Een huis voor Harry en App

Hoera de Nationale Voorleesdagen zijn begonnen! In heel veel kinderopvang locaties en kleuterklassen wordt er momenteel druk gewerkt aan verschillende huizen en katten om het boek Een huis voor Harry na te spelen. In mijn blog over de Nationale Voorleesdagen kon je al wat tips lezen. Vandaag review ik voor jullie het boek Een huis voor Harry van uitgeverij Querido, en de app. Ennnnn.. tromgeroffel ik geef ook een mini-exemplaar van Een huis voor Harry weg op Instagram!

Review Een huis voor Harry

Toen ik het boek voor de eerste keer las begreep ik niet waarom dit boek had gewonnen. Maar mijn fout was dan ook dat ik hem zelf even vluchtig las alleen zonder kinderen.. Heel kort samengevat gaat het namelijk over een kat die gaat buitenspelen, verdwaalt, maar gelukkig zijn huis weer terug vindt. Maar dat is echt heel kort samengevat en verliest daarmee ook direct zoveel toepassingsmogelijkheden die er met dit boek mogelijk zijn.

De tweede keer las ik het boek voor, nog zonder vingerpopje, aan mijn 3 peuters van 3 jaar. En dan begint het boek al een hele andere dimensie te krijgen. Je gaat als je een boek voorleest aan jonge kinderen namelijk vanzelf nadruk leggen op bepaalde woorden of prenten uit het boek. Zoals de prachtig blauwe ogen van Harry, het zoeken van Vera, maar ook het meeleven hoe het zal zijn als je verdwaald bent. We leren begrippen als links en rechts, laag en hoog en klein.

We vinden Harry zielig als hij eindelijk huisjes vindt maar natgeregend wordt, uit een boom valt, zijn huis wegrijdt en tenslotte in een stinkend huis terecht komt.

En dan worden we blij want in dat rijtjeshuis met stinkende vuilnisbakken wonen andere katten. En zij weten waar Harry Vera kan vinden, en Vera weet waar Harry zijn huis is! Ze gaan naar het park. In het park is het prachtig! Heel veel vlinders, teveel om te tellen, en katten met allemaal andere kleuren ogen.

Al tikkertje spelend met Vera komt Harry dan eindelijk weer thuis. Harry heeft vrienden gemaakt en zegt dat hij snel weer buiten komt spelen.

De mini-editie is tijdens de campagneperiode (23 januari t/m 3 februari 2019) verkrijgbaar bij de boekhandel voor € 5,25 Bij bol kun je het prentenboek met vingerpopje kopen voor €17,99

App Een huis voor Harry

Vorig jaar kon de je de app alleen openen door een speciale code die in het boek van sst de tijger slaapt stond. Bij het huis van Harry hebben ze, vind ik, dat beter aangepakt want hij is voor iedereen gratis downloadbaar in de winkels van Apple en Android.

Liedje:

Speciaal voor de Nationale Voorleesdagen is er een liedje ingezongen over Harry! Een vrolijk deuntje die lang in je hoofd blijft zitten en na 1 keer luisteren zong dochterlief al een paar dingen mee.

Breng je boek tot leven

De tweede optie in de App het huis van Harry is een hele speciale om je boek tot leven te brengen! De Nederlandse versie wordt voorgelezen door Noraly Beyer.

Richt je camera boven het boek zodat je het hele boek kunt zien en dan bewegen er bepaalde onderdelen zoals de katten en de vlinder, je ziet het echt regenen en zo nog wat meer leuke trucjes. Zo zie je bijvoorbeeld dat er heel veel katten naar het park gaan op zoek naar Vera!

1 puntje je moet het boek wel heel goed plat open hebben liggen anders stoort de app een beetje. Voor mij hielp een glas water prima zoals je ziet.

Winactie: miniboek: Een huis voor Harry

Ik mag een exemplaar van het miniboek een huis voor Harry weggeven.

Hoe kun je winnen?

 • Volg MamaScrapelle op Instagram
 • Doe je met de winactie mee geef het actiebericht op Instagram dan een hartje
 • Reageer waarom jij dit boekje zou willen winnen
 • Taggen levert je een extra winkans op.
 • Heb je geen Instagram volg bovenstaande stappen dan op Facebook. Mag ook allebei uiteraard voor extra winkans!
 • Meedoen kan tot 27 januari Snelle winactie dus!
Latest posts by ellen (see all)
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

5 Responses

 1. Jammer, ik heb geen facebook en instagram, maar heb wel geliked en geloved op Bloglovin.
  Dit boek vinden mijn kleinkinderen vast heel.
  Hoop mee te mogen doen.

 2. Ik zou dit boek graag winnen voor mijn gastkinderen. Op dit moment heb ik het boek van de bieb geleend en stond op het punt om het te bestellen. Maar winnenzou dus ook erg leuk zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.