Dribbels brandweerauto

Ga met Dribbel naar de kazerne en word ook een goede brandweerman! Geen idee of mijn zoontje die ambities zal hebben, hij is met zijn 2,5 jaar misschien nog net te jong om te zeggen wat hij later wil gaan worden. Maar net als veel jongetjes van zijn leeftijd, wordt hij wel erg blij wanneer hij een brandweerauto ziet. Ook toen hij Dribbels brandweerauto zag!

Sirenes aan

Wij wonen hoog in een flat en daar galmt het geluid vanaf de weg nogal omhoog. Een voorbij zoevende brandweerauto horen wij daardoor al van verre aankomen en mijn zoontje rent dan altijd naar het raam om te kijken of hij de blauwe zwaailichten ergens ziet knipperen. Vaak gevolgd door een enthousiast wijzend vingertje: “Ja daar, mama, kijk! Ik sie em, kijk, de bwandweerauto! Hij saat daar heen!”

Hondjes, een opa en dribbels brandweerauto

Naast brandweerauto’s is mijn zoontje gek op hondjes en hij heeft gelukkig geleerd om aan het baasje te vragen: “Mas ik die aaie?” voordat hij daar ook zo enthousiast op afstormt. Én hij is gek op zijn opa, daar rent hij ook heel hard naartoe als hij die ziet. Een goede combinatie is dit boekje dus voor hem: hondjes, een opa en een brandweerauto. Als je op het voorwiel van Dribbels brandweerauto drukt, gaat er een blauw zwaailicht én een sirene aan!

Speelgoedauto

Het boekje is leuk vormgegeven, als een echte brandweerauto. Ongeveer net zo groot als de speelgoed brandweerauto van mijn zoontje. Die heeft alleen geen zwaailicht en sirene die je aan kunt zetten, deze is dus eigenlijk veel leuker. Hij wilde er in ieder geval gelijk mee gaan rijden, naar alle andere auto’s toe die hij in de woonkamer heeft geparkeerd. Euhhh, ik had eigenlijk andere plannen, maar vond het stiekem natuurlijk wel erg mooi om te zien hoe hij zo heerlijk op ging in zijn spel.

Geen slaapritueel

Wat mij betreft niet geschikt om voor het slapen gaan te lezen dus, want mijn zoontje was haast niet meer te stoppen met het indrukken van het knopje. Een ander boekje wilde hij daarna eigenlijk niet meer lezen en wilde het liefst weer gaan spelen. Ik denk dat ik Dribbels brandweerauto in de doos met zijn autootjes ga bewaren in plaats van in zijn boekenkast die naast zijn bed staat…

Wat doet een brandweerauto met jouw kind?

Specificaties Dribbels brandweerauto:

Dribbels brandweerauto

Auteur: Eric Hill Unieboek Spectrum| 9789000367061 | juni 2019 | | 8 pagina’s | meer informatie vind je hier

Delicia
Delen is enorm lief

Delicia

Ik ben Delicia, moeder van een vrolijk en sociaal jongetje van 3 jaar. Hij houdt van lezen en ik van schrijven en dat kunnen we mooi combineren bij MamaScrapelle, waar ik met veel plezier gastblogger ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.