De Loedermoeder Tag

Toen ik het woord loedermoeder voor de eerste keer zag, moest ik aan moeders denken die de halve dag dronken zijn, de hele dag door roken waar de kinderen bij zijn, vet haar vol klitten en uitgelopen mascara lopend in vieze kleding.

Maar een ‘normale’ moeder kan ook al heel makkelijke een loedermoeder zijn. Bij deze dus mijn bekentenissen in deze door Manon en Bibian bedachte tag. 

Hoe vaak verschoon jij de luier van je kind?

3 a 4 keer per dag, maar dat komt ook omdat ze al veel plasjes op het potje doet, dus af en toe al een schone luier houdt. Zodra ze heeft gepoept, en ook de gastkindjes, krijgen ze direct een schone luier. Manlief doet de poepluiers vaak in de avond en weekenden omdat ik er doordeweeks al de nodige te verwerken heb haha. Overigens vind ik het niet een vervelend schoonmaakklusje.

Eten jullie elke maaltijd aan tafel met het gezin?

Sinds een maand of twee eten we doordeweeks vaak het ontbijt rond 7.45 omdat 3 dagen per week een gastkindje dan ook mee eet. Op mijn vrije dag en in het weekend eten we vaak wat later, maar wel aan tafel. Toevallig hebben we vanmorgen op de bank ontbeten omdat de eettafel vol lag met gewassen speelgoed wat ik nog moest opruimen. Er zijn dus wel degelijk uitzonderingen. Zo af en toe op zondag eten we wel eens makkelijk gezellig voor de tv. En als we onderweg zijn dan picknicken we ook gemakkelijk. Van de 3 hoofdmaaltijden en 2 tussendoortjes 7 dagen in de week eten we er 30 echt aan tafel. Komt natuurlijk ook wel door mijn werk als gastouder.

gewassen speelgoed

Hoe veel minuten/uren zit jouw kind per dag achter de TV, iPad, telefoon van mama etc.?

Oei.. loedermoeder.. (te) veel.. vaak gaat de tv om 5 uur aan zodat ik rustig kan opruimen en koken. Veel kinderen brengt veel rommel en onze dochter is de oudste. Dus zelf opruimen is nog een uitdaging voor ze. Na het eten kijkt dochterlief ook graag tv tot ze kwart over 8 naar boven gaat. Af en toe gaat ze in de avond in bad, of gaan we een stukje fietsen met mooi weer. Of ze speelt of knutselt tijdens het tv kijken. Onze dochter is qua taalontwikkeling veel verder dan leeftijdgenootjes en ze kan heel goed samen spelen en alleen spelen. Ze kan gelukkig ook prima zonder tv anders had ik me wel zorgen gemaakt. Aan de andere kant bieden we haar nauwelijks de iPad of onze eigen telefoons aan. Dat doet ze 1 keer in de 2 weken bij oma wel. Er komt nog zat tijd achter die kleine schermpjes.

Laat je jouw kind in slaap vallen in zijn eigen bed?

Ja dat doet ze eigenlijk al d’r hele leven wel goed in slaap vallen in haar eigen bed. Tot haar 2de verjaardag werd ze ‘s nachts met regelmaat wakker en sliep ze verder tussen ons in. Een week na haar verjaardag slaapt ze altijd door in haar eigen bed. Behalve als ze ziek is dan kan het wel eens ander lopen, maar dat vinden we dan alleen maar extra gezellig even onze dochter weer in bed.

Etensresten, spuug, kleine poepvlekjes en/of een beetje nattigheid van een te volle plasluier op de kleren van je kind: trek je hem/haar meteen schone kleding aan?

Yup guilty.. Etensresten vind ik geen probleem, speeksel ook niet. Poepvlekjes krijgen ze wel direct schone kleren aan. nattigheid van een plasluier ligt eraan of het begin van de dag of einde van de dag gebeurd, maar doe ik meestal niet zo moeilijk over. Overigens had dochterlief vandaag met de appelstroop gemorst en dat gaf wel rare bruine vlekken. Als we dan de deur uit hadden gemoeten had ze wel schone kleren gekregen, ik weet dan wel dat het appelstroop is, maar andere mensen niet..

loedermoeder

Heeft jouw kind iedere dag twee dezelfde sokken aan?

Ja ze heeft genoeg sokken en ik raak ze dus nooit kwijt? Zo af en toe zit er een in een dekbedhoes, maar die vind ik al gauw een week later dan weer.

Koop jij jouw kind wel eens om met iets lekkers, tv-tijd of iets anders?

nee volgens mij niet. Ook geen reden toe gehad nog.

Hoe ziet het er achter de gesloten deuren en laatjes in jouw huis uit?

Vol haha ik heb heel veel hobbyspullen en speelgoed voor de kinderen. Dat kan nauwelijks in de kasten staan. Ben wel sinds kort wat meer aan het opruimen en uitzoeken en drastisch weg doen van spullen.

Als je een kind onder de 4 jaar hebt, geef je hem/haar elke dag nog 10 vitamine D druppeltjes?

Ja misschien dat ik het 1 keer in de maand vergeet, maar het is standaard onderdeel bij het naar bed gaan en daardoor niet te vergeten. Vitamine D doet een hoop bij je kind en doordat we ze insmeren met hoge factor 50 dringt vitamine D nauwelijks door via het zonlicht ook al ben je veel met je kind buiten zoals ik.

Tot slot: noem nog 3 dingen die loedermoeder-noemenswaardig zijn.

1. Ondanks dat onze dochter al 2 jaar is, poetsen wij nog steeds alleen voor het slapen gaan de tanden en niet in de ochtend. Zelf poets ik ook maar 1 keer per dag mijn tanden. Heb nog nooit gaatjes gehad, mede doordat ik niet/nauwelijks suiker eet. Ook dochterlief krijgt nog niet/nauwelijks suiker van ons dus ik vind het nog niet nodig om 2 keer te gaan poetsen.

2. Voor het slapen gaan heeft dochterlief vaak nog even trek en krijgt ze nog een soepstengel.

3. 3 hoofd maaltijden en 3 tussendoortjes inclusief toetje werkt hier niet. Dochterlief wil wel 3 keer per dag fruit, eet bijna 1 boterham bij ontbijt en lunch, een craquotte, soepstengel, rozijntjes, kinderkoekje is zo’n beetje de standaard tussendoortjes. Ze is gewoon geen brood mens dus ik heb het ondertussen maar geaccepteerd dat er door de loop van de dag steeds gevraagd wordt: “Mama Line wat anders eten?”

Ben nu wel ook benieuwd naar jullie geheimpjes 🙂

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

1 Response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.