Een korte oppasgids voor ouders! Moederdagbloghop

Oppassen. Het blijft een veelbesproken onderwerp onder ouders. Een oppas komt overdag handig van pas wanneer ouders druk aan het werk zijn of ‘s avonds wanneer ouders wel eens toe zijn aan een avondje uit. Het kan echter moeilijk zijn voor sommige ouders om hun kinderen achter te laten en/of om een geschikte oppas te vinden. Maar wees gerust, speciaal om die redenen presenteer ik jullie een korte oppasgids voor ouders samen met een leuke giveaway! Want dit is ook mijn blog voor de moederdagbloghop!

Moederdagbloghop

Voor dat ik jullie meer ga vertellen over de oppasgids vertel ik graag eerst even wat over de moederdagbloghop en over wie ik ben.

Met deze moederdagbloghop doen 27 bloggers mee die naar elkaar verwijzen. Ik verwijs naar de blog voor- en achter mij in de rij en zo kan je als een treintje het hele spoor af. Overal kun je wat winnen en meer te weten komen over andere blogs die misschien ook wel interessant zijn voor jou!

Esmee en Amanda hebben deze bloghop dit keer georganiseerd. Dank je wel dames 😉

Wellicht kom je niet binnen via mijn eigen lezers, maar was je al onderweg in het treintje. Rijdt je vooruit dan ben je binnengekomen via: alles over speelgoed  sja de naam zegt het al. Hier vind je heel veel reviews over speelgoed! Onderaan de blog vertel ik je naar wie ik je ga doorsturen.

Tijd om mezelf voor te stellen:

Voor de nieuwe bezoekers die mijn blog nog niet kenden: Welkom op deze creatieve mamablog!

Ik ben Ellen en in het dagelijkse leven ben ik 3 dagen gastouder van kinderen tussen de 0-6 jaar. Ik vind dit super leuk om te doen maar toch ga ik hiermee stoppen. Ik ben namelijk sinds kort ook 1 dag per week kleuterjuf en na de zomervakantie ga ik de zij instroom van de pabo doen. Wat je nu leest is een primeur op deze blog, Binnenkort zal ik er wat meer over vertellen!

Ik ben vrij creatief en doe vaak leuke thema’s met de kinderen. Hier blog ik dan ook regelmatig over. Ook vind ik het erg leuk om boeken voor te lezen. Op mijn blog vind je veel recensies over kinderboeken voor kinderen in de leeftijd van 0-12 jaar. Regelmatig heb ik leuke winacties op mijn blog staan. Natuurlijk blog ik ook regelmatig over leuke uitstapjes die wij maken.

Sinds enige tijd lezen jullie ook steeds meer gastblogs! Ik heb een leuke team van moeders en een basisschoolleerling om mij heen die mij helpen om MamaScrapelle bijna elke dag van nieuwe blogs te voorzien.

Facebook | Instagram | Pinterest | Twitter | YouTube

Lijkt mijn blog je leuk en wil je niks missen? Schrijf je dan rechts in bij Niks missen van de blogs dan ontvang je een mailtje als er een nieuwe blog online staat. Niet alle blogs worden automatisch gedeelt op Social Media en niet alles wat op Social Media staat wordt gedeeld op de blog.

Zo en nu ga ik eens wat vertellen over de oppasgids en wat je precies kunt winnen met de moederdagbloghop.

Stap 1. Zoeken via een oppasplatform

Stap 1 uit de oppasgids is dat je, naast je directe kennissenkring het beste een oppasplatform kunt gebruiken. Het zoeken van een oppas kon voorheen een uitdaging zijn. Waar moet je zoeken? Wie is er beschikbaar? Hoe weet je of ze betrouwbaar zijn? En wat zijn de tarieven? Met de komst van verschillende platformen is het zoeken van een oppas makkelijker dan ooit. Neem bijvoorbeeld het platform Oppassen.nl, een transparante vraag-en-aanbod platform dat ouders en oppassen verbindt. Hier kunnen zij zich aanmelden om eenvoudig oppassen of oppaswerk te zoeken!

