DIY ijsjes knutselen gepikt van Pinterest

Het is nu niet echt te zien als je naar buiten kijkt, maar het is echt zomer. En hier zijn wij al druk bezig met allerlei knutselactiviteiten in het thema zon zee strand. En uiteraard horen daar ook DIY ijsjes knutselen bij! Voor de mamachallenge moest ik iets van Pinterest gebruiken als inspiratie voor een blog. Ik ging aan de slag met ijsjes van Juf Sanne.

DIY ijsjes knutselen

In deze blog laat ik een paar kunstwerkjes zien van de kinderen en heb ik zelfs een leuk spel verzonnen met ijsjes! ijsjes knutselen is nog nooit zo leuk geweest!

Ijsbollen plakken

Op de site van JufSanne kun je heel veel leuke dingen downloaden. Waaronder deze tekening van een ijsje met losse bollen. Ik printte hem een paar keer uit op verschillende kleuren papier en ging een avond aan het knippen.

hoe oud ben jij in ijsbollen
ijsjes plakken

De kinderen mochten zelf hun bolletjes ijs opplakken en dit werden totaal verschillende ijsjes kan ik je vertellen! haha leuk om te zien. Zo wilde dochterlief perse nog een witte bol bovenop hebben! “Slagroom mama!” ohw ja..  “Ijsjes knutselen is leuk juf Ellen! “

Ijsjes knutselen en een dobbelspel

gekleurd ijs

Doordat ik het op zoveel verschillende kleuren papier had afgedrukt had ik nog heel wat bolletjes ijs en hoorntjes over. Ik moest lang nadenken wat i met de ijsjes knutselen zou. Na 2 uur nadenken wat ik hier mee ging doen, wist ik het! We maken er een dobbelspel van.

Dat werd een avondje knutselen met plakplastic voor mij en heel veel stukjes klittenband knippen.

DIY ijsjes knutselen
ijsbollen spel

Het was even puzzelen om 10 ijsjes tegelijk kwijt te kunnen op het vel karton maar het lukte. Het klittenband plakte ik bewust op verschillende manieren op. Zo leren de kinderen ook te voelen waar het ijsje moest komen omdat het verschillend moest voelen om op elkaar te blijven zitten. De kinderen van 3 en 4 begrepen dit de jongere vonden dat totaal niet belangrijk ­čÖé

Wat wel handig is is dat je even een mal maakt hoe de hoorntjes geplakt moeten worden en welke kleur (omdat je de klittenband door elkaar plakt en anders je de kans loopt dat niet alles blijft zitten. )

DIY ijsjes knutselen

Eerst oefenden wij de kleuren en telden wij de bolletjes ijs. Een leuke oefening om tot 30 te tellen! Ook zaten er wat kleuren in die erg veel op elkaar leken en je dus echt goed moet kijken welke hetzelfde zijn. Voor de oudere kinderen bracht dit net even wat extra uitdaging. Ijsjes knutselen is ook leuk als spel!

Het ijsbollenspel

ijsbollen spel

En toen kon het spel beginnen! Samen met een 3 en 4 jarige ging ik het spel spelen.

De regels:

  • Met een 3 of een 6 mag je een hoorntje plakken.
  • Met de andere cijfers mag je ijsbollen van de stapel pakken. Het aantal ogen bepaalt hoeveel ijsbollen je mag pakken.
  • Ligt van de kleur ijsbol het hoorntje nog niet op het bord, dan moeten deze kaartjes weer op de stapel omdat de ijsbol dan niet blijft liggen.
  • Als alle hoorntjes op tafel liggen mag je bij een 3 of een 6 ook de ijsbollen pakken.
  • Voor oudere kinderen kun je het wat uitdagender maken door er voor te kiezen om met een 3 of een 6 ook weer hoorntjes en/of ijsbollen weg te halen bijvoorbeeld. Net wat je wilt en hoe lang je het spel wilt laten duren.

ijsjes knutselen Dubbellikkers van foamklei

DIY ijsjes knutselen

Dit is een makkelijke ijsjes knutsel om te doen. Plet een wc rolletje en laat de kinderen aan de slag gaan met foamklei. Plak hierna leuke gekleurde stokjes erin en laat even drogen.

Vertel er wel duidelijk bij dat het geen echt ijsje is, want een gastkindje van mij stak het in haar mond omdat ze het echt even wilde proeven… ( sja het zag er ook zo lekker uit natuurlijk..)

Ijsjes van voeten

Met kleine kinderen kun je natuurlijk altijd aan de slag met de voeten om ijsjes knutselen nog weer wat anders te doen.

Van de voet maak je bijvoorbeeld een langlikker in vrolijke kleuren. Dit heb ik nog niet gedaan vandaar dat ik geen foto heb.

Ijsjes eten zonder morsen

lekken tegenhouden ijsjes

Als laatste nog een tip! Als je je kind een echt ijsje geeft op een stokje. Prik dan het stokje in het midden van een keukenrol. Wat lekt wordt gelijk opgenomen en daarna kan je kind zelf gelijk zijn/haar gezicht schoonmaken!

En vergeet ook niet naar mijn blogs van vorig jaar te kijken waar wij hebben geverfd met ijs! En nog wat andere leuke ijsjes knutselen.

Benieuwd wat andere mamabloggers deden? Kimberly maakte Puffy Paint, Fleur maakte Mc Donalds maaltijden na 

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

Share

7 Responses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.