Fien en Teun een eigen moestuin

Zijn jouw kinderen ook al druk bezig met hun eigen moestuin? Bij de Intratuin vond ik dit leuke boek van Boer Teun en Boerinnetje Fien die hun eigen moestuin krijgen.

Fien en Teun een eigen moestuin

Fien en Teun eigen moestuin

Met het boekje “Fien & Teun: een eigen moestuin” als inspiratie, wil Van Hoorne Entertainment kinderen op een verantwoorde, speelse manier kennis laten maken met tuinieren. En dat lukt goed. Het boekje is ook al mee geweest zelfs naar de klas van dochterlief.

De vader van Fien en Teun bouwt een grote vierkante houten bak en vult deze met aarde. Fien en Teun zijn erg blij want ze krijgen hun eigen moestuin. Fien krijgt een roze hark en Teun krijgt een blauwe schep. Mama brengt zaadjes om te gaan zaaien van allemaal verschillende groentes en aardappels. Er staat ook een mooi bord bij met “Fien en Teuns moestuin” erop.

Een eigen moestuin

Fien en Teun eigen moestuin

Een eigen moestuin is nog niet zo makkelijk. Want wat is zaaien? Wat is oogsten? Hoeveel water moet je geven? En hoe lang duurt het voor er plantjes komen, waarom groeien sommige plantjes onder de grond? En wat doe je na afloop met alle groenten?

Gelukkig weet Fien een hoop en kan ze Teun goed helpen. Teun doet ook erg zijn best, zo wil hij niet dat de plantjes dorst krijgen en zet hij de hele bak onder water. Oeps dat was teveel water dus. Gelukkig is het warm en wordt alles weer snel droog.

Heel veel dieren

Naast dat je in dit vrolijke prentenboek alles leert over je eigen moestuin staan er ook heel veel dieren in de tuin. Allemaal soorten kriebelbeesten en boerderijdieren zijn er te ontdekken waardoor het boek zowel voor peuters als voor kleuters geschikt is om te lezen.

Bij de Intratuin

In samenwerking met Talen Tools brengt Van Hoorne Entertainment producten op de markt om kinderen spelenderwijs het buitenleven te laten ontdekken. Roze harkjes of blauwe schepjes; net als Fien en Teun kunnen kinderen straks hun eigen tuintje bijhouden. Ook zaadjes, emmertjes, gietertjes en handschoentjes zijn in het nieuwe tuinassortiment opgenomen. “Het is prachtig om te werken met twee sterke partijen als Talen Tools en Intratuin. Samen gaan we ervoor zorgen dat kinderen nog vaker buiten actief zijn en spelenderwijs hun eigen tuin leren ontdekken”, aldus Michael van Hoorne, directeur van Van Hoorne Entertainment.

 • Zaad; radijs, sperziebonen, wortels en sla. Per zakje € 1,99
 • Werkhandschoenen € 3,49
 • Metalen emmer € 4,99
 • Gazonhark € 5,99
 • Tuinhark € 5,99
 • Schep € 5,99
 • Bezem € 8,99
 • Metalen gieter € 9,99
 • Boek Fien & Teun: ”een eigen moestuin” € 12,99
 • Knuffels (30 cm) Fien & Teun € 14,99

Er is ook een app ontwikkeld waar je kinderen mee aan de slag kunnen. Erg leuk!

Fien en Teun

Fien en Teun, een vrolijk boertje en boerinnetje, beleven samen met hun dierenvriendjes de leukste avonturen op de boerderij in het dorpje Molenwaard. Ze ontdekken alles over het Hollandse leven en het verzorgen van dieren en de natuur. Van maandag tot en met vrijdag rond 10.30 op RTL Telekids kun je de serie zien.

Vanaf oktober 2017 tot en met april 2018 zijn Fien en Teun ook te zien in het theater met een eigen oer-Hollandse familievoorstelling.

Specificaties

Uitgeverij:    Van Hoorne Entertainment

ISBN:             9789082622706

Prijs:              Fien en Teun een eigen moestuin is voor €12,99 te koop bij Intratuin

Pagina’s:       24 pagina’s

Datum:          Verschenen in Februari 2017

Latest posts by ellen (see all)
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

1 Response

 1. Wat bijzonder dat dit gewoon meer is dan alleen een boekje en dat het kinderen ook echt stimuleert om in de tuin aan de slag te gaan. Ik vind het een aansprekend boekje om te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.