Bioserie genomineerd voor Green Award

Tegenwoordig is er superveel speelgoed voor baby’s te vinden. Waar je vroeger alleen een rammelaar en lapje stof en later een tol kreeg struikel je tegenwoordig over alle mogelijkheden die er zijn. Ook als gastouder had ik onwijs veel speelgoed voor de baby’s en dreumesen, maar de laatste weken ben ik flink aan het uitzoeken en minderen. Want werkelijk waar zoveel hebben de kinderen niet nodig. Waar je tegenwoordig allemaal muziekjes en (irritante) geluiden in steeds meer plastic speelgoed hebt merk ik dat ik steeds meer geïnteresseerd raak in duurzaam, ecologisch, groen, houten speelgoed.

Veilig Proeven, voelen en ontdekken

Zoals jullie weten vind ik sensopathisch spel bij jonge kinderen erg belangrijk. Zo heb ik veel dingen zelf gemaakt voor de kinderen en mogen ze bij mij op een veilige manier naar alle lust ontdekken. Van de sensory bottles, en de bags, maar ook kleine zakjes met verschillende stofjes en structuren en kleuren. Een knisperdoekje, een rammelaar, knuffels met spiegels erin.

Steeds meer fabrikanten erkennen dat baby’s alles in hun mond stoppen en onbewust hiermee toch wel schadelijke stoffen binnen krijgen als BPA en PVC.

Grimms

Grimms gastouder

Grimms is een vrij bekend merk onder gastouders. Vooral de regenboog is favoriet in gebruik. Het mooie van Grimms vind ik dat het kind al zijn creativiteit en fantasie kan ontwikkelen om alle mogelijkheden van dit eenvoudige vormgegeven speelgoed te ontdekken. Het houten speelgoed is handgemaakt van duurzaam Europees hout en afgewerkt met natuurlijke verfstoffen en oliën.

Zelf heb ik een Grimms dwergendorp, de kleine regenboog en een grijpring voor baby’s. Ergens moet ook nog een zijdendoek rondslingeren waar veel mee gespeeld wordt. Maar die is op dit moment even goed verstopt door de kindjes.

Bioserie

BioSerie

Deze kleurrijke babyspeeltjes zijn gemaakt van planten ( 100% bioplastic). Ze bevatten geen aardolie, BPA, PVC of andere schadelijke stoffen. Kinderen kunnen dus veilig proeven, voelen en ontdekken. De serie heeft prachtige felle kleuren en kunnen zoals gezegd dus veilig in de mond gestopt worden wat alle baby’s nou eenmaal doen om te leren. De duurzaamheid van ‘houten speelgoed’ waar ouders/ opa’s en oma’s vaak voor kiezen in combinatie met de felle kleuren van ‘traditionele plastic speelgoed’ waar kinderen vaak zo gek op zijn. De ideale combinatie!

Bioserie is dit jaar genomineerd in de categorie Green Award van de Baby Innovation Award.

kindvriendelijke rammelaar

Zelf hebben wij de rammelaar getest en ik moet zeggen ik ben erg tevreden. Met rammelaars ben je toch gauw huiverig dat het heel veel lawaai maakt, maar dat is niet zo. ( Voor mij als gastouder erg fijn 😉 ). Er zit een hele fijne handgreep aan en er zijn allemaal vormen en kleuren te ontdekken voor de baby en dreumes. Zelfs de peuters vinden het nog leuk om vast te houden en muziek mee te maken.

Bioserie bestaat uit een rammelaar (€9,90), een bijtring (€7,90) en een stapelaar (€19,90) en begin 2016 zullen een drietal nieuwe speeltjes geïntroduceerd worden.

Baby Innovation Award

Baby Innovation Award

Elk jaar worden er innovatieve babyproducten bedacht en gemaakt. De Baby Innovation Award is een jaarlijkse verkiezing waar het publiek allemaal kan stemmen op 20 genomineerde producten verdeeld over zes categorieën. Mobility, Care, Feeding, Travel & Safety, Furniture & Decoration, Toys & Gifts en nieuw dit jaar de Green Award.

De Baby Innovation Award is een initiatief van vakblad BabyWereld en consumentenplatform Babystuf.nl, in samenwerking met de Negenmaandenbeurs en Fabulous mama&family.

Stem en win een van de genomineerde producten

green awardGENOMINEERD Baby Innovation Award

Je kunt eenvoudig meedoen aan de Baby Innovation Award door je stem achter te laten op de website. Meedoen kan tot 1 februari. Bovendien maak je zo kans om een genomineerd product te winnen!

Ik ga voor Bioserie in de categorie Green Award, doe je mee?

Disclaimer

 

 

 

 

 

 

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.