Ik ben bij de Dinosaurussen geweest. Prentenboek Top tien

Ik ben bij de dinonaurussen geweest is een van de vele boeken in de prentenboek top tien van de Nationale Voorleesdagen 2018. Een super leuk prentenboek die een  goede aanvulling is bij de andere boeken over dino’s.

Prentenboek Top Tien

Ook dit jaar zijn er weer 10 prentenboeken uitgekozen voor de titel Prentenboek 2018. Helaas kunnen ze niet allemaal winnen, er zijn simpelweg gewoon veel te veel prentenboeken. Een strenge jury heeft uiteindelijk een Prentenboek Top Tien samengesteld. Het belangrijkste criterium bij het kiezen van het Prentenboek van het Jaar is dat het boek, naast een goed verhaal en aantrekkelijke illustraties, voldoende aanknopingspunten biedt voor interactie met peuters en voor verwerking in hun spel.

Ik ben bij de dinosaurussen geweest

prentenboek top tien

We volgen een jongen die bij de dinosaurussen is geweest. De meeste kende hij al, maar sommige niet. Dit is het begin van een boek vol fantasie en avontuur. Met prachtige illustraties en soms ook wel wat enge illustraties waar dan wel de tekst bij staat dat je niet bang hoeft te zijn.

Na een paar pagina’s wordt het duidelijk dat het jongetje lekker op zijn kamer aan het spelen is met al zijn dino knuffels. Zo vind zijn ene zus dino’s stom en de andere vind ze schattig.

Net als veel andere kinderen zat dit jongetje veel te veel in zijn verhaal in dit geval een prentenboek over dino’s en hoorde hij zijn moeder niet toen ze vroeg of hij aan tafel kwam. (Herkenbaar hé papa’s en mama’s! )

prentenboek top tien

Aan tafel vertelde iedereen hele saaie verhalen. Bij de dinosaurussen is het veel spannender natuurlijk! Maar daar snapte zijn ouders en zussen dan weer niks van. Want Dino’s leefden niet in de tijd van de mensen en in de tijd van de dino’s leefden er geen mensen. Gelukkig begreep iedereen op het einde dat verhalen over dino’s vol fantasie en avontuur zijn.

Wat vinden wij ervan?

Een prachtig geïllustreerd prentenboek over dinosaurussen. Voor de jongens die van dinosaurussen houden een herkenbaar boek over fantasiespel. En voor ouders heel herkenbaar dat kinderen als ze helemaal in hun fantasie wereld zitten ze niks anders meer horen of zien. Dit boek voldoet inderdaad aan de eisen van de prentenboek top tien van de nationale voorleesdagen.

Specificaties

Auteur:         Floor de Goede & Edward van de Vendel

Uitgeverij:    Querido kinderboek

ISBN:              9789045119588

Prijs:               Ik ben bij de dinosaurussen geweest is voor €14.99 o.a. te koop bij Bol via mijn affiliaelink

Pagina’s:       40 pagina’s

Datum:          Verschenen in september 2016

Ik ken helaas nog geen meisjes die dol zijn op dinosaurussen. Ben eigenlijk wel nieuwsgierig of jij een meisje kent die veel met dino’s speelt?

In hoeverre ga jij mee met het fantasiespel van je kind? Lach jij erom dat het niet waar is, of ga je mee in deze wondere wereld en verzin je samen vele avonturen? Kun jij je grenzen en remmingen los laten?