Disney Mijn eerste woordjes kijk- en zoekboek

‘Disney Mijn eerste woordjes kijk- en zoekboek’, een boek zoals er al zoveel zijn, dacht ik. Al snel na het openslaan kwam ik erachter dat dát toch niet helemaal klopte. Oké, het boek bestaat uit thema’s met daaraan gekoppelde woorden, maar de thema’s in ‘Disney mijn eerste woordjes’ zijn de verhalen van Disney. Dan heb je bij mij sowieso al een streepje voor.

Thema’s

Het viel mij meteen al op dat de thema’s niet zomaar thema’s zijn zoals ‘de boerderij’ of ‘in de stad’, maar verhalen van Disney. De thema’s die terug te vinden zijn in ‘Disney mijn eerste woordjes’ zijn Sneeuwwitje en de zeven dwergen, Mickey Mouse en zijn vriendjes, Dombo, de kleine zeemeermin, Jungleboek en Rapunzel. Elk thema heeft een grote plaat met links en rechts kleine afbeelding en die terugkomen in de grote afbeelding in het midden. 

Tim kent tot nu toe enkel de Disneyfiguren rondom Mickey Mouse, maar ook voor hem zijn de overige platen interessant genoeg.

Meteen geïnteresseerd

Disney Mijn eerste woordjes

Ik had het boek nog niet goed en wel uit de verpakking gehaald en Tim (16 maanden) kwam aangerend. Het boek trok meteen zijn aandacht! De platen uit het boek werden een voor een grondig bestudeerd en al brabbelend werden er hele verhalen verteld. 

Dit trok weer de aandacht van Stef (6jaar) die op zijn beurt de kleine afbeeldingen in de grote plaat begon te zoeken. 

Illustraties van Disney mijn eerste woordjes

Disney Mijn eerste woordjes

Hoewel Tim en Stef lang niet alle verhalen kennen die in het boek aan bod komen, worden de platen aandachtig bekeken. In de illustraties herken je direct dat het van Disney is, al hebben de figuren een flinke verjongingskuur gehad. Ik denk dat ‘Disney mijn eerste woordjes’ daarom ook zo aanspreekt. Voor Stef zijn de figuren die hij al kende goed herkenbaar en bij Tim prikkelen ze voldoende zijn nieuwsgierigheid.

Stevigheid en handzaamheid

Disney Mijn eerste woordjes

‘Disney Mijn eerste woordjes’ is een boek van stevig karton, de kaft is nog een tikje steviger dan de bladzijdes. Het formaat van het boek is prettig voor Tim. Hij kan zonder problemen het boek op schoot leggen om de platen te bekijken, maar ‘mijn eerste woordjes’ vasthouden of een bladzijde omslaan gaat ook goed. 

De moeite waard

Ik vind dit boek zeker de moeite waard om aan te schaffen. In de eerste plaats is het al een mooie en leuke manier om de verhalen van Disney te introduceren. Daarnaast kan het boek aardig wat jaartjes mee. Een kindje begint met nieuwsgierig de platen te bekijken en eindigt met het zoeken van alle afbeeldingen in de grote plaat. 

‘Disney Mijn eerste woordjes’ is een stevig boek en ziet eruit alsof het echt wel tegen een stootje kan. 

Voor mij dus zeker een boek wat ik aanraad! 

Specificaties Disney Mijn eerste woordjes

Disney Mijn eerste woordjes

Uitgeverij: Witte Leeuw |  9789492901330 | augustus 2019 | 16 pagina’s | meer informatie over Disney mijn eerste woordjes vind je hier

Winactie

Ik mag een exemplaar weggeven van dit gave prentenboek!

  • Volg MamaScrapelle op Instagram en/of Volg MamaScrapelle op Facebook
  • En laat een reactie achter waarom jij dit boek wilt winnen.
  • Wil je extra kans maken? Tag dan iemand die je deze prijs ook gunt!

Daisy
Latest posts by Daisy (see all)
Delen is enorm lief

Daisy

Ik ben Daisy, mama van 2 jongens (2013 en 2018), ik woon samen met Marco en ik ben gastouder. Als je mij op straat tegenkomt, is de kans groot dat de jongste in een draagdoek gezellig kletsend op mijn rug zit. Binnen zitten vind ik niks, maar ik trek er graag op uit alleen of met mijn gezin. In mijn vrije tijd ben ik vaak met mijn camera te vinden en ben ik altijd op zoek naar leuke plekjes om foto’s te maken. Van lezen komt helaas niet zoveel meer sinds ik mama ben, maar met af en toe een gastblog ben ik toch lekker met taal bezig.

4 Responses

  1. Heel gaaf, nu alleen nog die leuke plaatjes kijken en straks door duurzaamheid mooi de woordjes leren. Met 5 maanden zei die al mama ??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.