Magische familievoorstelling De Toverfluit: Mozart to the Moon and Back

Afgelopen zondag waren dochterlief en ik te gast bij de Première van De Toverfluit: Mozart to the Moon and Back. De Toverfluit is een spannende opera van Mozart dat zich afspeelt in de ruimte. Van te voren keek ik met dochterlief enkele filmpjes op YouTube. Het leek haar maar saai.. Tot ik haar de trailer liet zien van deze nieuwe productie van de Toneelmakerij en Silbersee. Een eigentijdse versie van De toverfluit, waarin klassieke muziek, rap, dans en theater samenvloeien.

De toverfluit het verhaal

De toverfluit

In de eerste scene zien we een meisje in bed luisteren naar het geruzie van haar ouders. Het volgende moment wordt ze wakker op een vreemde planeet.

De astronautenprins Tamino ( Georgi Sztojanov ) redt de prinses Pamina ( Meneka Senn ) uit handen van Moon, de Dienaar van Zon ( Guus van der Steen ). Dit doet hij in opdracht van haar moeder, de Koningin van de Nacht ( Viola Cheung ). Gelukkig heeft Tamino een maffe handlanger: de sterrenvanger Papageno ( Carl Refos ). Hij krijgt een toverfluit die ze de weg zal wijzen. Ondertussen vertellen en zingen de dames van de nacht. (Nadia Amin, Genevieve Murphy en Michaela Riener)

Daar is ook koning Zon ( Arnout Lems ), die zijn dochter wil ontvoeren van Nacht en Tamino een onmogelijke opdracht geeft. Zon en Nacht wilen van elkaar af. Het mag nooit meer dag of nacht worden. Zijn dit wel de echte ouders van Pamina? Kan Tamino een dag lang alleen maar lachen en niet praten tegen Pamina? Kan Pamina Zon vermoorden?

Pamina wil niet gehoorzamen en ook Tamino lukt het niet om niet te praten tegen haar. Maar Tamino en Papageno slagen in hun missie, ze bevrijden de stoere prinses. Het ruimteschip van Tamino is echter kapot. Hulp komt gelukkig uit onverwachte hoek. Ook voor Papagena blijkt er liefde in een ander universum te zijn. Dus: ze leven nog lang en gelukkig, want zo gaat dat in sprookjes. Toch?

De makers halen De Toverfluit naar de 21ste eeuw. Pamina, een gewoon meisje uit het heden, en Tamino, een gewone jongen uit de toekomst, vinden elkaar ondanks de lichtjaren tussen hen. Ze rebelleren tegen de volwassen Zon en Nacht, die hun eigen belangen vooropstellen.

Kun je als kind kiezen voor je vader of moeder als ze ruzie hebben? Of kies je voor jezelf en laat je je ruziemakende ouders achter en ga je je eigen weg?

Magisch muziektheater

Van 19 oktober 2019 t/m 26 januari 2020 toert De Toverfluit door het land. Dat het Magisch is, is het zeker! Begeleidende zang komt uit onverwachte hoek! Laat je verwonderen en droom mee met de toverfluit! Slechthorenden en anderstaligen kunnen de teksten meelezen op het podium. Het hele toneelgezelschap helpt mee om muziek en geluiden te maken met instrumenten, zang en Beatbox.

Dochterlief vond de Beatbox, Breakdance, de hoge hakken en het pak van Tamino het allermooiste. De hele voorstelling zat ze op het puntje van haar stoel mee te genieten, al vond ze de zang uit onverwachte hoek wel even spannend.

De toverfluit is een voorstelling voor de hele familie, al raad ik zelf vanaf 6 a 7 jaar aan. Waarbij enige ervaring met theatervoorstellingen gewenst is.

De Toverfluit is van 19 oktober 2019 t/m 26 januari 2020 te zien in Amersfoort, Amstelveen, Amsterdam, Arnhem, Den Bosch, Den Haag, Groningen, Haarlem, Hasselt (B), Kerkrade, Leeuwarden, Maastricht, Rotterdam, Tilburg en Utrecht. De decembervoorstellingen in Internationaal Theater Amsterdam zijn extra feestelijk met randactiviteiten zoals een theatrale speurtocht voor de hele familie.

De Toneelmakerij (website) maakt gedurfd familietheater, dicht op de huid van de tijd, met liefde voor taal, experiment en maatschappelijke betrokkenheid. Hun voorstellingen zijn vele malen bekroond, onder meer met de Zapp Theaterprijs en de Gouden Krekel.

Silbersee (website) produceert eigenzinnig muziektheater en experimentele opera met makers uit de klassieke muziek tot aan urban culture.

Kijk ook onze review van Mijn moeder is een diva

Footer6
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.