamer!

Je hebt flash player nodig om de foto zelf up te loaden op de website. Alles spreekt voor zich en het bestelproces is makkelijk. Je kunt ook nog kiezen voor een whitewash ondergrond. Noesten en nerven zijn zo minder duidelijk te zien.

Het resultaat van foto op hout

 Foto op hout

Hier kun je goed het eindresultaat zien van de foto op hout van dit lieve hondje op het strand. Er is gekozen voor horizontale lijnen omdat dat mooier uitkomt.

Foto op hout

Aan de achterkant zitten twee kleine plankjes met nietjes vast om het geheel bij elkaar te houden. Met een stukje tape zitten schroeven om de foto op hout op de muur te kunnen hangen.

Foto op houtFoto op hout

Van de noesten en nerven valt van veraf niet zoveel te zien. Van dichtbij wel. Maar omdat het een natuurfoto is valt het niet eens heel erg op eigenlijk.

Foto op hout

Wat ik zelf heel gaaf vind om te zien is dat de haren zo geschilderd lijken te zijn omdat ze met de houtlijnen meelopen.

Aanrader of niet?

Voor teksten, dieren en natuurfoto’s zou ik zeker kiezen voor een foto op hout. Het resultaat vind ik prachtig. Voor een gezicht zou ik er niet snel voor kiezen. Je bent toch gauw onthoofd als het ware of een ander lichaamsdeel is opeens afgebroken. Mocht je toch een foto op hout willen dan kun je er ook voor kiezen om een foto op een blok te laten afdrukken.

Hoe heb jij thuis de foto’s aan de muur/ op de kast staan? Heb jij alles op fotopapier in een lijstje? Of zitten er ook andere materialen bij zoals hout, canvas, behang, sticker, glas of aluminium?

 

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

1 Response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.