Boeken over Monsters, spel met monsters en nog meer monsters!

Monsters, natuurlijk bestaan ze niet maar voor kinderen zijn monsters toch wel een dingetje hoor. Lieve monsters, vieze monsters, enge monsters, stoute monsters, zachte monsters zoveel monsters! Er zijn ook veel boeken over monsters en in de sfeer van de kinderboekenweek en Halloween gaan we dus nog even door met griezelen! 

Boeken over Monsters

Er zijn super leuke boeken over monsters. Ook voor peuters en kleuters! Ik deel graag 4 boeken over monsters met je!

MMMonsters!

boek over monsters

In dit kleine dikke kartonboekje met flapjes zitten een paar hongerige monsters. De monsters hebben allemaal een andere vorm en eten het liefst eten wat in dezelfde vorm is. Het cirkelmonsters lust dus graag een donut en het driehoekmonsters lust wel een stuk pizza! Het worstjesmonsters moet heel nodig naar de wc! Wat zal er in het toilet liggen als hij klaar is?

boek over monsters

Een leuk flapjes boek over monsters met vormen om te leren. Het hele boekje is in rood/grijs tinten waardoor het soms wat lastig is om te bepalen wat voor eten er op het bord ligt. Maar door de eentonige kleur is het voor kinderen wel minder prikkels en ligt de nadruk echt op de vormen.

boek over monsters

De flapjes hebben geen uitkeping om het makkelijk omhoog te wippen, gelukkig hebben de kleine peutervingertjes hier geen problemen mee als de volwassene ze al een paar goed omgevouwen heeft ūüėČ Voor de eerste keer lezen raad ik aan om er even een nagelvijl of mesje bij de te pakken om ze open te krijgen.

boek over monsters

Specificaties

Auteur:         Tobias Krejtschi

Uitgeverij:    De vier windstreken

ISBN:              9789051165821

Prijs:¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬†Mmmonsters! is voor ‚ā¨9,95 o.a. te koop bij Bol via mijn¬†affiliatelink

Pagina’s:       22 pagina’s

Datum:          Verschenen in maart 2017

Monsters bestaan niet!

boeken over monsters

Dit leuke prentenboek over 2 beren, grote beer en kleine beer ( volgens de kinderen 2 broertjes)  vond ik bij de Action, samen met nog 2 griezelprentenboeken. Ik heb hem nu een paar keer voorgelezen aan de kinderen en ze vinden hem erg leuk en moeten om het einde steeds giebelen en beginnen dan te vertellen over hun papa?!

Kleine beer heeft zijn eigen slaapkamer gekregen omdat hij nu groot is. Hij is helemaal blij en springt boven op zijn bed. Als hij probeert te slapen wil het niet goed lukken. In de schaduwen ziet hij allemaal enge dingen. Hij ziet monsters! Maar het stekelige monster is eigenlijk een slappe oude knuffel van een dinosaurus. Het slijmerige monster is eigenlijk een stinkende oude sok en dan hoort hij ook nog opeens voetstappen! Maar die zijn gelukkig van grote beer die hem zijn knuffel komt brengen zodat kleine beer lekker kan slapen.

boek over monsters

En als grote beer dan eindelijk naar bed gaat hoort hij een gek brommend geluid. Zou er dan toch een monster zitten in de kamer van kleine beer? Maar nee kleine beer snurkt gewoon! ( net zoals al die papa’s ūüôā )

Specificaties

Auteur:         Steve Smallman

Uitgeverij:    Veltman uitgevers

ISBN:              9789048301546

Prijs:¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬†Monsters bestaan niet!¬† is voor ‚ā¨8,50 te¬† koop bij Bol via mijn¬†affiliatelink

Pagina’s:       30 pagina’s

Datum:          Verschenen in september 2010

Dit is een boek vol monsters!

boeken over monsters

Ok dit boek is voor sommige kleine kindjes soms best wat spannend. Maar je mag altijd stoppen met lezen en het boek weer dichtslaan! Als je nou echt niet bang bent voor monsters dan lees je gewoon door, tot het einde en spiekt nog weer even terug!

