Fien en Teun feest op de boerderij

Afgelopen weekend was het de bankgiroloterij theaterweekend. Omdat ik meespeel in die loterij konden wij goedkoop leuke kaartjes kopen. Omdat wij dochterlief graag het theaterleven meebrengen gingen we naar Fien en Teun feest op de boerderij in de Schouwburg Hengelo. 

Fien en Teun feest op de boerderij

Fien en Teun feest op de boerderij
Fien en Teun feest op de boerderij
Fien en Teun feest op de boerderij

Fien en Teun een boer en een boerinnetje… Hoor je het deuntje dan zit het de hele dag in je hoofd. Tenminste wel bij mij!

Fien en Teun feest op de boerderij

Op het toneel verscheen eerst Sita die het verhaal aan elkaar vertelde en begeleidde met zingen en dansen. Sita is de postbode die alle leuke post naar de boerderij van Fien en Teun bezorgd.

Fien en Teun feest op de boerderij

Al snel worden we voorgesteld aan Rosa de Koe, Sebastiaan het Varken en Pim de Hond. Gelukkig zijn daar ook al snel boertje Teun en boerinnetje Fien. Het is feest op de boerderij want Sebastiaan het Varken is jarig. Nu willen ze een verrassingsfeestje voor hem organiseren met 3 elementen: Patat met appelmoes, Cadeautje en een liedje!

Fien en Teun feest op de boerderij

Als eerste gaan we de appelmoes maken. Daar zijn 5 appels voor nodig, maar er raakt 1 appel kwijt. Die blijkt Sebastiaan in zijn bek te hebben. Daarna wordt de patat van aardappels gemaakt. Maar de aardappels zijn weg. Die blijkt Pim de Hond al gepakt te hebben!

Fien en Teun feest op de boerderij

De patat en Appelmoes zijn klaar. Het feest op de boerderij is bijna compleet. Nu moet het cadeautje nog verzonnen worden. Maar de tulpen bollen die Fien geplant had zijn nog niet uit. Het hele publiek werkt mee onder de leiding van Sita om het te laten regenen. Papa’s, Mama’s, jongens en meisjes met 4 verschillende geluiden klinkt het als een ware regenstorm en de tulpen groeien. Gelukkig maar!

Fien en Teun feest op de boerderij

Tijd voor het laatste element! Het liedje. Fien en Teun leren de kinderen de bewegingen bij het liedje Feestvarken en we zingen met zijn allen vrolijk mee! Fien en Teun feest op de boerderij is nu echt bijna afgelopen. Alle elementen van het feest voor Sebastiaan zijn aanwezig.

Fien en Teun feest op de boerderij

Snel verstoppen voor het feestvarken want het is wel een echt verrassingsfeestje!

Fien en Teun feest op de boerderij

Het uur is voorbij gevlogen en Sebastiaan het Varken is erg blij met zijn feest op de boerderij.

Extra Activiteiten

Fien en Teun feest op de boerderij
Fien en Teun feest op de boerderij

 

Voor en na de voorstelling kon er gepuzzeld worden, gekleurd worden en kreeg dochterlief een tattoo van Fien. Daarnaast kon je knuffelen met het varken, de koe en een schaap.

Fien en Teun feest op de boerderij
Fien en Teun feest op de boerderij

En ik kocht de vrolijke cd waar de liedjes van de voorstelling op stonden zodat wij nog lang na konden genieten van dit leuke uitstapje met het gezin.

Schouwburg Hengelo

Fien en Teun feest op de boerderij

Voor ons ligt Hengelo niet naast de deur, maar gelukkig wonen mijn schoonouders er dichtbij. Het is een prachtige schouwburg die goed is onderhouden en sfeer van kunst en cultuur uitademt.

Van te voren was er een goed uur een gratis workshop voor de kinderen. Wij hadden geen idee wat deze workshop inhield en gingen op de stoelen zitten die er bij stonden. Maar dat was niet de bedoeling! Alle papa’s en mama’s opa’s en oma’s moesten wegwezen! De kinderen kregen blijkbaar toneelles en onze aanwezigheid zou afleiden.

Na een half uurtje keken we voorzichtig om het hoekje of we al naar binnen mochten. De kinderen speelden muizen en katten en poezen en lieve honden en waakhonden. Erg leuk om te zien hoe ze enthousiast meededen.

Van Hoorne Entertainment

Van Hoorne Entertainment heeft het maar druk er zijn onwijs veel producties voor jonge kinderen. Eerder dit jaar ging dochterlief al met oma naar Peppa Pig De Grote Plons. Ze vond het geweldig en de weken erop liep ze al stampend door de bladerhopen die dan net alsof een plas waren.

Het verschil tussen Peppa Pig en Fien en Teun is natuurlijk dat het geen handpoppen zijn maar hele grote poppen waar je geen ‘mens’ bij ziet. Al denk ik dat kinderen de mensen die  de handpoppen besturen helemaal niet zien omdat ze helemaal in hun fantasiewereld zitten.

In april gaan wij naar Hans en Grietje. Weer een beetje anders want dan zijn  er geen poppen maar mensen op het toneel! Ik begreep al van andere moeders dat liedjes hiervan op Spotify te vinden zijn en ik twijfel al lang om een abonnement te nemen. Dit ga ik dan toch maar eens doen! Wel leuk als dochterlief lekker mee kan zingen.

Theatervoorstellingen die op ons lijstje staan:

Een andere productie die ik zelf erg graag zou willen zien is Pipo de Clown. Ik ben groot geworden met Pipo de Clown en Mammaloe!

En ik denk dat ik dochterlief erg blij maak als we naar Masha en de Beer en de Kleine Zeemeermin gaan.. Oef dat wordt nog druk!! haha maar wel erg leuk!

Ga jij wel eens naar het theater met je kind? En ga je dan naar grote producties zoals die Van Hoorne Entertainment of ga je naar kleinere theaterproducties. 

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.