De fantastische vliegwedstijd

Welkom bij de fantastische vliegwedstrijd voor vogels! Met tien teams start de race. Maar de deelnemers komen één voor één in de problemen. Team Flamingo bijvoorbeeld komt niet van de grond. En Team Havik verlaat het vliegtoestel zelfs met schietstoelen! Maar waarom komt Team Kip als enige níét in de problemen?

Klaar voor de start van de fantastische vliegwedstrijd?

De fantastische vliegwedstrijd uitgeverij querido

Alle teams staan er klaar voor. Tenminste, team Uil lijkt zich verslapen te hebben. Haha, meteen een grappig doordenkertje nog voor de start van deze fantastische vliegwedstrijd. Maar goed, daar gaan we. Als vlak na de start Team Flamingo niet van de grond komt met hun vliegmobiel en daarna Team Havik uit het vliegtuig schiet, dringt het nog niet tot mijn zoontje en mij door dat er misschien wel iemand achter zit.

Pfffff, echt een fantastische wedstrijd!

De fantastische vliegwedstrijd

Pas als de luchtballon van Team Struisvogel leegloopt, zien we dat er iets vreemds aan de hand is. Er zitten allemaal pijlen in! Meteen blader ik terug naar het begin van de fantastische vliegwedstrijd. Onder protest, want mijn zoontje was juist benieuwd naar de volgende bladzijde… Ik leg hem uit waarom ik terug blader en we zien hoe de boel gesaboteerd wordt. Hahaha, geweldig getekend, die plaatjes!

De spanning stijgt

“De spanning stijgt” zouden woorden kunnen zijn in het verhaal. Dit vanwege de dubbele betekenis van stijgen en het thema in de lucht. Ik vond het sowieso grappig dat er juist vogels ín vliegtoestellen zitten tijdens de fantastische vliegwedstrijd. Verder deed deze wedstrijd me op de één of andere manier een beetje denken aan Inspector Gadget. Als je die nog kent van vroeger en dit boek leest, dan begrijp je meteen wat ik bedoel.

Herhaling van deze fantastische vliegwedstrijd

De fantastische vliegwedstrijd

Met een soort ‘En ze leefden nog lang en gelukkig’- gevoel eindigt deze spannende en vooral humorvolle wedstrijd. De laatste regel in het boek luidt: “Wilt u deze wedstrijd nog eens terugzien, de herhaling begint nu voor in dit boek…” Haha. En dat gaan we zeker doen! Er zijn volgens mij nog genoeg grappige details te ontdekken die langs ons heen zijn gevlogen.

Welk boek kun jij keer op keer blijven lezen?

Specificaties ‘De fantastische vliegwedstrijd’:

De fantastische vliegwedstrijd met vrouw die uit vliegtuig springt

Auteur: Tjibbe Veldkamp | Illustrator: Sebastiaan van Doninck | Uitgever: Querido | 9789045124063 | maart 2020 | 32 pagina’s | meer informatie vind je hier

Delicia
Latest posts by Delicia (see all)
Delen is enorm lief

Delicia

Ik ben Delicia, moeder van een vrolijk en sociaal jongetje van 3 jaar. Hij houdt van lezen en ik van schrijven en dat kunnen we mooi combineren bij MamaScrapelle, waar ik met veel plezier gastblogger ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.