Boeken over de ruimte voor kinderen 4-7 jaar

Een tijdje terug al weer deed ik met de gastkinderen het thema ruimte. Ik had zelf wat boeken, huurde wat boeken bij de Bibliotheek en een vraagouder huurde ook nog boeken voor mij. Er zijn ontzettend veel goede, leuke, grappige boeken over de ruimte voor kinderen en natuurlijk ook over ons zonnestelsel en deze wil ik graag met jullie delen! 

Boeken over de ruimte 4-7 jaar.

In drie blogs neem ik jullie mee naar de ruimte en ons zonnestelsel maar ook gewoon hier op aarde. Fantasie en werkelijkheid wisselen elkaar af en voor de kinderen is het een al magie!! Immers is hun wereldje nog zo klein! Oupa en Omi wonen om de hoek en niet twee uur reizen. De zon en de maan kunnen ze zien, maar zijn zo klein! Hoezo zeggen die boeken dat ze zo groot zijn en warm of koud?

Ja thema ruimte is magisch en heel leerzaam! In deze blog boeken voor kinderen van 4-7 jaar!

André het astronautje op reis naar de planeten

boeken over de ruimte voor kinderen

André gaat samen met Valentine langs alle planeten. Ze ontdekken dat het op Mercurius snikheet of ijzig koud is. Op Venus prikt de lucht aan je ogen. Op Mars heb je een zuurstofmasker nodig en Jupiter is giftig. Saturnus lijkt wel een juweel, Uranus is op zijn kant omgevallen en op Neptunus stormt het. Pluto is heel ver weg!

boeken over de ruimte voor kinderen

Na deze reis langs vreemde en mooie planeten is het weer tijd om terug naar huis te gaan.

Op een leuke simpele manier leren de kinderen de hoofdkenmerken van alle grote bekende planeten. En natuurlijk leuk dat het over André de astronaut gaat!

Specificaties

Auteur:          André Kuipers

Uitgeverij:    Fontaine Uitgevers

ISBN:              9789059567801

Prijs:              André het astronautje op reis naar de planeten is voor €9,95 o.a. te koop bij Bol via mijn affiliatelink

Pagina’s:      30 pagina’s

Datum:          Verschenen in september 2017

André het astronautje terug naar de Aarde

boeken over de ruimte voor kinderen

André, Astromuis, Valentine en Laika zweven in het heelal in hun rakt. Ze missen de aarde en kijken ernaar terwijl ze er rondjes omheen draaien. Ze kijken naar de vulkanen en koraaleilanden. Aan de donkere kant van de aarde is het magisch met al die lichtjes. Helaas zien ze ook minder mooie stukken zoals vuile lucht en omgekapte oerwouden.

boeken over de ruimte voor kinderen

Samen leren ze hoe ze op de aarde moeten letten en over de satellieten die veel werk doen. Dan landen ze in de zee. Ze kruipen uit de raket en huh 2 marsmannetjes zijn meegekomen! Ze willen kijken op aarde.

Dat doen ze vanaf een boot onderweg naar het huis van André en Valentina. Prachtige watertekeningen met hier en daar zelfs plastic afval. Mooi voor als je het over thema plastic soep hebt bijvoorbeeld.

Specificaties

Auteur:          André Kuipers

Uitgeverij:    Fontaine Uitgevers

ISBN:              9789059567870

Prijs:              André het astronautje terug naar de aarde is voor €14,95 o.a. te koop bij Bol via mijn affiliatelink

Pagina’s:      24 pagina’s

Datum:          Verschenen in augustus 2017

Daan in de ruimte

boeken over de ruimte voor kinderen

Daan krijgt voor zijn verjaardag een astronautenpak! Nu nog een raket.. Hij vraagt zijn vader hem te helpen met er een te bouwen, maar die heeft een beter idee. Hij neemt hem mee naar het ruimtevaartmuseum.

Ze zien een hond en een aap. Laika en Ham zijn namelijk ook op de maan geweest!

boeken over de ruimte voor kinderen

Ze klimmen helemaal naar boven in de grote hoge raket en gaan zitten. Papa verteld van alles, maar Daan hoort niks meer. Hij gaat volledig op in zijn avontuur met de aap. Ze proberen een meteoriet te vangen die op weg is naar de aarde. Ze beuken er tegen aan zodat hij van koers veranderd.

Als hij weer terug op de aarde is, wordt hij wakker gemaakt door papa. Wat een avontuur en wat een belevenissen in de raket!

Specificaties

Auteur:          Fiona Rempt

Uitgeverij:    Kluitman

ISBN:              9789020682854

Prijs:              Daan in de ruimte  is voor €9,99 o.a. te koop bij Bol via mijn affiliatelink

Pagina’s:      32 pagina’s

Datum:          Verschenen in augustus 2014

Ruimtevaartmuseum Space Expo

Deze boeken zijn natuurlijk ideaal om te combineren met een echt bezoek aan het ruimtevaartmuseum.

Bekijk zeker even de website! Noordwijk staat namelijk in 2018 in het teken van het thema Space. Het hele jaar worden er mooie evenementen en activiteiten georganiseerd, zoals theater, films, een stripfestival, kunstprojecten, tentoonstellingen en meer. Hieronder vind je een greep uit de activiteiten. Kijk voor een actueel overzicht op de toeristische website van Noordwijk: www.noordwijk.info/space

 

 

 

 

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

1 Response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.