DIY mini kerstalbums voor je baby’s eerste kerst!

Zoek jij nog naar een originele manier om je Baby’s First Christmas foto’s op te bergen? Ik hoop dat je met deze 3 ideeën voor aparte kerstalbums inspiratie krijgt! De afgelopen jaren heb ik al flink wat kerstalbums gemaakt waar ik al dan niet foto’s ook al in heb verwerkt. Die kun je zelf natuurlijk ook heel makkelijk maken als je de juiste spullen maar hebt. Zelf heb ik creaspullen in overvloed en tegenwoordig kun je bij de Action, Kruidvat, hobbywinkels ook veel vinden. En anders kun je ook nog online slagen bij online scrapbookwinkels.

Canvas kerstalbum

Dit kerstalbum maakte ik van 2 canvassen als kaft. Je maakt het album in 3 delen.

Deel 1 en 2 zijn de kaften van canvas.

Beschilder en/of beplak ze met design papier. Bij mij zit op de kaft van ribbelkarton een kerstboom die ik met verf bewerkt hebt en daar weer design papier over heen heb geplakt. Ik hou van 3d effect op een andere manier! De achterkant heb ik plat gelaten puur uit functioneel besluit.

Het middenwerk bestaat uit allemaal stukken karton die ik op verschillende manieren heb opgeplakt.

Je maakt bijvoorbeeld stroken van 15 cm bij 5 cm. die vouw je in op 10 cm zodat je twee verschillende grote’s pagina’s krijgt. Twee van zulk soort stroken is dan 1 hele pagina. Dit wissel je af met pagina’s die 20 bij 10 cm zijn en dus in het midden een vouw hebben zodat je twee pagina’s hebt van 10 bij 10 cm.

Als middenkaft vouw je een pagina in stroken. Je vouwt om de centimeter terug waardoor je zo’n soort trappetje krijgt van 10 cm lang en zoveel vouwen heeft als je pagina’s wilt hebben in je album.

Daar plak je de stukken karton in waardoor je dus je album, kaal, in elkaar kunt zetten. Als dit allemaal vastzit zou je niet meer het trappetje mogen zien aan de voorkant want hier zitten de (grijze) stroken karton.

Dit plak je dus vast tussen de twee canvassen.

Hierna ga je aan de slag met design papier, foto’s en embellishments en je maakt je eigen feestdagen album!

DIY kerstalbum DIY kerstalbum

Chipboard kerstalbum

Bij sommige scrapbookwinkels zoals scrapbookdepot kun je chipboard albums vinden. En in de Scrapwebshop vind je diecuts van chipboard voor kerst waar je ook mee aan de slag kunt natuurlijk.

Je kunt natuurlijk ook de achterkanten van kladblokken gebruiken en zelf iets verzinnen.

Hier wat ideeën

  • Verf het chipboard wit, of zet aan met inkt en snij/knip het designpapier net wat kleiner dan het chipboard voor een mooi 3d effect. Of laat het passend zijn.
  • Gebruik papiertjes van dezelfde lijn zodat het goed bij elkaar past. Een complete lijn heeft vaak ook bijpassende embellishments zoals stickers en knopen in dezelfde kleuren.
  • Doe af en toe een halve pagina ertussen om wat tekst op te schrijven.

Zelf vond ik het boekje zo mooi dat ik er steeds maar geen foto’s in plak. Gewoon doorbladeren en kijken is al leuk.

DIY kerstalbum DIY kerstalbum

Opvouwbaar kerstalbum

Dit leuke minialbum heb ik een keer op een workshop gemaakt. Het is bevestigd op een slee van karton. Misschien wil je man dit wel voor je figuurzagen of heb je wat anders kersterigs in huis waar je dit op kan zetten.

Het principe is eigenlijk heel simpel. Het boekje gaat zigzaggend in elkaar. Zoals je kunt zien is de tweede pagina het papiertje dubbel gevouwen waardoor je een vakje hebt om wat in te doen. Beide kanten hebben design papier gekregen.

Je hoeft hier niet 1 lang stuk papier voor te hebben maar kun steeds stukjes karton ( rood) op elkaar plakken om het lang te maken. Let er alleen op dat je de vouw steeds aan de andere kant hebt zodat je het album uiteindelijk kunt opvouwen.

Onder het album heb ik een rood lint vastgeplakt zodat als het album dichtgeklapt is je het met een lintje stevig bij elkaar kunt houden.

DIY kerstalbum DIY kerstalbum

Heb jij de foto’s van je baby’s eerste kerst op een bijzondere manier in een album gezet?

Latest posts by ellen (see all)
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.