Disney on Ice met een peuter

Ja je leest het goed! Wij gingen naar Disney on Ice!! Woehoe van te voren was ik zo nerveus hoe zou dochterlief het vinden? Als klein meisje ben ik een paar keer naar Disney on Ice geweest en ik vond het zo geweldig! Zou dochterlief te jong zijn of niet? En zou ze het zo lang volhouden? De voorstelling begon immers pas om 19:00 en duurt tot 21:00.

Voorbereiding

De voorbereiding bij zo’n uitje is een heel belangrijk iets! Zo ging dochterlief de avond van te voren pas om half 9 naar bed, ja zonder middagdutje en zonder dat ze instortte voor de tv. Dit zodat ze de volgende dag tot laat zou slapen! Dit lukte half, in eerste instantie was ze om 7 uur wakker, maar na een flesje melk beleef ze nog lekker tot half 9 bij ons liggen slapen.

Overdag lekker veel naar buiten en wandelen, want buitenlucht maakt moe! En het idee was dan dat ze om 5 uur als wij gingen rijden in de auto lekker in slaap zou vallen.

Ja plannen en kleine kinderen gaan niet altijd samen haha. Dus toen papa haar ’s middags meenam om nog wat te kopen in de stad viel ze op zijn armen in slaap en heeft zo heerlijk een uur liggen slapen.

Dus toen wij om 5 uur samen met oma gingen rijden keek ze lekker vrolijk uitgerust om zich heen. Die mocht gezellig mee als bedankje voor al het oppassen wat ze doet op dochterlief. Toch veel leuker dan een doos Merci toch 😉

Als lunch kreeg ze alvast lekker groentesoep zodat ze alvast haar warme maaltijd met groentes naar binnen zou hebben, want met de kerstdagen wordt het toch iets te veel snaaien ben ik bang 😉

Disney on Ice met peuter Disney on Ice met peuter

25 jaar Disney on Ice

Disney on Ice bestaat dit jaar 25 jaar en dat was reden om een wel heel bijzonder verhaallijn te maken. Mickie, Minnie, Donald, Katrien en Goofy gingen op reis! Een lange reis langs 4 bekende Disneyfilms.

Afrikaanse Savanne

In een kort stukje werden wij meegevoerd naar De Leeuwenkoning Simba. Uiteraard waren Lana, Rafiki, Timon en Pumba er ook bij.

Londen en Nooitgedachtenland

Een mooi begin in Londen om daarna hoog in de lucht mee te vliegen met Wendy en haar broertjes naar Peter Pan en Tinkerbell. Een lange schaatsvoorstelling met de Piraten en Kapitein Haak en de verloren jongens. En een grote krokodil! Wat dochterlief erg leuk vond om te zien!

Hierna hadden was het pauze en dat was voor veel kinderen wel goed want er werden er om ons heen een paar behoorlijk onrustig. Dochterlief had de hele tijd bij papa op schoot gezeten en papa kreeg hier houten billen van dus ging lekker even wandelen met dochterlief.

Disney on Ice met peuterDisney on Ice met peuter

3 minuten voordat de voorstelling weer begint krijg je een seintje om weer terug naar je plaats te gaan.

De kleine zeemeermin

Hierna zien we Sebastiaan die de dochters van Koning triton voorstelt aan het publiek, maar Ariël ontbrak. Gelukkig zien wij haar snel het ijs op schaatsen. Samen met een heel scala aan onderwater dieren en zeepbellen en haar trouwe vriendje Botje natuurlijk. Persoonlijk vond ik dit het mooiste gedeelte van de show, maar dat komt misschien ook omdat De Kleine Zeemeermin vroeger mijn favoriete Disney film was.

In dit gedeelte van de show is ook ruimte voor de wenskinderen van Make a Wish om in een onderzeeboot te stappen en deze show van wel heel dichtbij mee te mogen maken. Mooi om te zien!

De gemene Ursula op het einde was wel heel erg groot maar dit gedeelte was zo voorbij en dochterlief leek het niet te deren.

 

Frozen

Ja en daarna was het dan eindelijk tijd voor Anna en Elsa. Direct toen de kinderen Anna het ijs op zagen schaatsen hoorde je overal ANNA!!!!!!!!!!!! Geroepen horen.

Wij zaten vlak bij een paar grote meiden die luidkeels meezongen met ‘Laat het los!’ En dochterlief glunderde van oor tot oor tijdens deze voorstelling.

En ja toen Olaf het ijs op kwam werd er ook keihard Olaf geschreeuwd. Duidelijk net zo favoriet als Anna en Elsa.

Wat heel leuk is, is dat het in deze show echt sneeuwt wat het geheel een echt Frozen uitzicht geeft. Ook de speciale effecten met vuurwerk zijn erg mooi en niet eng.

Disney on Ice met peuter

Afgelopen jammer!

Toen het was afgelopen wilde dochterlief niet naar huis. Ze hoopte natuurlijk dat het gewoon weer pauze was en het zo weer zou beginnen. Maar doordat ze echt alle mensen weg zag lopen accepteerde ze dat het toch echt jammer genoeg afgelopen was.

Geslaagd of niet?

Alle merchandising vond ik best wel aan de dure kant, maar ze kreeg van ons dan toch een Frozen helium ballon die het hopelijk lang blijft doen 😉 Trots liep ze daar mee rond en hij hangt nu in de box in de woonkamer om haar te helpen herinneren aan een geweldige avond!

Disney on Ice met peuter

Het is echt prima te doen om met een twee jarige naar Disney on Ice te gaan. Er is genoeg ruimte om lekker even de spanning er af te rennen en tijdens de voorstelling gewoon lekker bij papa of mama op schoot.

Er is van alles te koop en je kunt samen met een beeld van Elsa op de foto voor een blijvende herinnering.

Wat ik heel fijn vond is dat het toegestaan is om zelf eten en drinken mee te nemen. Vooraf had ik een tip gekregen om niet teveel te drinken voor de voorstelling omdat de rijen bij de toiletten best wel lang kunnen zijn in de pauze.

Na afloop was het behoorlijk druk bij betaalautomaten, maar heb je langer dan 3 uur gestaan dan kun je ook bij de receptie betalen en daar stond geen rij! Die tip kregen wij van de garderobe waar wij onze jassen hadden gebracht. Ja het was totaal niet koud in de zaal ondanks dat het ijs toch flink gekoeld moet worden was het een aangename temperatuur en was ik blij dat we op de knusse plekjes niet ook nog onze jassen moesten bewaren.

Tijdens de voorstelling mag je filmpjes en foto’s maken, dat heb ik dan ook flink gemaakt. Leuk om terug te kijken met dochterlief en om aan iedereen te kunnen laten zien waar wij zijn geweest.

Want dit is natuurlijk wel een heel bijzonder uitje!

Tot en met 26 december kun je naar Disney on Ice in de Jaarbeurs Utrecht en van 28 december tot 30 december in Amsterdam RAI.

 

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

2 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.