Een echte heks of toch niet.

De kaft van het prentenboek, een echte heks, ziet er al veelbelovend uit. Een meisje met een vastberaden blik in normale kleding met op de achtergrond drie kinderen die verkleed zijn. De kaft is dan ook precies de reden waarom ik dit boek aanvroeg om te recenseren. Het nodigt uit om gelezen te worden.

Cassandra hoeft niet verkleed

Het is Halloween, en Cassandra heeft er een hekel aan. Kinderen die verkleed gaan als Harry Potter, vampier of heks, nee daar heeft ze niks mee. Ze snapt niet waarom kinderen de moeite doen om elkaar bang te maken door zich eng te schmincken of een plastic mes. Een echte heks hoeft zich niet te verkleden.

Ze weet zeker dat ze een heks is, want waar andere kinderen heel veel moeite hadden met leren lezen, ging het bij Cassandra helemaal vanzelf. Ze wist zeker dat ze toverkrachten had. Ze betoverde een klasgenoot die vervolgens 3 dagen ziek thuis was. Ze maakt thuis heksenbrouwsels, inclusief slakkenslijm, waar haar ouders van smikkelen. En ze heeft nog veel meer mensen en dieren betoverd.

Een echte heks is niet bang

Een echte heks is niet bang. Ze is dus niet bang voor vleermuizen ( al kijkt ze op de illustratie wel bang). Helaas lukt vliegen op een bezem nog niet, daar is ze nog te jong voor. Cassandra vindt Halloween maar flauw. Maar van spinnen, daar is Cassandra dan wel bang voor.

Een ontzettend leuk boek die toekomstige tovenaars en heksenkinderen aanspoort om na te denken over of ze Halloween leuk vinden of niet. Vinden ze het leuk om te verkleden en te schmincken of eigenlijk niet. Vinden ze het eng of grappig? En een spin en vleermuis zijn ze daar bang voor?

Het antwoord van mijn dochter weet ik al. Die is dol op Halloween en zeurt al weken om verkleed naar school te mogen. Als skelet, heks of in een outfit met vleermuizen. Het maakt haar niks uit. Lekker griezelen!

Specificaties Een echte heks

een echte heks

Auteur: Béatrice Ruffié Lacas | Uitgeverij: Clavis | 9789044835182 | september 2019 | 32 pagina’s | meer informatie vind je hier

Latest posts by ellen (see all)
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.