De Eendracht Blaricum, een nieuwe loot aan de Eendracht-familie

Wat een geluk had ik de afgelopen week. Op het moment dat op de radio werd aangekondigd dat de heide prachtig in bloei stond kon ik al dat moois aanschouwen. Samen met mijn man zat ik namelijk eerste rang aan een tafeltje bij De Eendracht in Blaricum. Corona voelde op dat moment ver weg. En dat was heerlijk. Net zoals de maaltijden die we geserveerd kregen. Eenvoudig, ongedwongen, gemaakt van (h)eerlijke producten. Daardoor kwam de smaak goed tot zijn recht. Voeg daar nog personeel aan toe voor wie geen vraag teveel is en je hebt een heerlijke avond.

Nu open De Eendracht in Blaricum

Eerste rang genieten

heide

Deze week at ik, samen met mijn man, bij De Eendracht in Blaricum. Voorheen restaurant De Tafelberg is sinds 1 juni onderdeel van De Eendracht-familie. De Eendracht trok Maik Kuijpers, voormalig chef van sterrenrestaurant De Librije, aan om de menukaart te verbeteren. En mocht je, net als ik, denken dat je dan eten met een Michelinster voorgeschoteld krijgt. Dat is niet zo. Het is wel eerste rang genieten. En niet alleen van de omgeving. De Eendracht in Blaricum staat namelijk middenin het heidegebied. Er is bij De Eendracht sprake van klassieke gerechten die goed, en af en toe verrassend, zijn klaar gemaakt. Bovendien zijn ze betaalbaar. Er kwam bij mij geen extra zout of peper aan te pas. En dat is een compliment aan de kok.

De Eendracht in Blaricum

De Eendracht familie, family concept in Blaricum

De Eendracht in Blaricum

Wat kan je verwachten bij De Eendracht? De keuze in gerechten is niet groot, maar wel voldoende. Kiezen blijft lastig. De Eendracht hanteert een family-concept en dat wordt ook duidelijk op de kaart. Een hamburger of (houtoven)pizza gaat er altijd wel in. In de omgeving kunnen de kinderen zich goed amuseren. En kom je terug van een wandeling of fietstocht op de heide in Blaricum, dan kan je bij de Eendracht heerlijk uitrusten. Ze hebben zelfs een mogelijkheid om paarden te ‘stallen’. Maar goed, mijn man en ik wilden juist een keertje weg zonder de kinderen. En ook daarvoor leent De Eendracht in Blaricum zich uitstekend. Het keuzemenu zet zich door in de wijnkaart. Beperkt, met hier en daar een verrassing. Zoals een Duitse rode wijn en een witte wijn van de druivensoort Terret. Ja, het is goed toeven bij de Eendracht in Blaricum

Onze menu-keuze bij De Eendracht in Blaricum

voorgerecht

Zoals aangegeven, lastig kiezen bij De Eendracht in Blaricum. De menu-kaart bevat een aantal aantrekkelijke gerechten. Mijn eerste keuze viel op de vitello tonnato en asperges met botersaus, lamsoor en zeekraal als hoofdgerecht. Dat leidde helaas tot een teleurstelling. De asperges waren niet meer in het seizoen en de vitello tonnato was op. Een kleine aanpassing van de kaart lijkt me dan op zijn plaats. Asperges zijn tot eind juni in het seizoen. Voldoende tijd om de kaart tussentijds aan te passen. Maar goed, lekkere gerechten genoeg. De teleurstelling duurde dan ook niet lang. Mijn tweede keuze viel op carpaccio en tarbot met botersla als hoofdgerecht. Mijn man koos voor de geitenkaassalade en tournedos als hoofdgerecht. Je proeft meteen dat het vlees van goede kwaliteit is. De tournedos komt met een saus of kruidenboter, maar dat heeft het vlees niet nodig.

hoofdgerecht De Eendracht in Blaricum

Een Malbec bij de tournedos combineren uitstekend. Mijn carpaccio was perfect, inclusief de dressing van truffelmayonaise. Qua smaak uitstekend in balans. Dat geldt ook voor de dressing bij de botersla. Maar ook de sla zelf was lekker knapperig. De geitenkaassalade was bijzonder klaar gemaakt. Nu eens niet met spekjes en walnoten, maar met grapefruit en quinoa. Een bijzondere, verrassende smaak. Als toetje een applecrumble en een kaasplateau met Hollandse kazen (met name de Remeker ryp is verrukkelijk) en we zijn voldaan. We hebben heerlijk gegeten bij De Eendracht in Blaricum. Gerechten, mooi en lekker in hun eenvoud, met hier en daar een verrassing. En bijzonder goed klaar gemaakt.

nagerecht

(H)eerlijke producten

De gerechten van De Eendracht zijn klassiek. Ze zijn aantrekkelijk in hun eenvoud, af en toe verrassend en je proeft dat het is klaar gemaakt met kwalitatief goede producten. De Eendracht in Blaricum maakt dan ook gebruik van verse producten van Nederlandse producenten. De eieren, kazen en het vlees komen van boerderij Lindenhoff uit Braambrugge en de vis van Schmidt Zeevis uit Rotterdam. De friet is biologisch en komt van het Friethoes in Amsterdam.

heide
Elles
Delen is enorm lief

Elles

Ik ben Elles, 49 jaar, moeder van een 7-jarige dochter en een 13-jarige zoon. Ik blog regelmatig op Mamascrapelle en StoerLeesVoer. Ik hou namelijk van koken, mooie prentenboeken en literatuur. Daarnaast ben ik vorig jaar gestart met een eigen coachingspraktijk. In dit nieuwe jaar zal ik regelmatig een blog schrijven over coaching en mindfulness.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.