Stap 2. Houd rekening met verschillende criteria

Als ouder wil je natuurlijk het allerbeste wanneer het aankomt op het welzijn van je kind. Het zoeken van een oppas vereist daarom ook tijd en aandacht. Met behulp van Oppassen.nl, heb je als ouder de mogelijkheid om oppassen te vinden op basis van verschillende criteria dat je wellicht belangrijk vindt. Zo kun je filteren op algemene informatie zoals leeftijd, ervaring, type, geslacht, oppaslocatie, beschikbaarheid, taal, en tarieven. Maar ook op specifieke informatie zoals EHBO-diploma, niet-roker, heeft zelf kinderen, heeft een rijbewijs, heeft een auto, en heeft reviews of referenties.

Stap 3. Leer de oppas kennen

De derde stap uit deze handige oppasgids is dat je de oppas moet leren kennen. Houd rekening met reviews en referenties op het profiel van de oppas om de betrouwbaarheid van de oppas in te schatten. Wanneer je het gevoel hebt dat de oppas betrouwbaar overkomt, kun je gebruikmaken van de chatfunctie om meer te weten te komen over de persoon. Vervolgens is het altijd handig om een ontmoeting te plannen, om een betere indruk te krijgen van de oppas in het echt en om duidelijke afspraken te maken over het oppassen.

Stap 4. Houd je kind op de hoogte

Tenslotte, is het ook erg belangrijk om je kinderen op de hoogte te houden over de komst van de oppas. Je zou je kind zelfs mee kunnen nemen tijdens de eerste ontmoeting zodat ook hij/zij een indruk kan krijgen van de persoon. Vergeet hierbij niet om naar de mening van jullie kinderen te vragen, sinds zij uiteindelijk degenen zijn die de dag moeten doorbrengen met de oppas. Verder is het handig om de dag te bespreken met je kinderen en om ook met hen duidelijke afspraken te maken.

Giveaway

Hopelijk kan deze oppasgids je helpen tijdens je zoektocht naar een oppas. Dankzij Oppassen.nl mag ik een ouder gelukkig maken met een premium account van drie maanden.

Een Premieum account kost slechts € 9,95 per maand. Annuleren kan op elk moment. Met dit account kun je:

 • Oproep plaatsen
 • Referentie schrijven
 • Zoeken naar oppassen
 • E-mailservice 
 • Plan oppasafpraken
 • Reageren op oppassen*
 • Reageren op gastouders*
 • Push berichten 

Winactie:

Je doet natuurlijk mee met de moederdagbloghop om wat te winnen! En bij MamaScrapelle maak je deze week kans op een premium account van 3 maanden.

Wil je kans maken op zo’n premium account van 3 maanden, laat dan in de reacties hieronder weten waarom jij een oppas in huis zou halen en welke criteria jij belangrijk vindt bij het zoeken van een oppas. Meedoen kan tot en met 19 mei 2019

De volgende halte na MamaScrapelle is de blog van supermoms Sandra en Martine, 2 zusjes, die je graag alles vertellen over alles wat hun bezighoudt. Veel plezier en succes 😉

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

7 Responses

 1. Leuke bloghop!
  Een oppas zoeken is iets wat ik steeds voor me uit schuif. Wij regelen het meestal zo dat een van ons thuis is met ons zoontje. En anders passen opa en oma op. Die vinden dat gezellig, maar kunnen ook niet altijd en moeten van ver komen, dus vragen we niet voor een uurtje. Een oppas uit de buurt zou dan ideaal zijn. Ik maak dus graag kans!

 2. Wij zijn in t afgelopen jaar 1 keer uit eten geweest en toen moesten we terug naar huis ivm ziek kind. Kijk dus erg uit naar n date night. N oppas die verantwoordelijkheid neemt vind ik belangrijk, en die ons niet te snel uit t restaurant terug haalt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.