Disney Kitchen bij ALDI

Heb jij de Disney figuren Aladdin, Jasmine en Rapunzel al gespot in de ALDI? Ze sieren bepaalde Schijf-van-vijf-producten waarmee ALDI gezonde voeding aantrekkelijker maakt voor kinderen met magische Disney-characters. Onder de noemer Disney Kitchen.

Disney Kitchen

Op dit moment zijn er al een paar producten van Disney Kitchen te vinden bij de ALDI. Namelijk de snackworteltjes met Rapunzel en de volkorenbolletjes met Jasmine en Aladdin. Later dit jaar komen er nog meer gezonde producten met andere Disney-characters in het assortiment.

Zo wil ALDI het aantrekkelijker maken om kinderen en hun ouders te laten kiezen voor gezonde alternatieven: gezond eten was nog nooit zo leuk!

“Door het inzetten van populaire Disney-characters willen we het gemakkelijker maken voor gezinnen om gezonde voedingskeuzes te maken. We willen als ALDI gezonde voeding en een gezonde leefstijl bij gezinnen met jonge kinderen stimuleren. Door het gebruik van onder meer magische Disneyprinsessen op Schijf-van-Vijf producten denken we dat het voor kinderen en ouders makkelijker is te kiezen voor gezonde producten. Daarnaast ontmoedigen we juist ook ongezonde keuzes, zoals de leeftijdsbeperking bij de verkoop van energy drinks en hebben we andere figuren van verpakkingen van ongezonde artikelen gehaald”, aldus Nadie Winde, Manager Corporate Responsibility van Aldi Nederland.

Meer magie in de Schijf-van-Vijf

Later dit jaar wordt nog meer magie toegevoegd aan gezonde producten van Disney Kitchen. Het gaat dan onder meer om de volgende Schijf-van-Vijf-producten:

  • appelmoesjes (zonder toegevoegde suiker),
  • mineraalwater,
  • mini-maiswafels,
  • pakjes halfvolle melk,
  • smeerkaas kids 30+
  • snack komkommers.
  • snoeptomaatjes,
  • yoghurtdrink,
  • zoete appeltjes,

Dat gaat er dus ongeveer zo uit zien:

Wij testten twee producten van Disney Kitchen uit:

Wij mochten de worteltjes en de smeerkaas van Disney Kitchen uitproberen. Naar volle tevredenheid van dochterlief en een vriendinnetje. Binnen no time was het zakje wortels leeg en de crackers met smeerkaas smaakten zeer aldus de kleine dames die met volle overtuiging aan het proeven en bekritiseren waren.

Een kleine kritische kanttekening van mijn kant. Ik vind het een super initiatief en ik denk zeker dat veel kinderen op deze manier meer geneigd zijn om gezonde voeding te eten. Echter is het voor de plastic soep niet fijn dat ook de snackjes in een plastic verpakking zitten. Als dat nou ook biologisch afbreekbaar wordt, dan ben ik een nog blijere ouder!

En als je een prinsessenfeestje geeft, dan staat de Disney Kitchen wel heel gezellig op tafel natuurlijk!

ALDI en gezonde voeding

ALDI ziet het als haar verantwoordelijkheid om voor een brede groep klanten verantwoorde, betaalbare en gezonde levensmiddelen toegankelijk te maken. Ze nemen ook maatregelen die bijdragen aan gezondheid in de samenleving en richt zich in het bijzonder op gezinnen met (jonge) kinderen. Zo werkt ALDI intensief samen met het Nationaal Schoolontbijt.

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.