Crazy Candy snoepjesspel met een monster

Crazy Candy is het nieuwe spel van Jumbo wat volledig over snoepjes gaat! Daarbij is er ook een snoepjesmonster dus pas op dat hij je snoepjes niet opeet! Lees je even mee?

Crazy Candy

Crazy Candy

Vanaf ongeveer 4 jaar vinden kinderen het steeds leuker om gezelschapsspellen te spelen. Dan is het ook altijd leuk om kleine spellen in huis te hebben die makkelijk mee te nemen zijn op vakantie natuurlijk! Zo spelen wij nog steeds af en toe Halli Galli Junior en sinds kort is Crazy Candy daarbij gekomen.

Snoepjes en een monster

Het spel Crazy Candy bevat 60 speelkaarten met snoepjes, 4 zuurtjes en een piepend monster. Het duurde alleen wel even voor wij de spelregels door hadden. Dat ligt niet aan onze leeftijd, maar de spelregels zijn een beetje summier opgeschreven. Daarbij komen de kleuren van de zuurtjes niet goed overeen met de snoepjeskaarten dus daar zit ook nog een kleine hindernis.

Tips om Crazy Candy te spelen

Nadat je duidelijke afspraken hebt gemaakt over de kleuren en even goed geoefend hebt is het echter een erg leuk spel om te spelen. Er staat op de doos van 2 tot 6 spelers en vanaf 5 jaar. Wij prefereren maximaal 4 spelers omdat het monster en de zuurtjes anders bedolven worden onder handen en vingers die elkaar per ongeluk pijn doen.

Speel je met kinderen van 4 – 5 jaar dan is het handig om de snoepjeskaarten met 4 snoepjes er uit te sorteren om het iets makkelijker te maken. Dan duurt het spel ook net even wat korter wat ideaal is voor die korte spanningsboog!

Aan de slag met Crazy Candy

snoepen en spelen
Crazy Candy
Crazy Candy

Schud de kaarten en leg ze op de kop op tafel. Zorg dat je zuurtjes en het monster goed binnen handbereik liggen voor alle spelers. Zie jij op 1 kaart twee kleuren die in een zuurtje zitten dan pak je snel het zuurtje en legt die op de kaart. Ben jij de eerste dan mag je het kaartje houden. Staan er op het kaartje geen twee kleuren van een zuurtje dan pak je het monster en knijpt er in. (Of niet als je niet tegen de herrie kunt :p) Het kaartje is dan voor de snoepjesmonster die van alle snoepjes houdt! Of je legt het kaartje dan ook op de stapel van degene die als eerste het snoepjesmonster te pakken had.

snoepjesspel

Wij hebben Crazy Candy nu een aantal keren gespeeld en twee keer 10 minuten is goed genoeg voor onze dochter van 4. Eigenlijk is het spel pas vanaf 5 jaar, maar heb je een kind wat al een spelletje doen gewend is, de kleuren goed kent, en het spelelement snapt dan is dit spel ook voor 4 jarigen al erg leuk om te doen!

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.