Biologische maaltijdbox van Willem en Drees

Van de lente gingen wij naar de boerderij Hoeve Biesland waar een gezellig foodtruck festival werd gehouden. Daar kwam ik in een leuk gesprek met Esmeralda Bos. Niet alleen is haar naam al prachtig ( dochterlief haar tweede naam is Esmee naar Esmeralda), maar de prachtige biologische producten in haar kraampje zagen er zo goed uit dat wij wel eens eens een biologische maaltijdbox wilden probeerden. De Beebox ontvingen wij al snel! 

Biologische maaltijdbox

Op de site van Willem en Drees kun je verschillende maaltijdboxen bestellen. Ze heten Beebox. 8 verschillende biologische maaltijdboxen. Zo zijn er beeboxen voor 1 persoon en een gezin maar er is ook een biologische maaltijdbox met  koolhydraatarme producten bijvoorbeeld.

Bij de maaltijdboxen horen recepten, wil jij zonder recepten werken en alleen een biologische maaltijdbox met groente en fruit ontvangen kan dat ook! Zo is er echt voor iedereen wel een beebox te vinden.

Gezins beebox

biologische maaltijdbox

De Gezins Beebox bevat de biologische ingrediënten voor drie maaltijden. Beloofd wordt dat twee van deze gerechten geïnspireerd zijn op vertrouwde klassiekers zoals een pasta bolognese, nasi of lekkere stamppot. Tevens wordt beloofd dat eén gerecht kinderen nieuwe smaken laat ontdekken.

De producten komen van biologische boeren en zijn dus onbespoten! Geen gif, geen hormonen maar hoogstens een aangeknabbelde bladgroente.

Natuurlijk wil je geen gif, hormonen of andere chemische rommel in je eten. Daarom werken onze boeren biologisch. Lekker gezond voor de aarde en jouw gezin.

De biologische maaltijden:

Als eerste aten wij sobanoedels met paneer.

biologische maaltijdbox

Sobanoedels zijn bruine rijst noedels. Mega gezond dus!

biologische maaltijdbox

Paneer is een kaas die veel wordt gebruikt in de Zuid-Aziatische keuken.Het wordt gemaakt door een zuur (bijvoorbeeld azijn of citroensap) aan volle melk toe te voegen, waardoor de vaste deeltjes zich gaan scheiden van het water. De kaas zelf wordt vervolgens van de vaste deeltjes gemaakt, waarna deze in een vorm wordt geperst.

biologische maaltijdbox

De overige ingrediënten waren paksoi, champignons, bosui en verse munt.

biologische maaltijdbox

Ik heb er zelf uiteindelijk nog wat sojasaus bijgedaan voor net wat meer smaak aan het gerecht.

Een vegetarisch gerecht dus. Mijn moeder vond het zo heerlijk dat zij de kliekjes mee naar huis heeft genomen. Zelf vond ik de paneer helemaal niet lekker en dochterlief vond het “gek” smaken.

Als smaakmakers zat er in het gerecht: boter, olijfolie, knoflook, balsamico azijn, honing, mosterd, walnootolie, versgemalen peper.

Deze maaltijd is de topper van manlief geworden!  Lauwwarme boerensalade met worstjes

biologische maaltijdbox

De ingrediënten passen heerlijk bij elkaar al hoeven van hem de radijsjes er niet in. Dat is natuurlijk ook best een uitgesproken smaak en als je daar niet van houdt overheerst dat best.

De worstjes hadden van hem groter en dikker gemogen haha een echte vleeseter!

Er zitten aardappelen, worstjes, ontbijtspek, eieren, eikenbladsla, radijs en komkommer in. De dressing bestaat uit olijfolie, knoflook, balsamico azijn, honing ,mosterd, walnootolie en wat versgemalen peper. De dressing is echt heerlijk en dat recept ga ik zeker onthouden.

Dan komen we bij de laatste maaltijd. Gebakken rijst met kip en broccoli.

gebakken rijst met kip en broccoli

De ingrediënten zijn zilvervliesrijst, broccoli, kipfiletblokjes, wortelen en koriander. Wij lusten allemaal geen koriander dus die heb ik eruit gelaten.

Als smaaksmakers zat er wat knoflook, sojasaus en sesamolie in. Dochterlief, manlief en ik keken elkaar na de eerste hap aan en zeiden ok. Dit smaakt nergens naar! Het was flauw en had echt nog even wat nodig. MIsschien dat de Koriander daar wel verschil in had gemaakt, maar wij gingen nog even aan de slag met gember en een gesneden ui erbij en dat deed de maaltijd heel wat goed! Zelfs dochterlief at daarna lekker haar bordje leeg.

Zal ik nog eens een biologische maaltijdbox bestellen?

Ja ik denk wel dat het leuk is om de biologische beebox te bellen met alleen groente en fruit. Het feit dat je vergeten groente krijgt en groente die je in de supermarkt niet zo snel zou uitkiezen vind ik een leuke uitdaging om mee aan de slag te gaan. Manlief en dochterlief houden net als ik van groente en fruit en we lusten eigenlijk alles wel.

twee van de drie gerechten misten voor ons echter flink wat aan smaak, maar ook dat is natuurlijk heel erg persoonlijk.

Het feit dat de beebox gratis thuis wordt bezorgd en onbespoten biologische producten uit de streek bevat vind ik een heel groot pluspunt in elk geval en alleen daarom al zal ik de biologische maaltijdbox met groente en fruit zeker nog eens bestellen!

Wekelijkse versproducten

Wat overigens ook nog wel even de moeite waard is om te noemen is dat je naast je abonnement van een beebox ook wekelijks versproducten kunt bijbestellen.

Wat melk, een lekker stuk kaas, fles sap, brood, of verse eitjes. Wil je een product elke week ontvangen? Dit vink je gemakkelijk aan in je besteloverzicht.

Kook jij met biologische producten? Zou jij wel eens een biologische maaltijdbox willen proberen? 

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

2 Responses

  1. Voor mijn eigen cateringbedrijf ben ik continu opzoek naar trends met betrekking tot biologisch eten en kwam zo op jouw website terecht. Ik moet bekennen dat de lauwwarme boerensalade er verrukkelijk uit ziet. Tevens innovatief, daar maaltijden of uitsluitend koud/warm geserveerd worden 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.