Circusmuziek boekje

Muziek en kinderen, hier in huis een gouden combinatie. Zodra de muziek begint, gaan de kinderen meezingen en dansen. Daarom is een boekje met muziek extra leuk! Vandaag review ik zo’n boekje met circusmuziek.

Circusmuziek

circusmuziek

Het boekje circusmuziek is van uitgeverij Clavis. Deze staat natuurlijk bekend om zijn mooie kinderboeken. Op de achterkant van het boek staat het perfect uitgelegd: Een kennismaking met het circus in woord, beeld én geluid. Voor peuters vanaf 12 maanden, met de wereld rondom het kind als thema.

Bediening van het circusmuziek boek

Mijn zoon van 3 jaar vindt het circusmuziek boekje geweldig. Hij kan het aan/uit-knopje goed vinden (achterin het boekje onder een klepje) en kan het zelf aanzetten. De bediening van de muziekjes is ook heel mooi. Met je vinger een klein beetje duwen en de circusmuziek gaat aan. 6 verschillende echte circusmuziekjes zitten er in het boek. De muziekjes zijn typisch circus en passen bij de plaatjes van het boekje. Ook de zinnen in het boekje zijn kort, ideaal voor wat jongere kinderen.

circusmuziek

Illustraties

circusmuziek

De illustraties in het boekje zijn erg aantrekkelijk. Overzichtelijk, zonder teveel poespas, maar toch veel te zien. De basiskleuren zijn veel gebruikt. Je kunt ze ook goed benoemen bij je kinderen, ze zijn mooi afgewisseld. In het hele boekje zijn dieren gebruikt. Als goochelaar is dat een zebra, als jongleurs zijn dat schapen, enzovoorts.

Kracht van herhaling

Veel kinderen houden van herhaling. Als je dit boekje een paar keer hebt voorgelezen, pakken ze het boekje gemakkelijk zelf om het aan elkaar voor te lezen. Door de korte zinnen kunnen ze het goed zelf navertellen, de muziekjes luisteren is ook al leuk, ze hoeven niet alles zelf te doen. En kinderen kunnen samen praten over wat ze zien.

Bij het schrijven van dit stukje was mijn zoon even iets anders aan het spelen. Ook al was het geluidje dat ik aanzette om te testen niet zo heel hard, toch riep hij: ‘Nu het geluid van de olifanten mamma!’. Het boek is zeker blijven hangen, slingert hier graag rond en iedere keer wordt er even op een knopje geduwd.

Aanrader?!

Ik zou het boek aanraden vanaf 12 maanden om samen te lezen en te kijken, maar ook later is het zeker nog een leuk boek door de vrolijke muziekjes! Misschien een goed idee voor onder de kerstboom?

Hou je niet van het circus dan kun je ook nog kiezen uit andere geluidenboekjes van Marion Billet.

 

Specificaties

Uitgeverij:    Clavis

Auteur:          Marion Billet

ISBN:              9789044833997

Prijs:               Circusmuziek  is voor €13,95 o.a. te koop bij Bol via mijn affiliatelink

Pagina’s:       16 pagina’s

Datum:          Verschenen in september 2018

Facebook Comments

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!