Dino Detective weetjes en feitjes over dino’s

Zoveel kinderboek om te reviewen en niet zoveel tijd. Dus heb ik de hulp ingeschakeld van een vraagouder met een kleuterzoon en een bijna kleuterdochter. Een boek vol informatie over dino’s! 

Dino Detective feitjes en weetjes over Dino’s

Nanda is kleuterjuf en mama van een zoon van 7 en een dochter van 3. Met de hulp van haar kinderen ging zij aan de slag met dit boek. Zij schreef al eerder een review over Vos en Haas O Ma en O Pa.

Ik heb thuis meer dino boeken voor mijn zoon. Dit boek is toch weer uniek in zijn soort en anders van opzet.

Dino Detective speurboekDino Detective speurboek

De tekeningen in het boek zijn mooi getekend en kleurrijk. Bij het boek krijg je een klein vergrootglas, waardoor mijn dochter van 3 het ook leuk vond om naar dino’s te speuren.

Dino Detective speurboek

Het boek neemt je mee van de ontdekking van de dino’s, wanneer de dino’s hebben geleefd, het verdwijnen van de dino’s en natuurlijk worden alle soorten dino’s uitgebreid in beeld gebracht. Herbivoren, carnivoren en omnivoren; er wordt duidelijk uitgelegd wat het verschil is tussen de soorten met leuke weetjes en feiten, bijv. was de spinosaurus de eerste dinosaurus die leerde zwemmen? Onder de steen kunnen de kinderen dan het antwoord ontdekken.

Dino Detective speurboek

De bladzijde meten is weten is favoriet bij de kinderen. Op de bladzijde staat een bus waarmee de kinderen de dino’s kunnen vergelijken. Sommige dino’s zijn  dan toch kleiner dan je denkt.

Dino Detective speurboek

Leuk om aan het eind spelletjes te doen waarmee je test wat de kinderen hebben geleerd, gelezen. En als toetje het dinospel. Soort ganzenbord, maar dan met dino’s. Ik kan vast nog wel ergens kleine dino’s vinden, is het nog echter.

Veel lees- en ontdekplezier!

Specificaties

Auteur:          Maggi Li

Uitgeverij:    Kosmos uitgevers

ISBN:             9789044829204

Prijs:              Dino Detective  is voor €12,99 o.a. te koop bij Bol via mijn affiliatelink

Pagina’s:      32 pagina’s

Datum:          Verschenen in maart 2017

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

2 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.