De boer en de dierenarts

De boer en de dierenarts is een verrassend prentenboek. Het gaat namelijk eigenlijk helemaal niet over de dieren op de boerderij die ziek zijn. Nee de boer en de dierenarts zijn een beetje ziek. Of nou ja eigenlijk is de boer wel heel erg ziek. Hij doet en ziet allemaal gekke dingen! 

De boer en de dierenarts

De boer en de dierenarts

Op de boerderij gaat alles mis. De boer is helemaal van slag. Eieren liggen natuurlijk niet bij de varkens en kippen kun je niet melken. De dieren snappen niet wat er aan de hand is. Is de boer ziek? Maar nee de boer is stapelverliefd op de dierenarts! Niet zomaar een dierenarts. Knap, betoverend, lief, fantastisch en ga zo maar door. De dieren besluiten wat te verzinnen als de boer weer wat geks doet.

Is er verder nog iets dat je mij wilt vragen?

De boer en de dierenarts

De koe zit onder de groene vlekken en de boer neemt hem mee naar de dierenarts. Met een spons is die zo schoon. De dierenarts vraagt: “Is er verder nog iets dat je mij wilt vragen?” Maar dat durft de boer niet.

De dieren verzinnen meer dingen. Zo blaft het schaap, maar bij de dierenarts is alles in orde. Weer vraagt de dierenarts of hij misschien iets anders wil vragen, maar weer durft de boer niet.

Het laatste plan van de dieren is te grappig ( ze staan allemaal in een boom) en de boer besluit de dierenarts te bellen. Als die komt staan de dieren weer gewoon op hun eigen plek. Gelukkig weet de dierenarts wat er aan de hand is! De boer is niet ziek, hij heeft last van verliefdheid en daar heeft hij zelf ook last van! Het beste medicijn is samen knuffelen op het picknickkleed.

De boer en de dierenarts

Wat vinden wij er van?

Doordat het boek op zo’n grappige manier beschreven is, met dieren die samenwerken en gekke dingen verzinnen breng je verliefdheid tussen twee mensen op een hele leuke manier over. En dat die mensen dan ook nog van hetzelfde geslacht zijn, daar hebben de kinderen geen moment wat van verteld.

Ik vind het dan ook echt super stoer dat Pim Lammers een prentenboek schreef over homoseksualiteit op zo’n prettige manier voor kinderen! Want iedereen kan verliefd worden op iemand anders en dat kunnen ook prima 2 mannen zijn.

Specificaties

Auteur:          Pim Lammers

Uitgeverij:    Uitgeverij de Eenhoorn

ISBN:              9789462912885

Prijs:              De boer en de dierenarts is voor €13,95 o.a. te koop bij Bol via mijn affiliatelink

Pagina’s:      32 pagina’s

Datum:          Verschenen in januari 2018

Latest posts by ellen (see all)
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

1 Response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.