Duck Duck

Met een leuke beginscène met ganzen in de lucht die in verschillende formaties vliegen en per ongeluk hun behoefte doen op elkaars hoofd begint de grappige en ontroerende animatiefilm Duck Duck van Just Film Distributon. De kreet “soort zoekt soort zo trekken wij voort” klinkt uit de boxen. Onze aandacht is bij de film en we zijn benieuwd wat er allemaal komen gaat.

Duck Duck

Duck Duck

In de wereld van Duck Duck is er 1 baas op een koppel ganzen. De baas is knorrig. Ze maken een tussenlanding en eigenlijk wil hij dat iedereen bij elkaar blijft. Maar daar denkt Ben, de hoofdrolspeler in Duck Duck, anders over. Hij vertrekt liever een dag later dan de rest, ondanks andere adviezen van andere dieren. En stiekem is dat maar beter ook dat hij zo eigenwijs is. Want twee kleine eendenkuikens ( Mo en Fie) zitten in de problemen met een gemene kater die ze op wil eten. Ben jaagt de kat weg en valt in een diepe slaap. De volgende ochtend vindt hij verbaast de twee kuikens onder zijn beschermende veren.

Elkaar helpen in Duck Duck

Wat duidelijk in de film Duck Duck als motto wordt meegegeven is dat je elkaar moet helpen en dat je niet hetzelfde soort hoeft te zijn om elkaar lief te vinden. Ben, Mo en Fie trekken verder en dat wordt een flinke uitdaging want die gemene kater zit hun nog steeds achterna. In een gevecht beschadigd Ben zijn vleugel waardoor hij niet meer kan vliegen. De eendenkuikens lopen ook nog eens niet zo heel goed door. Die vervelende kat komt ze vaak genoeg bijna pakken, maar ze krijgen ook hulp onderweg van andere dieren als kippen en varkens.

Grappig en spannend

Duck Duck

De grappen rollen achter elkaar over het scherm en zeker als volwassene moeten we meerdere keren hardop lachen. Het gedeelte in de film van Duck Duck met de rijstvelden glijbaan vond ik het leukste. De jongste generatie van 6 jaar snapt lang niet alle grappen en zit dicht tegen mij aan. Want hoe grappig en mooi ik de film ook vindt, de kleuter vindt hem wel heel erg spannend. Dat komt mede door die enge kat, maar ook doordat er veel van de scènes in het donker afspelen. Met name de grot met de glimwormen en de enge kat. Dat is het eerste moment dat ze zegt.. mama ik vind deze film eigenlijk niet zo leuk.

Tijdens hun reis komen Ben, Mo en Vie erachter dat ze elkaar meer nodig hebben dan gedacht en zien ze in hoe belangrijk familie is!

Leeftijdsadvies

Het leeftijdsadvies voor deze film zou ik persoonlijk op 7 jaar en ouder zetten, of voor hele stoere kinderen van 6 jaar die dicht tegen papa/mama mogen aankruipen. Het is echt soms flink spannend!

Meer informatie over Duck Duck

De Nederlandstalige film, van de makers van Shrek en Home, heeft een ware sterrencast met stemmen van Johnny Kraaijkamp Jr., Liza Sips, Patrick Martens, Kim-Lian van der Meij en YouTuber Niels Vogel, beter bekend als ‘De Vogeljongen’. Duck Duckwordt uitgebracht door Just Film Distribution en is vanaf 3 juli 2019 te zien in de Nederlandse bioscopen.

De film Duck Duck duurt 90 minuten.

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.