boek over monsters

Bij sommige monsters moet je even je oren dichtdoen, bij andere monsters je neus en als je het heel spannend vindt dan kun je ook je ogen even dichtdoen!

boek over monsters

Ondanks dat de monsters soms best wel eng eruit zien, weet Guido de kinderen toch altijd weer aan het lachen te brengen. Want dat moddermonster stinkt naar olifanten poep, en het slijmmonsters heeft snot dat tot onder zijn kin hangt! en het slapende monster is eigenlijk wel heel lief ( zolang hij slaapt) Alleen dat laatste monster.. Nee die willen mijn gastkinderen liever niet vrij zien. Dochterlief wel hoor! Die vindt het allemaal geweldig bedacht.

boek over monsters

Achterin staat een leuk dapperheids diploma die je kunt kopi√ęren voor je kind!

Specificaties

Auteur:         Guido van Genechten

Uitgeverij:    Clavis

ISBN:              9789044829938

Prijs:¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬†Dit is een boek vol monsters¬† is voor ‚ā¨16,95 te¬† koop bij Bol via mijn¬†affiliatelink

Pagina’s:       31 pagina’s

Datum:          Verschenen in juli 2017

Het kleurenmonster

het kleurenmonster

Natuurlijk hebben we ook nog het boek over kleurenmonsters liggen! Die review kun je ook nog even teruglezen als je wilt.

De Monsters

boek over monsters

Bij het monsterspel wat ik hierna zal laten zien zit een leuk klein kartonboekje met monsters erin. We maken kennis met het lekkerbek monster, een stenen monster, monster met veel armen, een moddermonster en het ijsmonster!

boek over monsters

In een leuke rijm wordt er wat verteld over deze monsters die er niet eng uitzien, maar eerder lief, zacht en knuffelig.

De monsters Memory

boek over monsters

DIt leuke memory spel, waar het gele kleine boekje bijhoort mocht ik lenen van een vraagouder en het is een enorm succes!

boek over monsters

Er zitten naast het leuke boekje grote stevige memory kaarten in om memory mee te spelen. De ene keer spelen we het gewoon, de andere keer vraag ik de kinderen wat ze denken dat er onder het kaartje ligt die ze gaan omdraaien. Zal het een vies monster zijn of een monster met veel ogen. Zou het er koud of warm zijn. Om het spel net even wat spannender te maken!

Zoek de verschillen

boek over monsters

De memory kaartjes zijn allemaal net wat anders en nadat je memory hebt gespeeld is het erg leuk om zoek de verschillen te doen. Wat is er anders, zie je iets geks, is dit een meisje of een jongens monster? Erg leuk om te doen!

Monsters maken

Uiteraard hebben we ook monsters gemaakt! Met waterwerf en een rietje en wiebeloogjes maak je grappige monsters!

monsters maken

Maak met waterverf en water een klein kommetje met gekleurd water en met een theelepel zet je wat op een papier.

monsters maken

Nu is het tijd om te gaan blazen en blazen door het rietje. De waterdruppel helemaal verspreiden over het papiertje.

monsters maken

Wat gebeurt er als geel en rood elkaar raken of als geel en blauw elkaar raken of rood en blauw? Hoeveel monsters kun je maken?

Als het klaar is laat je het goed drogen, eventueel dep je het droog met een tissue en dan met lijm en wiebeloogjes de monsters afmaken. Met wiebelogen in verschillende groottes en kleuren worden het grappige monsters!

Voor kinderen die de blaastechniek nog niet onder controle hebben kun je ook een vel papier dubbelvouwen, open vouwen, wat verf erop doen, weer dubbelvouwen en de verf verspreiden. Dit kun je dan beter doen met plakkaatverf en heeft wel wat langer de tijd nodig om te drogen. Je krijgt dan 1 groot monster in plaats van allemaal kleinere.

En wat vond je van deze blog vol monsters?? 

Latest posts by ellen (see all)
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.