Boekenweek Bloghop

De 85ste Boekenweek (7 t/m 15 maart) staat in het teken van hen die ons voorstellingsvermogen vergroten: de rebellen en dwarsdenkers. Zijn we niet allemaal rebellen en dwarsdenkers denk ik dan?! Elk prentenboek heeft wel iets in zich dat gek is, andersdenkend of goed verzonnen. Met een groep van 18 bloggers leek het ons een goed idee om een boekenweek bloghop te verzinnen! De bloghop start om 9 uur op 7 maart en je kan tot en met 15 maart meedoen.

Boekenweek bloghop

Boekenweek bloghop #boekenweekbloghop AVIE3 doe niet zo gek Fee Fleur Het kleine draakje in de val boeken vanaf 6 jaar

Een bloghop is een leuke manier om kennis te maken met andere blogs. Misschien ben je via Channa & Nicole van alles over speelgoed naar mij gehopt. De naam zegt het al, hun boek gaat over speelgoed! In een handige tabel zie je per leeftijd reviews over speelgoed.

Misschien ben je de boekenweek bloghop wel bij mij gestart, of je doet lekker rebels en hopt achteruit. Dan ben je via Saskia van Varick van saskiaswereld naar mij toe gehopt. Goed om te weten over deze bloghop: als je weer eindigt bij de blog waar je bent begonnen, heb je de hele #boekenweekbloghop volbracht! Je gaat namelijk als een soort van stoomtrein langs alle stationnetjes en eindigt weer bij de eerste blog. Overal maak je dus kans op een prijs! Ik stuur je in ieder geval straks door naar Saskia.

Dank je wel Amanda en Esmée voor het organiseren!

MamaScrapelle

De blog MamaScrapelle groeit elk jaar een stukje meer. Dit jaar is er een grote verandering gekomen daar ik de blog niet meer alleen draai. Ik heb een vast team aan gastbloggers die ook regelmatig blogs plaatsen. Elke dag komen er 2 inspirerende blogs online voor ouders met kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar. Maar deze blog is ook zeker interessant voor leerkrachten en pedagogisch medewerkers. Wist je dat 2 andere gastbloggers ook leerkracht zijn, en 1 andere gastblogger is pedagogisch medewerker. En allemaal zijn we dol op boeken! Dat komt goed uit met een boekenweek bloghop!

Gastbloggers

Hierdoor hebben we ook wat nieuwe categoriëen gekregen bij MamaScrapelle. Zo zijn er nu ook veel recensies over boeken en speelgoed voor kinderen van 7 tot 12 jaar door de komst van Elias en Rosalie. Komen er nog steeds leuke boeken online voor peuters door Delicia. Kun je veel tips lezen over alles wat met huishouden, gezondheid en eten te maken heeft in de categorie van Lweethetwel. Hou je van geschiedenis en theater dan moet je zeker de blogs van Tanja niet missen.

Houd je van reizen hou dan de blogs van Esther in de gaten. Selena neemt je mee in de wereld van een bewuste mama met dingen als Rapley, borstvoeding en natuurlijke middeltjes, daarnaast heeft ze ook haar eigen blog. Joyce is leerkracht, houdt van boeken en weet alles over hooggevoeligheid! Kelly woont praktisch in de Efteling, houdt ook van boeken, is leerkracht en heeft met haar man een eigen winkel.

Zelf schrijf ik vooral over (prenten)boeken, mijn carriereswitch als zij-instromer, van gastouder naar kleuterjuf! speelgoed, vakanties en uitstapjes.

Regelmatig komen er leuke winacties online. Dus zeker de moeite waard om MamaScrapelle te blijven volgen. Wil je niks missen van de blogs, zit je niet actief op social media, schrijf je dan hier rechts in voor de nieuwsbrief. Of volg mij op de volgende kanalen:

Facebook | Instagram | Pinterest | Twitter | Bloglovin

Win een pakket AVI E3 boekjes met de boekenweek bloghop

Met elke dag een boek online was het wel even nadenken welke prijs ik weg zou gaan geven tijdens de boekenweek bloghop. Ik bedacht mij dat ik nog twee leuke AVI E3 boekjes in de kast had liggen. Met titels als doe niet zo gek Fee Fleur en Het kleine draakje in de val zijn dat goede boeken voor de boekenweek al zeg ik maar zo. Want feeën en draken die bestaan natuurlijk niet. Of toch wel?

Het kleine draakje in de val

het kleine draakje in de val AVI E3 Kluitman

Het kleine draakje in de val is geschreven door Sanne de Bakker met illustraties van Mariella van de Beek en uitgegeven door Kluitman. AVI E3 is voor kinderen vanaf 6 jaar, of jonger als ze een hoger leesniveau hebben. De boeken van het kleine draakje zijn heel spannend en avontuurlijk, en prachtig geïllustreerd.

Dit verhaal gaat over een enge slang die gemeen doet tegen Roos. Roos wil de kleine draak beschermen, maar ze wordt ontvoerd naar een eiland. Zal het haar lukken om de slang te verslaan en de kleine draak en zijn moeder te redden?

Doe niet zo gek, Fee Fleur!

