Digitale uitstapjes tijdens de meivakantie

Deze meivakantie zal er heel anders uitzien dan de vakanties van voorgaande jaren. Waar we vorig jaar nog naar de dierentuin of pretpark konden, moeten we dit jaar een andere invulling geven aan de meivakantie.
Toch met je kinderen iets ondernemen tijdens deze meivakantie? Lees dan snel verder, want we hebben de beste digitale uitstapjes tijdens de meivakantie voor je op een rij gezet!

Dit jaar maar eens digitale uitstapjes tijdens de meivakantie

Tja…. De afgelopen periode zijn we natuurlijk massaal aan het wandelen geslagen. Alle speeltuinen in de omgeving zijn bezocht (op rustige momenten uiteraard), we zijn op berenjacht geweest en hebben gym challenges uitgevoerd.
Maar in de meivakantie wil je meestal toch graag een dagje weg. Daar hebben sommige musea, pretparken en dierentuinen wat op gevonden: een digitaal bezoekje!

Een bezoekje aan de dierentuin

Digitale uitstapjes tijdens de meivakantie naar de dierentuin

Elke meivakantie is een bezoekje aan de dierentuin normaal gesproken ons favoriete uitstapje. Dit jaar zullen we maar digitale uitstapjes tijdens de meivakantie moeten maken!
Heel veel dierentuinen hebben virtuele tours of zelfs live webcams op hun site gezet, zodat je toch van de dieren kunt genieten deze meivakantie!

  • In Diergaarde Blijdorp is er van alles te beleven! Zo kun je live in de dierentuin kijken, via Google Maps in de dierentuin rondwandelen en in dierendossiers snuffelen.
  • In Burgers Zoo kun je met een virtual reality bril een bezoekje brengen aan de Ocean, Bush en verschillende dieren!
  • Bij Safari Park Beekse Bergen zijn er filmpjes gemaakt van een safari tour. Zo kun je toch op safari! Deze filmjes zijn te vinden op het Youtube kanaal van de Beekse Bergen.

Digitale uitstapjes tijdens de meivakantie naar musea

Ook musea hebben er alles aan gedaan om kinderen tijdens deze periode toch een kijkje te kunnen laten nemen. De zesde Nationale Museumweek vindt ondanks de coronacrisis ‘gewoon’ doorgang van 20 tot en met 26 april. Vierhonderd musea brengen online een ode aan 75 jaar culturele vrijheid via een digitale expositie op de Dam in Amsterdam. Digitale uitstapjes in de meivakantie kunnen ook in een museum plaatsvinden!
Door bijvoorbeeld filmpjes, opdrachten en kleurplaten kunnen de kids toch op pad in het museum.

Een aantal musea op een rijtje:

  • Het Rijksmuseum heeft heel veel materialen voor kinderen. Erg leuk is de Klokhuis-tour, waarbij je alle geheimen van de Nachtwacht ontdekt.  
  • Nemo heeft op de website een ‘thuismuseum’ ingericht, waar allerlei proefjes verzameld zijn om thuis mee aan de slag te gaan.
  • Bij het Achterhuis is een virtuele tour te volgen. Deze is erg mooi gemaakt!
  • Het Van Gogh Museum geeft tips om het museum vanuit huis te bezoeken. Er zijn zelfs lessen beschikbaar, al moet je daar in de vakantie misschien niet direct aan denken.
  • Biodiversiteitsmuseum Naturalis biedt via een BioPortal toegang tot de Nederlandse natuurhistorische collecties. Het museum heeft een app waarin onder meer een rondleiding door het museum wordt gegeven door bioloog Freek Vonk.
  • Op de website van het Mauritshuis kunnen bezoekers het virtuele Vermeermuseum bezoeken. De hoogtepunten staan online en zijn er activiteiten en spelletjes voor kinderen gedeeld, die jongere bezoekers op een leuke manier kennis leren maken met kunst en cultuur.
  • Via een speciale website geeft Space Expo informatie en biedt het activiteiten die te maken hebben met de ruimte. André Kuipers vertelt jong en oud hoe het is om samen te leven in een kleine ruimte, ver weg van de aarde.

Bij de website van Vogue kwam ik deze lijst tegen met grote musea over de hele wereld!

Digitale uitstapjes tijdens de meivakantie naar een attractiepark

Normaal gesproken is het een droom om in een leeg attractiepark te kunnen zijn, maar nu is het helaas een noodzaak dat er niemand in de parken is.
De Efteling heeft een heel mooi filmpje met een drone gemaakt, waarbij ze het pretpark in al zijn lentepracht laten zien.

Virtueel wandelen door Nederlands mooiste natuurgebieden

Digitale uitstapjes tijdens de meivakantie naar natuurgebieden
Afbeelding van Frank Winkler via Pixabay

Omdat het deze periode soms erg druk kan zijn bij het wandelen in natuurgebieden, is een digitaal uitstapje in de meivakantie ook een leuk idee. Een frisse neus is natuurlijk fijner, maar als het weer het niet toelaat (óf als het juist té mooi weer is en de natuurgebieden overvol zijn) is het ideaal om een virtuele wandeling te maken door de mooiste natuurgebieden van Nederland. Natuurmonumenten heeft de mooiste op een rijtje gezet.

De bloemenpracht bij Keukenhof bekijken

Keukenhof trekt elk jaar vele bezoekers, vaak uit het buitenland. Tot mijn schaamte moet ik toegeven dat ik er zelf nog nooit ben geweest.
Omdat er dit jaar door het coronavirus het park helaas niet open zal gaan, willen ze de bloemenpracht voor iedereen toegankelijk maken, omdat het gewoon zonde is als er niemand van al dat moois kan genieten!
Op hun website is er gekozen voor een virtuele opening, met vele filmpjes van het park, uitleg van de tuinmannen én de directeur!

Of toch maar lekker lezen?

Digitale uitstapjes tijdens de meivakantie zijn natuurlijk superleuk. Maar gewoon lekker lezen is natuurlijk ook heerlijk! En daar hebben de kinderen deze periode veel tijd voor. Naast het lezen in een gewoon boek, kun je ook online allerlei leuks vinden. (want misschien zijn al je boeken thuis al uit…)
Zo kun je de app van de Thuisbieb downloaden, met daarin vele gratis e-books, voor kinderen vanaf 6 jaar.

En voor inspiratie kijk je gewoon elke dag op deze blog van MamaScrapelle want er komt elke dag een recensie van een kinderboek online van 0 – 12 jaar!

Ik ben heel benieuwd wat jullie deze meivakantie met de kinderen gaan ondernemen?

Kelly
Delen is enorm lief

Kelly

Ik ben Kelly, getrouwd en moeder van twee dochters van 6 en 8 jaar. Ik werk 3 dagen per week als kleuterjuf. Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Natuurlijk ben ik als juf gek op kinderboeken. Als gezin doen we het liefst zoveel mogelijk leuke dingen met elkaar: spelletjes, knutselen, uitstapjes en weekendjes weg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.