Doe een week lang elke dag iets voor jezelf

Voor de mamachallenge was er wel een hele moeilijke uitdaging bij. Doe een week lang elke dag iets voor jezelf.

Dit vond ik bijna nog de moeilijkste opdracht om eerlijk te zijn. Want je leven als mama staat nou eenmaal volledig in het teken van je kind en jezelf cijfer je al gauw weg.

Maar het is me gelukt, denk ik 🙂

Meeting collega blogger

Op maandagavond had ik afgesproken met Linda van de blog Mamaliefde. Zoals jullie wellicht weten ben ik gastblogger voor haar site en het leek ons leuk om af en toe eens een mini bijeenkomst te houden. Ook zijn we beide gastouders bij het zelfde gastouderbureau dus genoeg redenen om gezellig bij te kletsen.

Salsatime

Het is al weer 4 jaar geleden, maar daarvoor danste ik jarenlang bij Salsaventura. Heerlijk ontspannend en altijd een vrolijke sfeer. Al die jaren heb ik les gehad van Morry, de eigenaar van Salsaventura, bij vd Meulen Wesseling. Samen met mijn broertje heb ik heel wat danspret beleefd. Omdat het echt de hoogste tijd werd dat ik nodig eens wat aan mijn conditie en lijf ging doen heb ik mij pas ingeschreven voor een zomercurus van 3 keer om weer in het ritme te komen. De eerste les was flink wennen, maar dinsdagavond heb ik zelfs 3 uur gedanst om te helpen assisteren bij de les ervoor. Ben wel naar huis gestrompeld omdat ik geen voeten meer over had, maar geen spierpijn erna! En zelfs een compliment gekregen dat je kon merken dat ik op hoog niveau heb gedanst.. blush!

Maskertje en voetenbad

Als voormalig Oriflame adviseuse doe ik schandalig weinig aan huid en lichaamsverzorging. Hoogste tijd voor een lekker voetenbad en maskertje op woensdagavond. Het maskertje zat in mijn mamaswap trouwens.  Tussendoor met manlief lekker een serie Orange is the new Black van Netflix gekeken.

masker maskervoetenbadvoetenbad

Een vrije dag shoppen en uit eten

Ja op donderdag ben ik altijd vrij. Geen gastkindjes en ook aan mijn blog doe ik dan zo min mogelijk. Echt tijd voor dochterlief en mezelf. En deze dag kwamen mijn schoonouders ook nog eens gezellig langs. Nadat ik dochterlief naar oma had gebracht om te logeren ben ik lekker Leidsehage ingegaan om nog even voor mezelf wat te shoppen.

jazz delft

In de avond met manlief uit eten geweest bij Olympia van de Iens AH restaurantactie. Dan wel niet geheel ME-TIME maar wel goede quality time onder het genot van heerlijk eten.

Ploffen op de bank

Op vrijdagavond ben ik meestal kapot van een hele week werken, opruimen en schoonmaken. Creatieve dingen met de kindjes verzinnen en ze te inspireren tot vrij spel. Tijd om mijn hoofd leeg te maken. Eens in de zoveel tijd als dochterlief bij oma heeft gelogeerd brengt ze haar weer naar ons toe en blijft dan gezellig eten. Als dochterlief dan op bed ligt kijken we gezellig een filmpje op de bank met een lekker wijntje en een knabbeltje erbij.

Uitslapen en Vriendinnentijd

lunch

Vanmorgen mocht ik even lekker uitslapen. Heerlijk dat gebeurd niet vaak. Vriendin Marlou was jarig geweest dus tijd voor een feestje! Onze dochters schelen een jaar dus die konden gezellig samen spelen en wij met vriendin Sandra lekker bijkletsen en genieten van een heerlijke lunch. We boften natuurlijk ook nog eens enorm van het heerlijke weer. De kinderen vermaakten zich in het badje en de tuin en later zijn ze ook lief binnen wezen spelen. Wij heerlijk in het zonnetje. De tijd vliegt alleen altijd zo snel weer voorbij.

‘s avonds nog een uurtje bezig geweest met de blog om daarna nog even een aflevering te kijken van ‘Orange is the new black’ op netflix.

Bosjes van Pex en Jazz in Delft

pex

Vandaag een druk programma met eerst in de ochtend ontbijten en spelen bij de bosjes van Pex en in de middag kwamen mijn ouders op bezoek en zijn we naar Jazz in Delft geweest. Tussendoor even aan de blog gewerkt.

jazz delftjazz delftjazz delftjazz delft

Ook vandaag niet echt ME TIME, maar wel heerlijk genoten van vrienden en familie en buitenlucht. Wat wil een mens nog meer.

Zoals ik zei elke dag volledige ME TIME is lastig als je naast mama ook nog iemand zijn vrouw bent en werkt en een gezelligheidsmens bent. Maar door de salsa en de maskertjes en het bloggen heb ik wel een echt fijne week gehad.

Hoe ziet jouw ideale ME TIME eruit?

 

 

 

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.