Doe niet zo gek fee fleur. Kluitman AVI E3

Het tweede boek dat je kunt winnen tijdens de boekenweek bloghop is, Doe niet zo gek, Fee Fleur! Geschreven door Marianne Witte met illustraties van Jeska Verstegen en ook uitgegeven door Kluitman. Het boek bestaat uit 4 verhalen. Fee Fleur wil een zusje, Wat tover je nu?, Wat warm! en feest op school.

Stuk voor stuk vrolijke verhalen waarin Fee Fleur allerlei gekke avonturen mee maakt. Fee Bo heeft bijvoorbeeld een zusje, maar Fee Fleur heeft niks. Ze zegt een spreuk, zal dat goed gaan? En wat tovert Fee Fleur nu weer als de haas heel sip is omdat hij maar 1 tand heeft?

Jij kan deze twee AVI E3 boeken winnen!

Verplicht:

 • Laat een reactie achter onder deze blog ( met een geldig emailadres) en vertel welke kleine avonturier deze boeken mag gaan lezen!
 • Volg MamaScrapelle op Instagram en/of Volg MamaScrapelle op Facebook

Extra kans:

 • Reacties, likes en deelacties op Facebook en Instagram tellen mee als extra kans, maar zijn alleen geldig als er ook onder deze blog is gereageerd.
 • Volg MamaScrapelle op Bloglovin en/of volg MamaScrapelle op Pinterest

Hop hop hop met de boekenweek bloghop

Op naar de volgende blog die mee doet met de boekenweek bloghop! Ik stuur je nu door naar Saskia van Saskiaswereld! Zij blogt momenteel voornamelijk over de dagelijkse dingen, leuke DIY’s, reviews over producten en uitstapjes.

Veel plezier met hoppen en succes!!

Latest posts by ellen (see all)
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

48 Responses

 1. Mijn dochter Marlijne van 7 is dol op het kleine draakje!! Fee Fleur vindt ze zelf niet zo leuk maar haar beste vriendin wel. Ik zou dus 2 kleine lezers blij maken.

 2. Mijn zoontje van 6 leest sinds dit jaar en dat gaat erg vlot. Zijn zus van 4 heeft het zichzelf aangeleerd en zit ook al op een erg hoog niveau voor haar leeftijd. Ik denk dat ze beide erg blij zouden zijn met deze leuke boekjes.

 3. Onze Evie wil graag Het kleine draakje in de val lezen. De boekjes van Fee Fleur heeft ze allemaal al gelezen

 4. Echt super leuk deze boeken 👍bloghop. Ik doe maar wat graag mee voor mijn kleinzoon😍 bjorn. Wat zal hij genieten🤗 van deze prachtige boeken!!

 5. Echt super leuk deze boeken 👍bloghop. Ik doe maar wat graag mee Ik krijg nog een pakketje vandaag maar weet niet wat het isprachtige boeken!!

 6. Oehh die zijn leuk voor mijn zoontje, hij moet nog wat meer oefenen maar vindt de meeste boekjes op zijn AVI niveau saaaai. Dan helpt het al als het bv. over een draak gaat!!

 7. Leuke bloghop! En ook leuke boeken geef je weg. Mijn zoontje begint de smaak van het lezen te pakken te krijgen en het boek over de draak zou misschien wel motiveren om lekker door te lezen.
  Maar helaas heb ik geen FB of IG. Jammer!

 8. Onze kleine man is dol op draken en andere spannende wezens. Hij vind de meeste A3 boekjes maar stom (en dat snap ik wel) dus een mooi boekje waar wèl een echt verhaal op niveau instaat, is hier heel welkom. Hij zal het pakketje delen met zijn nichtje die, net als hij, in groep 2 zit maar al erg knap kan lezen.

 9. Ik loot graag mee voor mijn collega’s van groep 3. Ik denk dat de kinderen in hun groep deze boeken fantastisch zouden vinden.

 10. Wat leuk een boekenweek bloghop. Wij zijn hier dol op boeken en samen boekjes lezen. Mijn zoontje zit in groep 3, het boek over de draak zal zeker zijn aandacht trekken.

 11. Wat een leuke bloghop, wij zijn dol op lezen!
  Mijn kleine meid vind fee Fleur helemaal leuk dus zij dat boekje geweldig vinden en mij zoon vind draken mooi dus zo zouden ze allebei een leuk boek hebben om te lezen 🙂

 12. Super fijne boeken voor onze dochter Noor die begonnen is met lezen en het super leuk vind om veel te oefenen. Liefst elke dag een paar keer. Deze boeken kunnen haar goed helpen hiermee.

 13. Super leuk voor mijn dochter Rosalynn 😍 ze zit ook in groep 3 en leest de boeken van eind groep 3 en ik denk dat ze deze boeken fantastisch vind deze heeft ze zeker ook nog niet gelezen

 14. Mijn oomzegger Amaly wordt heel graag voorgelezen, deze twee boekjes zouden een welkome aanvulling in het voorlees repertoire zijn.

 15. Leuk zo’n bloghop, doe altijd mee.
  Ik heb geen Instagram en Facebook (privéredenen), maar volg bloglovin.
  Hoop mee te mogen doen voor mijn kleindochter.

 16. Hai Ellen,

  Ik zou heel graag willen meedoen voor de kleindochter van mijn vriendin, Senna. En voor onze eigen dochter, Nikéh.
  Leuke blog, Leuke winactie!
  Groetjes Esther

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.