Botanische tuin Delft, een groen uitstapje

Verborgen in de TU wijk ligt de Botanische Tuin Delft. Deze prachtige tuin bestaat dit jaar 100 jaar en dat is reden voor een feestje! Zo werd er dit weekend de Pasar Botanica georganiseerd.

Botanische Tuin Delft

pasar botanica

De Botanische Tuin van de TU Delft is een publieksgerichte tuin én een onderzoekstuin. Samen met de universitaire tuinen van Leiden en Utrecht participeert de Tuin in het wetenschappelijk botanische netwerk van Nederland. Delft richt zich met name op het toegepast technisch onderwijs en het plantentechnologisch onderzoek.

Botanische Tuin Delft

De Botanische Tuin van de Technische Universiteit Delft is in 1917 aangelegd als ‘Cultuurtuin voor Technische Gewassen’. De Tuin is ontstaan uit de behoefte om planten te kweken voor het onderzoek en het onderwijs in technologische toepassingen van gewassen uit alle klimaatzones. Ook nu, na bijna honderd jaar en nadat nieuwe wegen werden ingeslagen, is de Tuin voor wetenschappelijk onderzoek en onderwijs een instituut van belang.

Botanische Tuin Delft

Pasar Botanica

Botanische tuin

Voor jong en oud werd er afgelopen weekend de Pasar Botanica in de Botanische tuin in Delft georganiseerd. Compleet met speurtocht, schminck, yoga, dans, eten en drinken, sieraden, opsmuk en nog veel meer.

Botanische Tuin Delft
Botanische Tuin Delft

Fairy Faces

pasar botanica
pasar botanica
pasar botanica

Dochterlief werd prachtig geschminkt door Bianca van Fairy Faces.  Nog nooit is ze zo mooi geschminkt!

pasar botanica
pasar botanica

We hebben gekeken naar een band die speelde en naar een Indonesische danseres waar dochterlief helemaal van onder de indruk was.

pasar botanica
pasar botanica
Botanische Tuin Delft

Speciaal voor de kinderen was er een speurtocht georganiseerd. Ze konden op zoek naar de Indonesische vlag waar een cijfer opstond en een letter. Samen vormen dat de naam van de vlag. Als beloning kreeg dochterlief een lief klein doosje.

De Botanische Tuin Delft

Botanische Tuin Delft

Ik was nog nooit in de Botanische Tuin geweest in Delft en keek mijn ogen uit dat op de grens van de TU wijk en een woonwijk er een verborgen natuurschat te vinden is. Wat een boel planten en bomen en struiken en bloemen zijn hier te vinden!

pasar botanica

Er is een apart gedeelte in de Botanische Tuin Delft, met beschermde planten wat helemaal afgesloten is door gaas zodat dieren hier niet bij kunnen.

Botanische Tuin Delft
pasar botanica
pasar botanica

Er is een hele grote kas waar enorm veel soorten planten, zelfs bamboe, te vinden is.

Botanische Tuin Delft
Botanische tuin

Vele buitentuinen en zelfs een speeltoestel voor kinderen met een blote voetenpad. Geweldig! Dochterlief en ik hebben deze uiteraard even geprobeerd.

Botanische Tuin Delft
Botanische tuin

De Botanische tuin is prachtig om doorheen te lopen. Pak een bankje en geniet van de natuur om je heen en met name de rust, want hartje centrum en je hoort eigenlijk alleen de vogels.

De Botanische tuin Delft is bijna dagelijks geopend. Kinderen tot 5 jaar zijn gratis, 5 t/m 14 jaar en 65+ dan betaal je 2 euro en anders 4 euro entree. Met de delftpas kun je gratis naar binnen. En wil je unieke trouwfoto’s maken in de tuin dan kan dit voor maar 50 euro!

Poortlandplein 6
2628 BM Delft

https://www.tudelft.nl/botanischetuin

Ga jij wel eens met je kind(eren) naar een botanische tuin om allerlei soorten planten, bomen en struiken te ontdekken?

Lees ook deze blogs met uitstapjes in Nederland

Footer 6 nieuw
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast hebben we ook nog een boekenblog: www.stoerleesvoer.nl

1 Response

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.