Doe een leuke buitenlucht activiteit: Mamachallenge

Een leuke buitenlucht activiteit verzinnen voor de mamachallenge 2016. Ja dat lukt deze mama wel. Wij doen altijd leuke buitenlucht activiteiten maar ik verzon een nieuwe! Een met kosteloos materiaal!

Buitenlucht activiteit

Nu ben ik als gastouder zoveel mogelijk buiten met de kinderen. Niet alleen om de gezonde luchten en het zonnetje met haar vitamientjes maar ook omdat wij in Nederland al genoeg regen en vies weer te verduren krijgen waardoor wij niet naar buiten kunnen. Dus als het qua planning en weer even meezit gaan wij lekker naar buiten.

buiten spelen buiten spelen

Ja en dan heb je als mamachallenge doe een leuke buitenlucht activiteit . Alles wat wij doen met de kinderen in de buitenlucht is leuk toch?! Al ga je naar de speeltuin of naar de kinderboerderij, pretpark, dierentuin, park of gewoon lekker in de tuin spelen. De meeste kinderen vinden alles leuk. Tijd om wat nieuws te verzinnen dus.

Kosteloos materiaal

Al enige tijd ben ik bezig met kosteloos materiaal te sparen. Allerlei soorten doppen, kurken en noem maar op. Je kan er zoveel mee knutselen en Pinterest staat vol met ideeën. Omdat ik gastouder ben heb ik natuurlijk veel kinderen en vaak willen kinderen het ook nog meer dan 1 keer knutselen waardoor je er al snel doorheen vliegt.

kosteloos materiaal

Bijvoorbeeld met doppen van frisdranken leuke bloemen maken.

Koken in de buitenlucht activiteit

Op een zomerse dag toen alle kleintjes lagen te slapen nam ik de twee grote meiden mee naar buiten met slagroomdoppen, wasverzachter doppen en frisdrank en sap doppen.

activiteit in buitenlucht

Dit was direct dikke pret. Want met dit kleine spul buiten spelen was:  “echt heel leuk Juf Ellen! ”

Buitenlucht activiteit

Er werden pizza’s voor mij gebakken, taartjes en koekjes. En ze ontdekten dat je twee slagroomdoppen op elkaar kunt klemmen met een wasverzachter dop er tussen in.

Buitenlucht activiteit

Ze waren er zelfs zo zoet mee dat ik besloot de wat kleinere frisdrankdoppen er tussen uit te halen en de grotere doppen in de tuin te laten.

Nu worden deze regelmatig verstopt in de zandbak en worden er druk opgraaf werkzaamheden uitgevoerd om de schatten weer te zoeken!

Een absolute aanrader dus om in deze buitenlucht activiteit te doen!

Zodra andere mamabloggers deze challenge hebben gedaan zal ik er een paar bijzetten!

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

7 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.