campina boerderijdagen

Het is weer tijd voor de Campina boerderijdagen. Elk jaar een succes onder de kinderen en volwassenen die altijd al eens op een boerderij hebben willen rondlopen. Op vrijdag 26 mei en maandag 5 juni 2017 openen ruim 60 boerenfamilies hun
deuren, zodat gezinnen uit heel Nederland zelf kunnen zien en beleven waar de melk
vandaan komt. Wij gingen vorig jaar en daar laat ik jullie nu de foto’s van zien! 

Campina Boerderijdagen

Tijdens de Campina boerderijdagen kun je dus bij ruim 60 boerenfamilies op de boerderij rondkijken. Je wordt hartelijk ontvangen en er zijn tal vrijwilligers die helpen om deze dagen tot een succes te maken.

campina boerderijdagencampina boerderijdagen

Veel boeren hebben er echt een waar feestje van gemaakt voor de kinderen en hun ouders.

Zo worden er ook enorme hooistapels gemaakt om heerlijk in te spelen. Er zijn veel sponsors als lokale supermarkten en Campina natuurlijk voor voldoende proeverijen van alle heerlijke producten die van de melk worden gemaakt.

campina boerderijdagen

Vorig jaar gingen wij alle twee de Campina boerderijdagen naar een andere boerderij en dochterlief vond het geweldig! Ook voor manlief was het leuk om weer eens op een boerderij rond te lopen als boerenzoon heeft hij heel wat uren op de boerderij rondgebracht en het was duidelijk jeugdsentiment voor hem.

Activiteiten voor kinderen op de boerderijdagen

campina boerderijdagen

Tijdens de Campina boerderijdagen is er van alles te doen voor jong en oud.

Boerenmeerkamp

campina boerderijdagen campina boerderijdagen
Dit was een erg leuke activiteit de kleine kinderen gaan gewoon in de kruiwagen en de grotere kinderen kunnen zelf een kruiwagen voortduwen over het land en allemaal hindernissen nemen. Op de twee boerderijen waar wij zijn geweest waren de hindernissen totaal anders dus de boeren hebben hier zelf leuk werk aan gehad!

Melkbusheffen

campina boerderijdagencampina boerderijdagen

Spijkerbroek hangen

Helaas geen foto van, maar je kon ook spijkerbroek hangen bij een van de boerderijen waar wij waren geweest. Een echte boeren activiteit!

Skippy koe racen

campina boerderijdagencampina boerderijdagen
Ik heb deze skippy dieren zelf ook thuis en het is echt een groot succes! In het gras met alle obstakels van de pollen was het wel een stuk lastiger!

Schminken en kleuren

campina boerderijdagen

De kinderen konden ook geschminkt worden en tijdens het wachten konden ze een kleurplaat kleuren. Dochterlief had hier GEEN geduld voor en wilde alleen maar rondlopen en de koeien aaien 🙂

campina boerderijdagen

Melken oefenen

campina boerderijdagen

Super leuk was het ook dat de kinderen konden oefenen met melken. Met de een waterbak als uier en 4  kunst spenen voor de kalven konden ze de beweging van het melken onder de knie krijgen. Dikke pret verzekerd!

campina boerderijdagencampina boerderijdagen

Na afloop kregen de kinderen een diploma en een medaille! Wat was dochterlief er trots op!

campina boerderijdagencampina boerderijdagen

Rondleiding langs de stallen

campina boerderijdagen

De stallen zijn deze dagen open voor publiek. Sommige boerderijen hebben niet alleen koeien, maar ook schapen, geiten, kippen en paarden. Vaak kun je bij alle dieren een kijkje nemen!
campina boerderijdagencampina boerderijdagen

campina boerderijdagencampina boerderijdagen

De melkput

We konden ook een kijkje nemen in de melkput. Dochterlief vond het er maar vies uitzien, maar gelukkig zag het melksysteem er goed schoon uit hoor!

campina boerderijdagencampina boerderijdagencampina boerderijdagen

Deze boer had heel veel informatie opgehangen wat erg interessant om te lezen.

campina boerderijdagencampina boerderijdagencampina boerderijdagencampina boerderijdagencampina boerderijdagencampina boerderijdagencampina boerderijdagen

Na afloop kregen wij nog lekker een pak kaas van Campina om thuis van te smikkelen.

campina boerderijdagen

Wil jij weten of er een boerderij bij jouw mee doet aan de Campina boerderijdagen neem dan snel een kijkje je op de site!

Ga jij ook gezellig heen met je kinderen? 

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.