Fien en Teun doeboek en Avonturenboerderij Molenwaard

Een tijdje terug gingen wij voor het eerst naar Avonturenboerderij Molenwaard. Op de foto leek het heel klein en wij hadden verwacht hier maar een paar uurtjes te kunnen vertoeven. Niks was minder waar! Ze hebben er ook een leuke merchandisewinkel en daar lag een leuk Fien en Teun doeboek! Daarover in deze blog meer.

Avonturenboerderij Molenwaard van Fien en Teun

Laat ik eerst maar beginnen bij de avonturenboerderij molenwaard. Wat was het hier gaaf zeg! De reis erheen was al een ervaring opzich, want het laatste stuk ga je met het pontje het water over. Een hele korte overtocht, dus zitten in de auto is verplicht. 😉

We waren lekker op tijd, met genoeg parkeerruimte. Via een korte wandeling ben je direct bij de ingang van de avonturenboerderij Molenwaard van Fien en Teun! Even wachten tot Fien en Teun je helemaal wakker komen zingen en hop op pad!

Voor de kinderen waren er leuke speurtochten. Er wordt rekening gehouden met verschillende leeftijden of je kunt lezen of niet. Na afloop krijg je een heus diploma van Fien en Teun. Op een groot krijtbord staat precies aangegeven hoe laat alles begint. Even een foto maken met je telefoon en je kan op pad.

Je kunt hier ook een goed gevulde picknickmand kopen om gezellig op een van de veldjes te picknicken. En bij de ingang haal je ook voer voor de geiten en de schapen.

Leerzaam boeren kinderuitje

Je kunt op bezoek bij de Molen, helpen in de kas en moestuin van Fien en Teun, een ritje pony rijden ( of 5 keer zoals dochterlief deed), spelen in een van de vele speeltuintjes. Daarnaast zijn er verschillende korte voorstellingen waar je wat kunt leren over meel, bijen, paarden en koeien. Met leuke liedjes die je al snel meezingt.

Tussendoor kun je nog veel meer leren over allerlei dieren, en ze ook nog echt ontmoeten! Heel veel kippen en vogels, varkens en koeien, paarden, schapen en geitjes. De eenden lopen ook vrolijk rond of zwemmen zelfs met je mee terwijl je een rondje maakt in de fluisterboot.

Ook geven Fien en Teun meerdere shows. Wat wij deden is na afloop nog even blijven eten. Dat is een leuke aanrader. Fien en Teun komen je dan namelijk ook nog even persoonlijk gedag zeggen en geven je een leuke kleurplaat en wat potloodjes om te kleuren. De dag vloog voorbij en wij waren er letterlijk van openingstijd tot sluitingstijd! Een echte aanrader.

Fien en Teun doeboek

In de winkel kun je echt van alles kopen van Fien en Teun. Van plantjes, overall, tuingereedschap, knuffels, dvd’s boeken en nog veel meer! Wij kozen voor een Fien en Teun stickervel en namen ook een doeboek mee voor de kids.

Ik raad het doeboek aan voor kleuters of voor peuters die al een beetje verder zijn kan het ook prima. Er staan leuke raadsels in, maar ook leuke tips om bijvoorbeeld een vogelslinger te maken voor de vogels in de herfst en winter. Er kan in gekleurd worden, mee geknutseld worden, tips voor lekkere hapjes en er kunnen spelletjes mee worden gespeeld. Heb jij een kleine boer of boerinnetje in huis dan is dit echt een leuk boek!

Voor dit leuke boek vol uitdagingen betaal je maar €5 euro. Ook online bij Bol te bestellen 🙂

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.