Boeken voor op het verlanglijstje 0-4 jaar

Boeken kun je nooit teveel hebben is mijn mening. Voorlezen is namelijk heel belangrijk voor jonge kinderen en is als ouder ook gewoon altijd leuk om te doen. Maar voor kinderen is het ook heel rustgevend om gewoon even rustig zelf een boekje te lezen. Plaatjes te kijken als ze nog niet kunnen lezen en verhaaltjes met geluiden om nog meer te leren. Met deze boeken voor op het verlanglijstje is succes gegarandeerd! 

Boeken voor op het verlanglijstje

Mijn liefste opa en oma boeken voor op het verlanglijstje

Tijdens de kinderboekenweek 2016 voor altijd jong heb ik veel prentenboeken voorgelezen aan de kinderen die over opa en oma gaan. Hier miste ik eigenlijk heel erg de kartonnen boekjes die de kinderen ook zelf kunnen lezen die over opa en oma gaan! Gelukkig kwam Ruth Wielockx met 2 boeken. Mijn liefst opa en mijn liefste oma.

Mijn liefste opa

Mijn liefste opa en oma boeken voor op het verlanglijstje

Altijd ben jij de liefste opa voor mij. Smak, smak, dikke zoen! Opa is mijn kampioen!

Een leuk klein kartonboekje uiteraard in rijmvorm met leuke tekeningen!

Mijn liefste opa en oma boeken voor op het verlanglijstje

 • Schrijfster Ruth Wielockx
 • Uitgeverij Clavis Peuter
 • Mijn liefste opa is te koop voor €7,95 bij bol via mijn affiliatelink

Mijn liefste oma

Mijn liefste opa en oma boeken voor op het verlanglijstje

Altijd ben jij de liefste oma voor mij. Kusje hier, kusje daar! Wij houden van elkaar!

Mijn liefste opa en oma boeken voor op het verlanglijstje

Een leuk kartonboekje met mooie tekeningen en echte oma avonturen.

 • Schrijfster Ruth Wielockx
 • Uitgeverij Clavis Peuter
 • Mijn liefste oma is te koop voor €7,95 bij bol via mijn affiliatelink

Er zijn nog meer boeken voor op het verlanglijstje!

Het doktertje

Het doktertje boeken voor op het verlanglijstje

Heb jij thuis ook een kleine dokter of verpleger rondlopen dan is dit boek een absolute aanrader. Hier in huis spelen de kinderen regelmatig doktertje en het boek Dokter Pip is al bijna helemaal versleten van het voorlezen en lezen door de kinderen zelf.

Op televisie kijkt dochterlief wel eens speelgoeddokter en dat vind zij zo leuk om te zien dat zij daarna ook altijd haar knuffels beter gaat maken.

In dit boek hebben we dokter Tessa die met haar knuffels overal in huis speelt. Haar eigen kamer is omgebouwd tot een heus knuffelziekenhuis compleet met bedjes voor de zieke knuffeldieren.

Het doktertje boeken voor op het verlanglijstje

Heeft een beertje een scheur dan opereert ze deze met naald en draad, ze deelt pleisters uit aan de olifant die is gevallen en een hondje krijgt een prik in zijn bil. En nee dat dat goed pijn dat is tegen de pijn om beter van te worden!

Een leuk verhaal in rijmvorm geschreven met vrolijke illustraties van Kathleen Amant. Door de stevige pagina’s geschikt om door de kinderen zelf te lezen.

 • Schrijvers Marianne Busser en Ron Schöder.
 • Uitgeverij van Holkema en Warendorf
 • Het doktertje is te koop voor €6,99 bij bol via mijn affiliatelink

Koop je er ook een dokterskoffertje bij als het kindje deze nog niet heeft! Want ze willen natuurlijk wel gelijk aan de slag!

Dribbels voertuigen geluidenboek

Dribbels voertuigen geluidenboek

Dribbel gaat op avontuur! In dit vrolijke kartonboekje kunnen de kinderen zelf de bijbehorende geluiden oefenen. Ook leuk om de geluiden in te drukken en dat de kinderen het juiste voertuig moeten raden of aanwijzen in het boek.

Uiteraard geïllustreerd met de heldere tekeningen en kleuren die wij gewend zijn van de Dribbel boeken.

Dribbels voertuigen geluidenboek

 • Schrijver Eric Hill
 • Uitgeverij van Holkema en Warendorf
 • Dribbels voertuigen geluidenboek is te koop voor €13,99 bij bol via mijn affiliatelink

Ik hoop dat je wat aan deze leuke boeken voor op het verlanglijstje hebt! 

Disclaimer

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

1 Response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.