Kerstmenu 2022 Coquilles met garnalen, groenterijst en gremolata.

Eind oktober was ik al bezig met het Kerstmenu. Mmjamm, wat een lekkere dingen allemaal. Ik heb coquilles meegenomen. Dat wordt het voorgerecht voor de eerste kerst met mijn ouders. Ik vind het altijd lastig kiezen. Daarom kies ik meestal voor een combinatie van vis als voorgerecht en vlees als hoofdgerecht. Tweede kerst richt ik mij ook op extra groentegerechten en de keuze uit vis of vlees als hoofdgerecht. De vis is dan bedoeld voor de vegetariërs, maar daar eten de carnivoren ook van. Maakt mij niet uit, ik vind het heel fijn als iedereen lekker zit te smikkelen. Vooral ook van de Coquilles met garnalen, groenterijst en gremolata, want dit gerecht heb ik zelf bedacht.

Coquilles met garnalen, groenterijst en gremolata als voorgerecht

groenterijst van de albert heijn

Ik vertelde al eerder dat ik pépites van Bonduelle had gezien. Dat is echt iets voor de kerst! Helaas is dit product niet voor de particulier verkrijgbaar. Maar… toen zag ik rijst van Albert Heijn, gemaakt van groenten. Die zijn er overigens ook in een pasta- versie. Ideaal! Ook voor kindertjes die niet van groente houden, maar wel van pasta. Ik koos voor de rijst gemaakt van doperwten met rode linzen. Er is ook een versie met rode linzen en kikkererwten. Ik heb bedacht dat deze groenterijst wel een goede combinatie zou zijn met de coquilles. Ik miste nog iets van een zuurtje en een ‘crunch’. Toen kwam ik op het idee om gremolata toe te voegen aan het gerecht. Zo is uiteindlijk dit voorgerecht ontstaan, Coquilles met garnalen, groenterijst en gremolata. Uiteraard kan je dit ook als hoofdgerecht serveren, maar dan wel met grotere hoeveelheden uiteraard.

Kerstmenu : recept voorgerecht Coquilles, grote garnalen, gremolata en groenterijst

Coquilles met garnalen, groenterijst en gremolata

Van: Elles, eigen recept Coquilles met garnalen, groenterijst en gremolata.

Bereidingstijd: 30 minuten

Voorgerecht voor 6 personen

Ingrediënten Visgerecht:

ingrediente gremolata

GREMOLATA

Werkwijze

Gremolata recept van Albert Heijn.

Groenterijst

groenterijst ingredienten
 • 1 pak groenterijst doperwten met rode linzen (Albert Heijn)
 • 1 visbouillontablet

Bereidingswijze

 • Kook de rijst in water zoals vermeld op de verpakking (7 minuten). Neem voldoende water, anders wordt de rijst papperig.
 • Doe er een visbouillontablet bij als het water kookt.
 • Als de rijst gaar is lek deze uit via een zeef.

Coquilles en grote garnalen (of langoustine)

Coquilles met garnalen, groenterijst en gremolata
 • Coquilles
 • Grote garnalen (of langoustine)
 • olijfolie

(1 coquille en 2 grote garnalen per persoon)

Bereidingswijze

 • Doe wat olijfolie in de grillpan. Of besmeer de coquilles en garnalen aan de voor- en achterkant met olijfolie.
 • Zorg dat de grillpan goed heet is zodat het mooi kan grillen.
 • Bak de coquilles en garnalen kort (ongeveer 2 minuten aan iedere kant. De garnalen totdat ze verkleurd zijn) in een grillpan.
 • Strooi er wat zout en peper over.

Bord opmaken Coquilles met garnalen, groenterijst en gremolata

 • Leg de groenterijst met een lepel op een bordje. Maak de rijst met de lepel een beetje bol, zodat je een mooi hoopje hebt.
 • Leg daar bovenop de coquille
 • Aan iedere zijde van de coquille leg je een grote garnaal.
 • Strooi daar bovenop de gremolata voor de finishing touch

Eetsmakelijk met dit heerlijke visgerecht. Ga je Coquilles met garnalen, groenterijst en gremolata maken laat het me dan weten, reacties lees ik graag!

Kijk hier voor meer kerstrecepten:

Bijgerechten

Hoofdgerechten

Desserts:

Footer1
Elles
Delen is enorm lief

Elles

Ik ben Elles, 51 jaar, moeder van een 10-jarige dochter en een 15-jarige zoon. Ik blog regelmatig op Mamascrapelle en StoerLeesVoer. Ik hou namelijk van koken, mooie prentenboeken en literatuur. In mijn werk richt ik mij op een verbetering van de samenleving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.