Bobbi leert fietsen

Papa vraagt: “Wil je écht fietsen? Dan haal ik de wieltjes weg. Laten we het eens proberen.” Bobbi zegt: “Wat spannend, zeg.” Bobbi leeft fietsen is een vrolijk boek voor peuters.

Niet alleen een vrolijk boek voor peuters

Mama word ook al blij van deze titel. Als je kind blij is, ben je zelf ook blij. En daarom is dit niet alleen een vrolijk boek voor peuters, in dit geval ook voor mama. Mijn zoontje van 2,5 wordt namelijk al blij bij alleen al het zién van een fiets. Dat is gewoon iets wat in zijn genen zit.

(Loop)fiets

Bobbi leert fietsen

Zijn loopfietsje gebruikt hij bijna dagelijks, al toen hij nog niet eens goed kon lopen zat hij er al graag op. En wanneer ik hem bij de opvang breng, wil hij daar meteen helpen met de fietsen buiten zetten. “Mas ik sietse?” vraagt hij dan meteen, eigenlijk nog voordat hij goedemorgen heeft gezegd. En meestal als ik hem kom ophalen, spelen de kindjes op het plein. En waar zit hij dan? Juist ja, op een fiets. De trappers gebruikt hij nog niet, hij zet zijn voeten erachter op de grond en dan rent hij heel hard… weg… want hij wil niet met mama mee, hij wil nog blijven fietsen! Hem meelokken met een vrolijk boek voor peuters over leren fietsen helpt me zelfs niet.

Bobbi leert fietsen

Beloning

Zelf ben ik geen voorstander van straffen en belonen, maar in dit boek wordt dat wel gedaan. Een heel leuk idee als dit wel in jouw opvoeding past. Wanneer Bobbi niet meer wil fietsen, omdat hij in de struiken was beland, krijgt hij van mama een fietsdiploma. Die kun je zelf ook downloaden via deze link die ook op de laatste bladzijde staat. De zes stickertjes die hij daarop krijgt als hij goed gefietst heeft, zitten ook bij dit boek, wat het des te meer een vrolijk boek voor peuters maakt.

Bobbi leert fietsen

Vallen en opstaan

Na het lezen van Bobbi leert fietsen, ontkom ik er niet meer aan om mijn zoontje een fietsdiploma te gaan geven, vrees ik. Al ben ik van mening dat het leren fietsen bij mijn zoontje van nature zal gaan, hij gebruikt een vrolijk boek voor peuters als dit maar al te graag als voorbeeld. Hij is namelijk niet bang om te vallen, integendeel… na het lezen van dit boekje rijdt hij ook met plezier zo met zijn loopfietsje de struiken in!

Hoe vindt jouw kind het om te (leren) fietsen?

Specificaties Bobbi leert fietsen

Auteur: Monica Maas | Uitgever Kluitman | 9789020684438 | juni 2019 | 32 pagina’s | meer informatie over bobbi leert fietsen vind je hier

Delicia
Delen is enorm lief

Delicia

Ik ben Delicia, moeder van een vrolijk en sociaal jongetje van 3 jaar. Hij houdt van lezen en ik van schrijven en dat kunnen we mooi combineren bij MamaScrapelle, waar ik met veel plezier gastblogger ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.