DIY Houten adventskalender

Een paar jaar terug, toen ik nog actief aan het scrapbooken was, maakte ik deze houten adventkalender.  Het leuke van een DIY adventkalender is dat je zelf kunt bepalen wat er in komt. Van snoepgoed, tot een mini bouwdoosje lego waar je in elk vakje 1 blokje doet, sokken, ondergoed. Noem het maar op alles wat klein is past er in!

Wist je dat de adventstraditie uit de 19e eeuw stamt? De aanloopperiode naar Kerst heet advent. Het is afgeleid van het Lantijnse woord adventus, dat komst betekent. In de adventsperiode bereiden Christenen zich voor op de Kerstdagen, wordt de geboorte van Jezus herdacht en zijn wederkomst verwacht.

De adventsperiode is natuurlijk al aan de gang, maar mocht je het nog leuk vinden om deze zelf te maken wilde ik je toch nog even een werkbeschrijving geven.

houten adventkalender

DIY Adventskalender

Het is natuurlijk een aantal jaren geleden dat ik zelf deze maakte, dus ik kon dezelfde niet in een keer vinden op google. Maar tegenwoordig zijn er zo veel verschillende houten adventskalenders.

Benodigdheden

  • Houten adventkalender ( Action, dekwast en als je even zoekt via google vind je er vast nog meer)
  • Witte verf
  • Design papier met kerstpatroon ( Action, Kruidvat, hobbywinkels)
  • Kerstlinten ( tuincentrum, hobbywinkels)
  • Cijfers (van stickers, hout, handgeschreven)
  • Lijm
  • Kleine kadootjes
  • Cardstock / karton groen en rood
  • Knopen

Werkwijze

Eerst verf je de hele kast met (vond ik het mooist) witte verf. De binnenkanten heb ik niet wit geverfd, omdat je dit op het eerste gezicht niet ziet. Doe wat je zelf het mooist vindt.

houten adventkalender

Meet nauwkeurig elk vakje. Is het vakje 5 bij 10 bijvoorbeeld. Dan snij je het cardstock/karton op 4,5 bij 9,5 cm en het designpapier op 4 bij 9 cm. Let op dat niet elk vakje precies even groot hoeft te zijn, dus controleer dit goed. Een paar millimeter valt niet direct op maar iedereen is anders qua perfectionisme. Voordat je gaat plakken meet altijd nog een keer extra of het nog goed is.

houten adventkalender

Laat het goed drogen voordat je een gat maakt voor de lintjes. Ik heb verschillende lintjes gebruikt omdat ik dat gezellig vond staan. Net wat jezelf wilt dus! De lintjes heb ik met stevige lijm vastgezet.

Helemaal rondom de kalender heb ik een rood lint gespannen met bovenop een strik.

Aan de beide zijkanten heb ik hier wat knopen opgeplakt voor het effect.

houten adventkalender

 

Veel plezier met zelf maken!

Latest posts by ellen (see all)
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.