DIY Pasen knutselen

Over een paar weken is het al weer Pasen en als gastouder was ik altijd druk in de weer om met de kinderen van alles te knutselen. Veel plezier alvast met de volgende 6 DIY Pasen knutselactiviteiten.

Eieren verven van piepschuim

Je kunt natuurlijk traditioneel eieren verven, maar hoe leuk is het om piepschuim eieren te verven en te verwerken in een leuk stukje wat lang kan blijven staan zonder dat je huis gaat stinken naar rotte eieren.

DIY Pasen eieren verven

Bij de Wibra kocht ik deze leuke eieren. Met een sateprikker zorg je ervoor dat de kinderen ze goed kunnen vasthouden en kunnen versieren met verf. Daarna kun je er natuurlijk nog stickers op plakken om ze nog mooier te maken.

DIY Pasen eieren verven
 eieren verven

DIY Eiermandje knutselen

DIY eiermandje Pasen

Die leuke eieren moeten natuurlijk wel ergens in!

Ik knipte een grote eierplateau in vieren en deze mochten de kinderen versieren. De veren, het stro en de sierstroken komen ook bij de wibra vandaan. Je kunt natuurlijk het eiermandje ook nog laten verven dan heb je een activiteit voor 2 keer.

eiermandje Pasen

Het staat erg gezellig!

DIY Pasen kaarten maken

DIY pasen kaart peuter

Ik maakte met de kinderen heel veel kaarten om te versturen/geven aan ouders en oma’s en opa’s. Met verschillende materialen en moeilijkheidsgraad.

paasei kaart maken
paasei kaart maken

Met stroken papier knutselden de kinderen een mal van een ei die ik vervolgens weer op een gekleurd papier plakte.

DIY pasen kaart peuter
DIY pasen kaart peuter

Niet heel duidelijk te zien, maar ik tekende rondjes en vierkantjes op een ei en dochterlief legde daar de papiertjes in. De jongere kinderen mochten zelf naar hartenlust plakken wat ze wilde. Wel grappig vond ik dat dochterlief dezelfde papiertjes en rondjes bij elkaar zocht en op plakte. Kleine sorteerder van me. Je kunt van alles laten plakken op de kaarten. Knopen, stickers, papier, stroken en noem maar op. Een leuke activiteit die snel resultaat heeft.

DIY Pasen Kuiken met veren

DIY pasen kuiken met veren

Ik zag deze ergens voorbij komen met wasknijpers in plaats van ijslollystokjes en vond hem zo schattig. De veren had ik bij de Wibra al gekocht dus deze activiteit was snel voorbereid.

cirkel maken met bord
DIY pasen kuiken met veren

Met een bord van Ikea maakte ik een cirkel. Ik vroeg vervolgens de kinderen welke kleur en vorm het was. Elk kind kreeg 6 veren om te plakken en twee ogen. De voetjes plakte ik zelf op. Tussendoor werd er heerlijk gekriebeld omdat ik de veren ook in mijn kriebelkoffer heb zitten.

DIY Pasen voetenkunst

DIY pasen paashaas voeten verven

Een vrij simpele maar ohw zo schattige knutsel voor Pasen is dit. Ik vind ze zo lief dat ik op mijn raam nu van elk kind een paashaas heb hangen.

De voeten heb ik met bruine verf geschilderd. Zelf heb ik alles verder uitgeknipt en oudere kinderen kun je het  gezichtje zelf laten opplakken. Achterop een wit rondje voor het staartje maakt het helemaal af!

DIY Pasen met peulvruchten

DIY pasen kuikens van peulvruchten

Van de sensorische knutselactiviteiten tijdens de Herfst  had ik nog veel peulvruchten over, vogelzaad had ik nog over van het kinderliedje Visje Visje  en ik kocht nog wat gedroogde mais bij om geel ook goed vertegenwoordigd te laten zijn.

 peulvruchten knutselen voor pasen

Voor deze activiteit heb je veel lijm nodig en stevig kartonpapier omdat het behoorlijk zwaar wordt.

DIY pasen kuikens van peulvruchten
peuter peulvruchten spelen

In het begin pakte dochterlief zaadje/vruchtje per stuk en plakte dit heel geduldig op. Toen ze na 1 kuiken doorhad dat mama het wat sneller deed ging het met handen tegelijk en lag de hele vloer onder. Ze is met de activiteit ruim een half uur zoet geweest en vond het prachtig om de verschillende structuren en vormen en kleuren te voelen. Een echte Sensopathische activiteit voor oudere peuters en kleuters.

DIY pasen kuikens van peulvruchten

Ik hoop dat je met deze DIY Pasen knutselactiviteiten genoeg tips hebt om heerlijk aan de slag te gaan de komende weken voor Pasen. Ik heb nog veel meer ideeën dus hou mijn blog zeker in de gaten.

Uiteraard kun je mij ook volgen op Pinterest waar ik regelmatig van alles pin om inspiratie op te doen.

knutselen DIY Pasen pinterest Pin MamaScrapelle

Veel knutselplezier alvast!

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

2 Responses

  1. Pingback: De Leukste DIY's, (shop)tips En Recepten Voor Pasen! | Bijzonder Divers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.