Het complete boek van de Bloemenkinderen

Al sinds ik mij kan herinneren ben ik dol op elfjes en feeën. Prachtige unieke wezen die buiten in de natuur leven en voor de natuur zorgen. In het bijzonder de bloemenkinderen met hun prachtige kleding die bij de bloemen passen die ze verzorgen. 

Bloemenkinderen

het complete werk van de bloemenkinderen

Op zolder heb ik verschillende boeken liggen die wachten tot dochterlief oud genoeg is om voor te lezen en zelf te lezen. Het complete boek van de bloemenkinderen bracht verandering in deze situatie. Ik zat net in het thema bloemen  met de gastkinderen en dit boek past daar precies bij!

Het complete boek van de bloemenkinderen

het complete werk van de bloemenkinderen

In dit 188 pagina’s tellende boek leren wij alle soorten bloemenkinderen kennen. Van de lente, herfst, zomer en winter maar ook de bloemenkinderen van de tuin, bomen en wegkant. Er is ook nog een abc-boekje achterin, maar door de vertaling van het Engels naar het Nederlands klopt dit niet helemaal.

Moeder van de bloemenkinderen

Moeder van de bloemenkinderen is Cicely Mary Barker. Op haar 13de ging zij bij de croydonse art society en op haar 15de kwam haar eerste werk met ansichtkaarten uit.

De bloemenkinderen van de lente kwam uit in 1923 waarna de andere seizoenen volgden.

In haar zevende deel schreef zij als voorwoord:

Ik zal u eerlijk vertellen dat ik alle planten en bloemen in mijn boeken nauwkeurig heb getekend naar hun natuurlijke evenbeeld en dat ik alles wat ik over de bloemen heb geschreven zo accuraat mogelijk is. De bloemenkinderen zelf echter heb ik nimmer in het echt gezien. Zij bestaan slechts in mijn verbeelding.

Natuurgetrouw

het complete werk van de bloemenkinderen

Inderdaad heeft Cicely Mary Barker de bloemen en planten op een prachtige manier geverfd met aquarel. De gelijkenissen zijn verbluffend echt waardoor het ook een leuk naslagwerk is als je op zoek bent naar namen van bloemen en planten.

Zo deed ik met de gastkinderen een tocht door het park en vonden wij 20 verschillende bloemen. Daar maakten wij een quiz van voor de ouders om te kijken hoeveel bloemen zij zelf eigenlijk nog wisten. De ouders mochten boeken en internet gebruiken om de juiste namen van de bloemen te zoeken.

het complete werk van de bloemenkinderen

Dat dat moeilijk was bleek wel uit het feit dat ik slechts 2 ingevulde formulieren kreeg.

Met dit complete boek van de bloemenkinderen hadden ze er al heel veel kunnen vinden. Samen met je kind kun je dus alle bloemenkennis die je vroeger zelf echt nog wel wist weer ophalen.

Poëzie van de bloemenkinderen

het complete werk van de bloemenkinderen

Naast het feit dat je samen met je kind naar de prachtige tekeningen kunt kijken die Cicely heeft gemaakt kun je ook veel informatie leren over de bloemen zelf en dat gebeurt niet zomaar. De teksten zijn namelijk in poëzie opgeschreven.

Dit prachtige boek wat eigenlijk ook een naslagwerk is, is een must om in je boekenkast te hebben staan en om van voren naar achteren en weer terug wel 10 keer te lezen als het niet meer is.

Het boek is met een harde kaft stevig ingebonden.

het complete werk van de bloemenkinderen

Specificaties

Auteur:          Cicely Mary Barker

Uitgeverij:    Ploegsma

ISBN:              9789021677279

Prijs:              Het complete werk van de bloemenkinderen is voor €24,99 o.a. te koop bij Bol via mijn affiliatelink

Pagina’s:      192 pagina’s

Datum:          Verschenen in Februari 2017