Carnaval prentenboeken

Gisteren was het jaar net begonnen en morgen is onze dochter bijna jarig. Wat vliegt de tijd voorbij! Februari is echt zo’n maand waarin de tijd op de een of andere manier altijd zo vlug voorbij gaat. Natuurlijk ook door dagen als Valentijnsdag en de drukte rondom de Huishoudbeurs en Negenmaandenbeurs. Maar er is nog meer feest gaande in ons land. Er wordt carnaval gevierd! Tijd dus voor leuke Carnaval prentenboeken!

Kas en Saar vieren carnaval

carnaval prentenboeken kas en saar vieren carnaval

Pauline Oud heeft de Kas en Saar serie weer verder uitgebreid. Deze keer vieren buurjongen Kas en buurmeisje Saar namelijk Carnaval! Op de kaft kunnen we hun kriebelbeestje outfit al zien. Kas gaat verkleed als bij en Saar gaat verkleed als lieveheersbeestje.

Opa brengt Kas en Saar naar school en het is een bijzondere dag. Het is carnaval en dat betekent dat ze spelletjes gaan doen. De juf is verkleed als een toverheks en ze tovert iedereen in de klas. Iedereen is versiert als wat anders van kabouter tot prinses. Na de kring doen ze spelletjes als zaklopen, blikgooien en maken ze muziekinstrumenten. Natuurlijk is er ook tijd voor limonade en fruit en koekjes. Daarna ruimen ze met elkaar op, maar wie maakt er nou nieuwe rommel?

Het is een clown! Wat is hij grappig. Hij komt de kinderen ophalen voor een carnavalsoptocht! Maar kijk eens goed. Wie is de clown nou?

Maak je eigen muziekinstrumenten

Achterin staat een leuke beschrijving om zelf een muziekinstrument te maken van papier en wc rollen. Vullen doe je bijvoorbeeld met droge macaroni of rijst.

Ook kun je leuke feest-stempelkaarten kopiëren op stevig papier. Schrijf er wat leuke spelletjes of andere activiteiten op die de kinderen kunnen afstrepen. Na afloop kan de kaart natuurlijk mee naar huis!

Specificaties

Uitgeverij:    Clavis

Auteur:          Pauline Oud

ISBN:             9789044835717

Prijs:              Kas en Saar vieren carnaval is voor €14,95 o.a. te koop bij Bol via mijn affiliatelink

Pagina’s:      32 pagina’s

Datum:          Verschenen in januari 2019

Pippo maart 2019

De Pippo van maart 2019 staat ook in het teken van Carnaval. Aapje Pippo is zich aan het verkleden. Een indiaan, superheld of piraat. Hij gaat op avontuur! Bij Noortje leren we carnavalsspulletjes herkennen en benoemen. Kostuum, toeter, slinger en verkleedkist.

Max gaat met zijn ouders naar een pannenkoekenhuis en muisje meisje kookt voor haar vrienden. En Nijntje? Die droomt over luilekkerland waar de snoepjes uit de lucht vallen.

De Pippo is een tijdschrift speciaal gemaakt voor kinderen van 1 tot 3 jaar en sluit qua tekst en beeld aan bij hun leefwereld.

Lou viert Carnaval

prentenboeken carnaval

Twee jaar geleden schreef ik een uitgebreide review over Lou viert Carnaval. Zeker een aanrader. En in deze blog vind je nog meer carnaval prentenboeken

Andere boeken die wellicht leuk zijn:

disclaimer
Facebook Comments

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

Latest posts by ellen (see all)