Daan komt eraan!

Daan komt eraan! is voor kinderen vanaf 5 jaar en een kinderboekenweektip voor het thema reis mee. In deze boekbundel met Daan in de ruimte, Daan in de raceauto en Daan de machinist, kunnen stoere jongens en meiden zich helemaal inleven in Daan zijn reis.

Daan in de ruimte

Daan komt eraan!

Toen ik dochterlief vroeg welk verhaal ik zou gaan voorlezen uit Daan komt eraan!, koos ze voor Daan in de raceauto. Want mama Daan in de ruimte ken ik al. Ik keek haar verbaast aan en vroeg of ze die op school had gelezen dan. Nee mama toen jij thema in de ruimte had heb je die zelf voorgelezen. En verhip ja hoor ik had er zelfs al een review over geschreven!

Daan in de raceauto

Daan in de raceauto

Je hebt direct door dat je met een boek voor kinderen vanaf 5 jaar te maken hebt. Het boek is kleiner dan de meeste prentenboeken en op de pagina’s staan heldere prenten en veel tekst.

Daan speelt met zijn autootjes en vraagt of papa mee wil spelen. Maar papa reageert niet, papa kijkt autoracen op de televisie. Snel zet Daan zijn snelste wagens op zijn racebaan en vraagt aan papa af te tellen. De raceauto’s rijden in volle vaart en Daan heeft er veel plezier in. Papa vertelt aan Daan over raceauto’s en Willem Schoenmaker, de snelste autocoureur van de wereld.

Net zoals in Daan in de ruimte, valt Daan ook nu in slaap. Hij droomt over dat hij in een knalgroene raceauto over de asfaltbaan van het circuit sjeest. Hij betrapt een dief op het stelen van de gouden beker. Daan geeft plankgas en vliegt over het schuine dak zo het stadion uit.

Met stoere stunten weet hij samen met de politie de dief te vangen. en dan…

Dochterlief vondt het een erg leuk en spannend verhaal en vond de plaatjes erbij goed passen bij het verhaal. “Mama het leek net alsof ik zelf ook in een raceauto zat, alleen vind ik blauw mooier”

Daan de machinist

Daan de machinist

Het derde deel van Daan komt eraan! gaat over de trein. Dit keer valt hij niet zomaar in slaap, nee hij struikelt over zijn eigen trainrails en is pardoes in een trein belandt. Hij ziet buiten grote cactussen en bizons. Hij is helemaal alleen in de stoomtrein. Dat is gek. Is hij door de tijd gereisd?

De trein vervoert goud en een kudde rovers op galopperende paarden is op het goud uit.

Als ze zijn overmeestert door de rovers, maakt Daan snel een vuurtje en maakt het rooksignaal help. Er moeten vast Indianen in de buurt zijn. En ja hoor daar zijn ze al.

en dan…

Een leuk boek voor kinderen vanaf 5 jaar! om uit voorgelezen te worden. Helemaal passend binnen het thema van de kinderboekenweek 2019.

Specificaties Daan komt eraan!

Daan komt eraan!

Auteur: Fiona Rempt & Natascha Stenvert | Uitgever: Kluitman | 9789020682649 | mei 2019 | 96 pagina’s | meer informatie vind je hier

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.